Alla inlägg den 18 januari 2008

Av Britta Hammarström - 18 januari 2008 22:03

Fick den här länken av Anna Jarander (duktig tävlande i agility,freestyle och lydnad, med västgötar) - tack Anna!Vilken uppvisning! Elitlydnadshundar - ähhhh, stick och brinn :0)Det enda jag hade emot det var att hundarna var på- och utklädda - annars - hur bra som helst och så glada och frimodiga pudlar!  http://www.youtube.com/watch?v=AYDLBgz3Lxw

Av Britta Hammarström - 18 januari 2008 20:01

Tittade på animal Planet - halkade in på Top Dog - har sett det någon gång tidigare och inte varit impad - ville se en gång till för att inte döma för tidigt.

Jemine!!!

England - ett gäng hundar+ ägare, tre domare - hundarna kör igenom olika uppgifter och bedöms. Vad får jag för känsla? Jo! Idol 2008 - huuuuu!

Två av domarna var väl rätt ok - verkade åtminstone  ha uppfattningen att hundar är ett djurslag....

Den tredje......

En "Dog stylist" - håll i mig! Hennes domslut baserade sig på - t ex "aaaamen asså, jag tycker att (vadhundennuhette)´s rosa krage går jättebra ihop med klädseln i vagnen hon körs i - hon är bara såååååå söt och fluffig, eller vad säger du Pugsy? (mallig mops som sitter bredvid henne på bordet)

Men asså, partytricksen tycker jag inte är nåt´att ha"......


 TA BORT!!!!!!!!!!




Av Britta Hammarström - 18 januari 2008 17:39

Hör just att det kan vräka i med en riktigt otäck storm i natt eller i morgon. Västkusten blir tydligen först drabbad - usch! 


Träffade valparna för näst sista gången i dag. Väldigt roligt att se hur de utvecklas åt rätt håll. Lille Teddy har börjat på "dagis", bara ett par dagar i veckan, men det har verkligen utvecklat honom. Går betydligt bättre att hantera honom nu - som icke familjemedlem alltså.


Douglas sköter sig också bra, är dock mer självständig än Teddy, Teddy håller järnkoll på var matte är, Douglas är rätt obekymrad om var både matte och husse är. Fast rådet att använda visselpipa har burit frukt. Douglas liksom vaknar till av den och kommer på att "hoppsan, nu blev det lite långt mellan mig och dom" och då galopperar han iväg.Här får det jobbas på ordentligt.


Vi pratade mycket i dag (igen)om hur viktigt det är att vara lite sparsam med orden, inte vräka långa haranger över valpens huvud, det rinner bara som välling i deras öron och gör inte särskilt mycket intryck. Korta besked - och i rätt tid!!! Timing är A och O!

Att gå och säga "duktig hund, åh vad du är duktig, fiin hund", bara för att hunden råkar gå i koppel bredvid en och snufsa på marken - njaaa......

Man älskar denna lilla vän och vill så gärna tala om det för honom/henne hela tiden. Men berömmet mister sin betydelse, likaväl som korrigeringen, om man får höra "neeejj, inte så, det där har vi pratat om, låt bli, sluta, fyyy".

Att tänka på är också vad man säger. Korrigerar du med "nu är det BRA" och minuten efteråt "åhh, vad BRA", snacka om dubbla budskap :0)


Bättre då att snabbt säga "nu räcker det", som korrigering vid oönskat beteende, eller bara "nej" -  lite beroende på vad det gäller, och som beröm använda "BRA", eller "RÄTT". Och så det här med rösten - om allt sägs i samma tonläge, hur kul är det ,eller hur kan hunden uppfatta skillnaden mellan beröm och korrigering. Nä! Kvittra som fågeln när det är bra, låt berömmet rinna som honung över hunden och en dov och mörk röst när det är "ajabaja".

Tänk på hur Alpha-vargen gör  - en liten dov morrning och kanske en liten glimt av en hörntand och hela flocken faller omedelbart in i givakt. Inga MBL-förhandlingar där inte :0)


Nej, nu får jag sluta!


I morgon blir det ett litet möte här, två västgötaspetspolare kommer och vi skall planera inför circuit-utställningen i samband med WDS i sommar. OM inte stormen slår till i natt. En kommer från Tyresö och en har ett par timmar att köra - vi avvaktar och hörs i morgon bitti och ser hur läget är.

Dags att fixa middag.









Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards