Alla inlägg den 24 januari 2008

Av Britta Hammarström - 24 januari 2008 22:01

Har de senaste dagarna känt en liten depressionsunge sitta på min ena axel och hacka mig i örsnibben - otäck liten typ :(

Det är svårt att veta och hitta en förklaring på varför den lille f-n dyker upp - om jag skulle klaga, så borde jag ha ett kok stryk!

Har barn och deras respektive, som månar om sin mamma/svärmor, underbara barnbarn, äskeliga vovvar,kära vänner, sysselsättning, hus, mat för dagen - also, maulhalten!


Men ändå kan det plötsligt kännas lite....inte tomt.....men....som om mandrom gått i stå på något sätt. Så kändes det alldeles tydligt i dag på förmiddagen,hade liksom accelererat några dagar, försökte lyfta mig i håret - aaajj - letade frenetiskt på golvet efter den tappade sugen, hundarna tittade undrande....

Hittade inga tappade sugar.Beslöt mig för att göra något konstruktivt - hänga tvätt - sätta händerna i arbete.

Gjorde sålunda och när det var klart släppte jag ut vännerna på baksidan - hallå, det regnade inte - klev ut på "hunddelen" av trätrappan och kisade mot himlen.

Då! Träffade mig solen, mitt i nyllet, jag blinkade förvånat, kisade igen - joo, det var solen!Och inte nog med att den lyste, den värmde också.


Stod kvar en stund och sög i mig ljus och värme - direktverkande ljusbehandling kan man säga - det lilla fanskapet som försökte hänga sig kvar på min axel, kved och gnydde och plötsligt - puff!

Så hade solen vaporiserat eländet.

Mandrom gnuggade sin lite ömma örsnibb,höll ett tal till vännerna på gräsmattan.

" Er matte är en dumsnut, hon böjer sig (visserligen bara ett litet tag, men ändock) för små djeflar som försöker ställa till elände. Som tur är har hennes hjärna åtminstone en frisk cell, den jobbar för högtryck och lyckas för det mesta bringa ordning i kaos - kom nu sötsnutar så åker vi till skogen".


Jag vet att dessa tunga stunder bl a frammanas av minnen och tankar på under  tidigare år och långt bakåt, upplevt elände och tråkigheter - det mesta är avklarat, borta, finito, finns ej mer - men blotta minnet av det, och hur man fick slita för att ta sig igenom det, kan fortfarande sänka en, ibland under plimsollmärket.M

an tror att man har björnkoll på sig själv, men se det har man inte, även om kollen numera är rätt hyfsad.

Det bästa är att man kan erkänna att man inte har koll jämnt, det duger det också.

Av Britta Hammarström - 24 januari 2008 18:24

Jaha, så var det slut med den glädjen...

Borta är snön, graderna är ett antal plus och leran är åter i dagen - suck.


Har just "underredsbehandlat " Hippie, d v s champonerat tassar, ben, mage, underdelen av kragen och byxor - mycket byxor är det :0)

Detta inför inoff. utställning i Sollentuna rackethall å lördag, Boxerklubben.

Det kändes inte nödvändigt att bada hela damen, det får bli i början på mars, inför Malmöutställningen.


Skall nu försöka få ihop ett underlag till rosettfabrikanten (inför circuit-utställningen), för att få en offert - blir en del plottrande, men det skall nog gå bra.

Om någon intealltförlångtbortboende ( från Sthlm) västgötaspetsägare läser detta - hör av er till Jan Helgesson (tel. finns på SKV:s hemsida). Det kommer att behövas folk och förmodligen också hundar till Älvsjömässan under WDS (Världsutställningen). Där kommer att finnas monter för alla svenska raser och SKK vill ha hjälp med bemanning. I vilken utsträckning, tider, hur många etc, har vi ingen aning om ännu - bara att.

Detta blir den enda rasmontern på WDS, slås på trumman för de svenska raserna.


Jag kan själv säkert hjälpa till, åtminstone "fläckvis". Kommer dock att ha ett digert program alla fyra dagarna.

Ställer ut både Stina och Bitte  på söndagen (WDS), ställer inte ut på circuit-utställningen (lördag), då tävlar jag förhoppningsvis appellklass med Hippie, om hon inte löper. Torsdag, fredag, WDS och circuit-utställning för Hippie.

Dessutom kommer jag nog att ha huset rätt välfyllt med utställningsbesökare :0) Undrar när man skall hinna umgås med dom ?









Av Britta Hammarström - 24 januari 2008 09:08

Tyvärr, tyvärr!Jag fick just besked.Det blir inget uppfödar/medlemsmöte i samband med SKV:s årsmöte i vår. Det kommer inte förrän i höst.Upplägget ser dock ambitiöst ut, många ämnen kommer att tas upp, även frågan om parningsproblem. Mötet kommer att hållas över två dagar och det lär nog behövas :0)

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards