Alla inlägg den 11 januari 2008

Av Britta Hammarström - 11 januari 2008 18:05

Träffade valparna i dag, Douglas rottweiler och Teddy aquaperro.

De växer som om man vattnat dem med Substral. Douglas utvecklas bra, det går mycket bättre hemma - han är en riktig liten raring faktiskt - lite Ferdinandvarning där :0)  Vi får väl se när han kommer på att han blivit en stor pojke, men det kommer säkert att gå bra.


Teddy är ett litet kvicksilver, fungerar utmärkt med sin matte, lyssnar, är snabb och vill jobba. Väldigt fjär mot andra människor, det ingår i rasen - kan till nöds finna sig i att bli hanterad och ta en godbit, men inte mer - absolut inga spontana kontaktförsök - ånä´!


Gick lång promenad med vännerna efteråt, åkte hem och fixade runt lite i huset och på tomten. Känner stark längtan efter att ELDA! Vi har väl alla en liten pyroman inom oss....

I morgon blir det nog eldning av julgran och diverse krafs som ligger i en hög bakom plåskjulet - inte så mycket, tar nog bara någon timme, men det är  en primitiv lyckokänsla att elda. Sker i plåttunna och när det mesta är utbrunnet, lägger jag på locket och behöver inte stå och vakta det sista.


Lite inomhusträning blev det, men sparsamt i dag. Tränade snabbhet i läggande med alla tre i tur och ordning och gömde så en liten hög med kokt hjärta i ett rum. Stina fick börja, det tog en stund, men hon hittade högen rätt snabbt ändå. Gömde nya hög till Bitte, på samma ställe, gick fort, så en hög till Hippie. Där tog det lite längre tid, hon sniffade och sniffade, förväntade sig att hitta godis lite här och var och såg undrande ut när det inte blev något resultat - blev desto gladare när hon verkligen hittade - och så gott!


Köpte en väldigt fin canvasvbur av Azlans husse och matte i går. Azlan har vuxit ur den och fått en ny. Jag har visserligen en, men tycker att den är ranglig, den här nyinköpta är lätt men jättestadig. Oerhört lätt att fälla upp och ihop. Satte upp den i vardagsrummet och inbjöd Stina och Bitte att besiktiga den invändigt - schysst enrummare tyckte dom och fick båda gott plats att stå, sitta och ligga bekvämt - bra!

Skall ta mig en tur in till Bromma i morgon och skaffa en större, till Hippie.


Nu är det lite beslutsångest - skall jag glo på Let´s Dance? Eller På Spåret?

Vojne, jag får väl zappa emellan :0)






Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards