Alla inlägg den 27 januari 2008

Av Britta Hammarström - 27 januari 2008 20:17

Ny vecka börjar i morgon.Just hemkommen från "grannas" mitt emot, var bjuden på middag.

God middag! Renstek, ugnsstekta rotsaker, trattkantarellsås, rödvin - man tackar :0)Kaffe och god kaka med vispgrädde + lite mer gott i glaset.

Om du läser detta Conny, så kan jag meddela att ett par av dina och Marits grannar var med :0) Hör av dig och gissa, så skall vi se om du träffar rätt.


Tillbringade några timmar på klubben tidigare på dagen. Strålande sol, promenad och sedan träning. Efter träningen fikastund - UTE!!! Vi var tre brudar som tog med oss fika och tilltugg och satte oss på klubbhusets veranda, på solsidan.

Försiktigtvis hade vi med oss sittunderlägg - helt ok att sitta där! Solen värmde, ingen blåst - livet var väldigt njutbart :0)


Tränade hopp med Hippie samt apportering - lite missar, men hon börjar fatta sammanhanget. Apporteringen går riktigt bra, hoppet är ännu lite "svajigt".

Bitte tuffade på bra, inget att klaga på där, annat än att hon är totalt galen när vi går ner på plan, studsar som en speedad känguru runt mig, spelar ingen roll vad jag gör, det studsas ändå :0)


Stina och jag hade en palaver -om  rutan! Jag vet inte vad det är med detta moment som får Stina så "anti". Jag har försökt ALLT! och då menar jag ALLT! Allt som står i böcker, + 100 metoder till, tagit privatlektioner för jättebra instruktör etc etc....

Ena dagen trippar hon in i rutan så fint, nästa dag slår hon ut med tassarna ch säger "que, I´m from Barcelona, I know noooothing"....

I dag surnade jag till ordentligt. Nu fick det f-n i mig vara nog! Damen vet vad det handlar om - inte en chans att hon missat det.


Nu körde vi rutan i en halvtimme, från alla håll, "marsch framåt" - Stina lunkar framåt, gör en U-sväng, tittar på mig - "framåt", Stina trippar någon meter till, gör en U-sväng, tittar på mig o s v....Så fort hon gör rätt, så får hon höra "RÄTT, BRAAA" (men då måste hon vara inne i rutan) och bollen kommer, eller en godisbit kastas.


Efter en halvtimme insåg Stina att det var nog lika bra att tuffa på framåt , UTAN att göra U-svängar, ända tills matte sa "stanna".

Så här länge har jag aldrig hållit på, kände mig som en torterare till slut, men den här lilla damen är så in i bänken envis!!!

Skall pröva i morgon utanför tomten och se vad som händer. Det lustiga är att Stina lägger inte av när jag ställer dessa stenhårda krav på henne, kryper inte ihop och ser ämmelig ut, verkar inte ett dugg rädd, hon bara tjurar och "håller emot" - när hon gör rätt så behövs bara ett enda "BRA", så är hon i topp blixtsnabbt, stumpen går, öronen upp, hela hunden utstrålar glädje - vilken liten enveten skådis hon är :0)

Hon fick avsluta med några moment som hon tycker är jättekul, hopp-apport och lite till.


Stina, tyvärr är det så här  - matte rules :0)

Av Britta Hammarström - 27 januari 2008 09:57

Varje gång jag skall skriva ett inlägg så dansar ett fönster upp och skriker "det har uppstått ett fel i skriptet på den här sidan"!!

Jo tack, jag har märkt det :0)

 Skall skicka nytt mail till admin.bloggagratis och se om det händer något.


Bugar å Hippies vägnar, för komplimangen - hon är en raring. Och även för vänliga ord om mandroms kalufs.

Ber att få kontra med en eloge för "Lispetts" häftiga glasögon. Det är inte ofta jag kröker håret på detta vis, oftast använder min frissa något som lyfter håret lite lätt (inte så att man ser ut som dockan i jultomtens verkstad, på julafton:0).

Sist hade hon inget sådant hemma utan tog i med lite kraftigare prylar. Resultatet blev lite väl mycket pudelvarning första två veckorna, för min smak, men nu har det lugnat ner sig. Vi återgår nog till den lättare varianten i alla fall.


När jag hämtade götarna på Helgö i går, efter utstället, fikade vi och pratade (för omväxlings skull...) lite hund, bl a utställning.

Bettan berättade att riesenklubben haft en föreläsare för ett tag sedan, en kunnig riesendomare.Han hade bl a sagt: "Det ni skall koncentrera er på, på en utställning, är vad ni får för kvalitetsbedömning på er hund - det är vad som räknas. Allt det andra är show!"Han hade bott så vid någon utställning att han kunde se "insläppet" från sitt hotellfönster och fullständigt baxnat. "Det såg ut som om folk hade hela garderoben med sig, plus halva bohaget. Det var klädombyten i massor".

Något att tänka på.

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards