Direktlänk till inlägg 27 januari 2008

Himla tjatande!

Av Britta Hammarström - 27 januari 2008 09:57

Varje gång jag skall skriva ett inlägg så dansar ett fönster upp och skriker "det har uppstått ett fel i skriptet på den här sidan"!!

Jo tack, jag har märkt det :0)

 Skall skicka nytt mail till admin.bloggagratis och se om det händer något.


Bugar å Hippies vägnar, för komplimangen - hon är en raring. Och även för vänliga ord om mandroms kalufs.

Ber att få kontra med en eloge för "Lispetts" häftiga glasögon. Det är inte ofta jag kröker håret på detta vis, oftast använder min frissa något som lyfter håret lite lätt (inte så att man ser ut som dockan i jultomtens verkstad, på julafton:0).

Sist hade hon inget sådant hemma utan tog i med lite kraftigare prylar. Resultatet blev lite väl mycket pudelvarning första två veckorna, för min smak, men nu har det lugnat ner sig. Vi återgår nog till den lättare varianten i alla fall.


När jag hämtade götarna på Helgö i går, efter utstället, fikade vi och pratade (för omväxlings skull...) lite hund, bl a utställning.

Bettan berättade att riesenklubben haft en föreläsare för ett tag sedan, en kunnig riesendomare.Han hade bl a sagt: "Det ni skall koncentrera er på, på en utställning, är vad ni får för kvalitetsbedömning på er hund - det är vad som räknas. Allt det andra är show!"Han hade bott så vid någon utställning att han kunde se "insläppet" från sitt hotellfönster och fullständigt baxnat. "Det såg ut som om folk hade hela garderoben med sig, plus halva bohaget. Det var klädombyten i massor".

Något att tänka på.

 
 
Ingen bild

lisbeth

27 januari 2008 10:30

Britta! Håller verkligen med!!!!!
Gillar inte alls den utveckling som utställandet fått! Presentation och handling är ALLT, rasbedömningen är något nödvändigt ont som ska raskas av - domaren verkar redan ha huv´et i grupp och finalring.
Men... pro forma låtsas man som rasbedömningen är det viktiga, det som stamboksförs och berättigar till en massa saker.

Nu är det andra bullar som gäller, s.k SHOW!
Visst är det kul att se fina hundar och vacker uppvisning, visst är det roligt att vinna rosafletter och lullull - men, men... ursäkta en föredetting (reaktionär bakåtsträvare?) - är det det som är MENINGEN med alltihop?

 
Ingen bild

Nilla

28 januari 2008 08:12

Håller med!

Ibland känns det som om det bara räknas att man vinner allt annat är skit!!

Man glömer att man har fått en superkritik & att rutan utmärkt kvalitet är i kryssad!

Mvh Nilla

 
Ingen bild

Britta

28 januari 2008 09:28

Just!
Det är ju faktiskt så att även om du får ett blått band och inte kan delta i konkurrensen,så har du fortfarande en helt ok hund enligt rasstandarden. Men självklart strävar man efter att i första hand få ett rött band :0)
Och de flesta hoppas ju naturligtvis att just deras hund skall vinna. Men det har på något sätt gått överstyr - förlorat proportionerna - och som Lisbeth säger - har själva meningen med det hela gått förlorad?
Pratade just med en "gammal" uppfödare i går, som sopat hem både det ena och det andra under årens lopp - hon känner inte alls likadant inför utställningar i dag som förr.

 
Ingen bild

Nilla

28 januari 2008 15:50

Ja det är lite det jag menar!!

Jag har ju bara hållt på i ca 6 år och ställt, men det är jätte skillnad från då & nu, man nästan skäms om man får blått band och får lämna ringen, men som du säger blått band är inte fy skam!!

Man har ju sett folk pipa ur ringen med ledsna miner efter att dom fått blått!

Fast det är ju bara vi utställare som kan ändra på synsättet genom att faktiskt bli glada att har har rastypiska hundar, även om vi inte vinner!

Mvh nilla

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britta Hammarström - 15 november 2012 18:50

I går var det glad familjeträff på Skytteholms golfbana - västgötaspetsfamiljeträff! 8 götar och en collie flängde runt och hade kul. Mina tre - Stina,Bitte, Skrållan och Hippie förståss- och så matte Birgitta och grabbarna Feldt-von Otter, Valle (...

Av Britta Hammarström - 6 oktober 2012 17:26

.....efter mycket funderande har min lilla hjärna kommit fram till detta:   Jag har bloggat sedan 2007, snart 6 år. Jag tänker inte ta bort bloggen - förutsatt att inte själva sajten tänker lägga av. Har haft lite tankar på att flytta den till ...

Av Britta Hammarström - 28 september 2012 20:14

.....bara lite "snapshots" från dagens eftermiddagspromenad i Myra. Lite gråmulet, men ändå en vacker och framför allt fridfull prommis.   Ormbunkar är vackra även när di är vissna.         Collie...      Bitvis ganska brant ......

Av Britta Hammarström - 26 september 2012 20:54

I dag åt vi lunch hos Ida med matte, i Järfälla. (Ida = dotter till Bitte och mamma till "mina" valpar från förra sommaren). Idas matte Britta Asp har stor del i den kullen, hon "lånade ut" Ida och ställde upp alldeles otroligt fint under hela tiden,...

Av Britta Hammarström - 24 september 2012 18:15

...att fullkomligt bombardera oss med sin fantastiska färgprakt - liksom för att mildra det bistra och ofrånkomliga faktum vi står inför  - nämligen  att nu är " de långa kalsongernas natt " väldigt nära...   Mina dahlior går nu på 10:e året. Blo...

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards