Alla inlägg under januari 2008

Av Britta Hammarström - 11 januari 2008 18:05

Träffade valparna i dag, Douglas rottweiler och Teddy aquaperro.

De växer som om man vattnat dem med Substral. Douglas utvecklas bra, det går mycket bättre hemma - han är en riktig liten raring faktiskt - lite Ferdinandvarning där :0)  Vi får väl se när han kommer på att han blivit en stor pojke, men det kommer säkert att gå bra.


Teddy är ett litet kvicksilver, fungerar utmärkt med sin matte, lyssnar, är snabb och vill jobba. Väldigt fjär mot andra människor, det ingår i rasen - kan till nöds finna sig i att bli hanterad och ta en godbit, men inte mer - absolut inga spontana kontaktförsök - ånä´!


Gick lång promenad med vännerna efteråt, åkte hem och fixade runt lite i huset och på tomten. Känner stark längtan efter att ELDA! Vi har väl alla en liten pyroman inom oss....

I morgon blir det nog eldning av julgran och diverse krafs som ligger i en hög bakom plåskjulet - inte så mycket, tar nog bara någon timme, men det är  en primitiv lyckokänsla att elda. Sker i plåttunna och när det mesta är utbrunnet, lägger jag på locket och behöver inte stå och vakta det sista.


Lite inomhusträning blev det, men sparsamt i dag. Tränade snabbhet i läggande med alla tre i tur och ordning och gömde så en liten hög med kokt hjärta i ett rum. Stina fick börja, det tog en stund, men hon hittade högen rätt snabbt ändå. Gömde nya hög till Bitte, på samma ställe, gick fort, så en hög till Hippie. Där tog det lite längre tid, hon sniffade och sniffade, förväntade sig att hitta godis lite här och var och såg undrande ut när det inte blev något resultat - blev desto gladare när hon verkligen hittade - och så gott!


Köpte en väldigt fin canvasvbur av Azlans husse och matte i går. Azlan har vuxit ur den och fått en ny. Jag har visserligen en, men tycker att den är ranglig, den här nyinköpta är lätt men jättestadig. Oerhört lätt att fälla upp och ihop. Satte upp den i vardagsrummet och inbjöd Stina och Bitte att besiktiga den invändigt - schysst enrummare tyckte dom och fick båda gott plats att stå, sitta och ligga bekvämt - bra!

Skall ta mig en tur in till Bromma i morgon och skaffa en större, till Hippie.


Nu är det lite beslutsångest - skall jag glo på Let´s Dance? Eller På Spåret?

Vojne, jag får väl zappa emellan :0)






Av Britta Hammarström - 10 januari 2008 18:36

I går när jag klafsade runt på Troxhammars golfbana, stannade alla tre hundarna upp samtidigt, nosar i vädret, sniiiiff och så tittade de bort mot skogskanten. Jag insåg att där fanns något som var intressant, aha, kommer det folk med hund? Men det var inte riktigt den reaktionen, det här var mer avvaktande.

Tittade stint in i skogen men såg inget, sänkte blicken och då såg jag spåren efter älgklövar! Just det,för älg är det en särskild reaktion, rådjur, det är blaha,blaha det :0)


Jag talade om för flickorna att de har duktiga näsor och så gick vi vidare.

Mindes ett annat älgmöte för några år sedan.

Vandrade längs grusvägen hemma, ner mot sjön, hade då två västgötar, Clara och Stina.

Ser på långt håll Mama Moose med en Moose-baby komma ut från slyet på höger sida av vägen, på vänster sida finns bara öppet gärde.


"Ah", tänkte jag, "hon flyttar väl på sig när hon upptäcker oss". Hundarna travade på framför mig, lösa. Vi kom lite närmare, vovvarna fick nos på älgarna och vädrade och kikade. Älgmorsan stannade, kalven stod tätt vid hennes sida.

Jag stannade också - "men lilla gumman, nu får du väl ta ungen och dra till skogs eller ut på gärdet" - gick lite till. Då sänkte Mama Moose huvudet och gick emot oss, sakta. "Jasså du, du vill skrämmas", jag tog ett par steg till, men det var fortfarande gott om luft mellan oss. Hundarna uppförde sig exemplariskt, stannade när jag stannade, gick när jag gick.


Då sänkte M.M huvudet igen och började gå framåt. Jag insåg att hon inte tänkte väja och jag vore bra dum om jag insisterade på gangway.

Sa till vännerna "äh, vi drar, surtanten vill ha bråk" - och så gjorde vi en 90-gradare ut på gärdet. Då stannade mor och barn, tittade långt efter oss, gick ett par steg och så gled de in i slyvegetationen igen.


Jag riktigt hörde morsan - "där ser du lilla vän, man skall inte ge efter för dom där, det är bara att stå på sig  - så länge dom inte har långa käppar i händerna, då skall du springa fort".


En annan gång, lite längre ner på grusvägen, mötte jag fem (5) älgar, en enorm tjur med jättekrona och 4 kor. Men det gänget vek av direkt de såg oss och rann ut över gärdet, tjuren först och tanterna efter. Det visade sig att de hade gått över isen från Svartsjölandet.

Jag gick ut på gärdet med mina hundar, när älgarna hunnit över gärdet och upp i skogen, ville se hur hundarna bar sig åt med spåren. Vi korsade deras spår och det var fascinerande att se hur snabbt hundarna analyserade spåren och bestämde i vilken riktning älgarna gått.


"Vi sniffar häråt, vi sniffar däråt, hhhmmmm, joho, dom har gått åt det här hållet".

Få se om jag får några vilsna, utsparkade åringar utanför tomten i vår igen, ofta har vi haft en eller två vimsiga individer häckande utanför i någon vecka, innan de tar sig för att söka eget revir.

Peter och jag såg en gång hur älgmorsan stötte bort två åringar - hon var inte nådig! Sänkte huvudet och rusade på dem, sparkade, slängde med huvudet  - åringarna krumbuktade sig som hundvalpar och verkligen bad att få stanna hos mamma. Jag stod där med klump i halsen och tyckte så synd om dem. Till slut älgade (förlåt) morsan iväg med högt slängande huvud och de stackars utsparkade barnen stod kvar och såg väldigt molokna ut.






Av Britta Hammarström - 9 januari 2008 20:02

Nu byter vi till aftonsång,

men den blir inte lång :0)


Tillbringade stor del av dagen å klubben. Först rastning av alla, så jobb med sökgruppen, Hippie hajade mycket mer i dag - hämtade rullen riktigt bra flera gånger - ännu på tämligen nära håll, inga 60-metersfiggar ännu :0)

Vi knegar på med detta. Skall försöka pesta Olle och Bettan i helgen och få dom att figurera.

Rastning igen och så fika i stugan, ett av klubbens gamla fotoalbum kom fram och jisses så många roliga bilder det fanns från 70-80-90-talet.


Lydnad med alla tre och så avslutade jag med budföring för Hippie - puuhh.

Har inte gjort många knop hemma idag - jo - bytt på tvättmaskinen :0) Nu slukar den skitiga påslakan och handdukar igen.


Outside I can hear the rain

wishing for snow I guess is in vain,

but eagerly I´ll  be waiting for King Boreas

to see him spread flakes "en masse".


Ajajaj.......






Av Britta Hammarström - 9 januari 2008 08:13

Klev upp för en stund sedan,drog upp persiennerna och beskådade ännu en järngrå, fuktig dags början.

Vovvarna är ute i trädgården och gör en besiktning av läget, Stina går lite muttrande efter häcken på den sida som vätter mot gångstigen en bit bort.


Hon "håller ordning" på alla som går till bussen - här rusar man inte sta hur som helst i närheten av hennes ägor....


Men - till saken!

Jag hör också kvitter och drillar,

som pärlor de trillar,

vänner -  det sjunges ottesång,

en första aning om vår,  den är snart på gång :0)

Av Britta Hammarström - 8 januari 2008 19:52

P---sväder - ursäkta, men det är det och kommer att så förbli hela veckan.

Hundarna och jag låg kvar i sängen och snackade ett bra tag innan vi masade oss upp i dag - detta var förståss andra uppstigningen :0)

Vi mojade oss, gosade och la upp plan för dagen.


Efter en kopp kaffe, datorkoll och lite tramp på Orbitreken (nu tillåter ländryggen att jag kan börja med det igen) så drog vi till klubben. Gick klafsig promenad, jag tränade alla tre, regnet började tillta och vi åkte hem igen.

Satt och tänkte på Slas på hemvägen, författaren som avled häromdagen. Han skrev en enorm mängd böcker och novellsamlingar, flera böcker filmatiserades. I går lyssnade jag på två noveller som Slas själv läste upp i P1, lite underfundiga och smålustiga. Jag kanske inte har det rätta intellektet för att förstå hans alster - men det jag  har läst, har tyvärr inte gjort ett alltför starkt intryck på mig - många förfasar sig säkert, men så är det.


Plockeliplock hemma, tog mig en stund med DN:s trettondagskryss, snart klart, uptäckte också att det fanns en dubbelsida med kryss, som innehöll frågor om det gångna året - sån´t är kul, där får man vrida ur hjärnan för att försöka komma ihåg konstiga statsmannanamn och var saker sig tilldrog.Promenad


Iväg och hämta barnbarn, alla tre fanns på Elis dagis - hem, fixa käk, äta, äta, överlämna barn till fadern.

Vänligt tala om för vännerna att de fick vara ensamma en stund - budgetmöte på klubben och bl a "min" budget, för RUS-sektorn skulle gås igenom.

(RUS står för Rasutvecklingssektorn, handhaver allt som rör mentaltester/beskrivningar och utställningar, i MBK:s fall hittills enbart mentaltester/beskrivningar).


Inga problem med budgeten - tvärtom! Jag kunde till min glädje höra att samtliga var rörande eniga om att klubben skall införskaffa en elhare till beskrivningarna - kommer att spara många figurantben och ryggar :0)

Ingen var däremot - eller hur Conny :0)


Resten av aftonen blir lugn, lite mer skriverier i almanackan, rensa lite i en bokhylla, d v s sortera ut en massa gamla Hundsport-tidningar och ge plats för nya. Jag tror alltid att jag skall gå tillbaka och läsa i gamla blaskor, så jag sparar ett par, tre år, men det blir aldrig av - ajöss!


Av Britta Hammarström - 7 januari 2008 21:03

...med snön!

Så länge fick vi ha den - nu blaskar den bort och gräsmattan tittar fram igen - förb........

Var ute en sväng efter mörkrets inbrott - vid 13-tiden :0) Nä inte riktigt, men vid 16-tiden. Och vad hör jag ca 100 meter bort på den grusväg jag var på väg emot? Jo, PANG! smatter, knall, PANG! Där var några små raringar i full fart med att bränna av smällare, både större och mindre - suck!


Vek av upp i en liten allé, kastade en näve kattgodis på marken, vännerna blev överförtjusta - woww! Oväntat godis! Ingen reaktion på pangandet och vi fortsatte hemåt. Tack och lov så börjar skolorna i morgon!


Ny almanacka är påbörjad - blev lite förvånad över hur mycket som redan är bokat i den. Fyllde på med lite mer i dag. Har anmält alla tre flickorna till Malmö-utställningen 15-16 mars.

Bokat campingstuga ett par mil från Malmö, med dusch, toa,kök, TV - lyxigt värre. Campingen har dessutom servicehus med särskild hunddusch!

Delar upp resan både på upp- ooch nervägen - bokat på min gamla vanliga camping i Jönköping, även där med toa, dusch och TV.

Jag åker inte till Thailand i två veckor eller så, utan på hundutställningar och -tävlingar - och då lyxar tanten till det :0)

Känner att jag börjar bli för gammal att huka i en lite fnuttstuga med två pinnstolar och ett bord + kokplatta.


Har också beställt tid hos veterinär Mikael, för vaccination av Hippie + blodprov för rabiestitrar, vaccination av Bitte och Stina + påfyllning av deras rabiesvaccination. Hehe, plånboken blir inte tung att bära hem den dan´.


Har suttit rätt mycket vid datorn i dag, en hel del att komma ikapp med, skriva, kolla upp tel nr, beställa kataloger inför circuit-utställningen i juli etc etc.

Hippie ligger i hallen utanför det rum där jag har datorn, Bitte och Stina ligger på sängen bakom mig och har såååå tråkigt....



Men så inser de att jag börjar bli klar - Jiihaaa! Dags för våra kvällskex!






Av Britta Hammarström - 6 januari 2008 21:06

..och rätt skönt är det :0)Granen åkte ut i morse, belysningen passade på att lägga av i går kväll - är bara ett par år gammal, men utandades ändå sin sista suck. Återupplivningsförsök förgäves  - nu gäller det att komma ihåg detta minst en vecka före nästa julafton, på det att man icke må stå där kvällen  före julafton och sakna belysning.


Då mandrom numera är pensionär och det är fullständigt sanktionerat att vara glömsk, har jag skrivit upp detta i 2008 års almanacka.


I dag hade vi en trevlig träff på klubben, Hippie tträffade sin syster Exi och "tant" Fia, som också kommer från Bettan och Olle. Fia och Exis matte Marianne och jag gick en skön promenad med alla fem hundarna, de for fram och tillbaka på golfbanan, snufsade, lekte, åt konstiga saker m m.

Bettan och Olle slöt upp, vi fikade, några fler klubbmedlemmar kom också - tänk så mysigt att ha denna klubb att åka till, alltid träffar man någon, om inte, så kan man gå promenad, i skogen eller på golfbanan, träna hund och ta sig en fika, ensam eller i sällskap.


Så greppade Bettan kameran och Marianne och jag tog med "systrarna sisters" för ett modelluppdrag.Bettan tog massor med bilder, systrarna var för sig, systrarna tillsammans, var och en jobbande med något.....Jag fick några för en stund sedan  - härliga bilder på vackra flickor :0)


Här kommer Hippie flygande




...full fart med träapporten



Hippie och Exi - vilka brudar!


...eller hur?

Av Britta Hammarström - 5 januari 2008 20:12

Ibland känns det som om politisk argumentering och debatter är ungefär på den här nivån :0)

 http://www.youtube.com/watch?v=OWVSOvqlB_Q


Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards