Alla inlägg den 28 januari 2008

Av Britta Hammarström - 28 januari 2008 19:14

Den här måndagen? Svisch, så "vart det kväller".

Erkännes dock att vi låg och drog oss i morse, en västgöte på var arm,med tassarna i vädret och tätt intill mig en collie som låg med huvudet bakåtvrängt över mina ben.

Där låg vi och småsnackade, dåsade, enstaka tassar viftade lite lojt, man fick en puss här, en puss där.......


Inte förrän 8.30 masade vi oss upp, hundarna ut i trädgården och matte in i duschen.

Fixade kaffe och hundarna fick sin morgonostbit, DN:s korsord var så lätt att det löste jag helt kl 05 00 å morgonen, innan vi kröp till sängs igen. Inget kors till kaffet.

En vän trillade in och det blev mer kaffe.


Baxade in den gamla diskmaskinen plus emballaget till den nya i bilen och körde iväg till återvinningen i Skå. Fortsatte en bit och gick promenad på fälten intill Skå flygplats - jättestora fält där det bara "odlats" foder...vad säger man, "fodergräs"?? Ja ni vet, till ensilage.

Härliga att gå på och doggarna får springfnatt på dessa stora fria ytor.

Ställde upp konerna när vi kom tillbaka till bilen, Bitte och Hippie fick sitta i bilen och så testade jag Stina på rutan.


Som en torped for hon iväg, stumpen i vädret, rakt fram till rutan och in, exakt i mitten, där vände hon sig om, tittade på mig och jag riktigt hörde hur hon  sa "vasarunurå" :0)

Ja, vad säger man - att man inte begriper ett smack :0)

Får se hur länge det sitter i ...

Tränade lite smått med Bitte och Hippie, bara en sak var, sedan åkte vi hem.

Resten av dagen har gått i plockets tecken. Sorterat in papper, rensat "receptlådan", den där lådan där alla urklippta och "fådda" recept åker ner, för att man tror att man skall använda dom - jo visst!

En bråkdel använder man, resten bara ligger där. Nu röjde jag vilt och sparade bara precis det som jag verkligen kan tänka mig att använda.

Man har ju ett gäng kokböcker att ta till också - så mycket mat som jag har recept till, kommer jag aldrig att laga, även om jag tycker att det är kul att laga mat.

Men det får inte vara för tillkrånglat - inte för "tillgjort"..


En ordentlig promenad till över Brunna gärde, doggarna fick middag - vi kan väl kalla den "hundkäk a´la carbonara" kanske, de fick varsin äggula i :0)Det får dom två ggr/vecka, mycket populärt.Till mig själv gjorde jag pytt på rotsaker med lite kalkonkött till - gott.


Tomorrow is another day...

Av Britta Hammarström - 28 januari 2008 09:46

Jo, rutan är ett träligt moment, men det finns ett som är värre - den sk "dumrutan". Där du travar runt en ruta och sätter, ställer och lägger hunden, en gång/varv - evighetsmoment och känns fullständigt meningslöst.

Under övrigt program har hunden visat att de både kan stå, sitta och ligga - larvigt!

Nej, elitlydnaden lockar inte, den var riktig kul för ett antal år sedan, då premierades ett glatt ekipage där man såg att hunden hade roligt - inte for omkring, men gjorde det hela med glädje.

I dag skall ekipaget se ut som om de vore robotar, det skall vara absolut millimeterprecision i alla moment  och det kan t o m delas ut varningskort med utvisning.


Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards