Alla inlägg den 17 januari 2008

Av Britta Hammarström - 17 januari 2008 15:45

Lite tidigare promenad än vanligt på morgonen, ity det skulle jobbas ett tag.

När vi strosade på fältet träffade vi jätterottweilern Nisse, en snäll farbror på närmare 9 bast. Flickorna fjantade sig för honom, Hippie ville leka, men Nisse har lite knäbesvär och går i koppel så därav blev intet. H. bugade runt honom, varv på varv, Nisse log och viftade på svansen och tog små skutt. Stina och Bitte pussade och fjantade lite på honom, sedan for de iväg och käkade hagtornsbär, ibland lyfte på huvudet och skrek åt Hippie "sluuuuta nu, kom och käka i stället" - jag menar det verkligen - dom tittade upp och gapade åt Hippie flera gånger, ända tills jag hutade åt dom.


Vi gick vidare och där mötte vi en minigosse, affenpinschern Ludde, verkligen diametrala motsatsen till Nisse, Ludde är väl 12 nu tror jag, men tuffar på och ser ut att trivas med livet. Även honom försökte Hippie få igång, men här låg hon nästan som en pannkaka på backen och krälade runt Ludde, som såg förtjust ut över uppvaktningen - man anpassar sig efter storleken tyckte Hippie.

Bitte och Stina morsar på Ludde, lite rumpvick, men sedan får det vara bra, sen´går de och gör annat.


Vi vände hemåt och då kände jag det! Nu har det vänt! Ljuset är tillbaka - på riktigt - visserligen rätt molnigt, lite blått här och var, men det här ljuset!

Foglarne sjöngo ivrigt i buskagen, luften var ren (nåja) och det börjar lukta annorlunda. Visst! Det kommer säkert snö och kyla flera varv innan det är klart, men det har hänt något sista veckan.....


Skall ägna mig åt dammslukaren ett tag - då blir Bitte och Hippie glada - deras favoritbyte :0) Stina går fram och glor lite på den, men det räcker tycker hon.


Bedrövligt att det fortfarande görs ynka försök att så split och osämja i västgötaspetsvärlden - och alltid från samma håll? Desinformationen flödade (medvetet?) Desto mer glädjande att se att ingen tagit upp tråden - det blidde platt fall.

Det är precis som en hydra - hugger man av ett huvud, växer genast ett nytt, elakt och giftigt ut igen. Men nu skrumpnar nog huvudet och faller av sig självt - i brist på näring :0)

Låt det förbli fred, när det nu äntligen kommit därhän!





Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards