Alla inlägg den 31 januari 2008

Av Britta Hammarström - 31 januari 2008 15:19

Hippie har fått ett nytt namn - "Kånken " :0)


Av Britta Hammarström - 31 januari 2008 10:43

Beslöt att hoppa över sökträningen i dag - lite synd eftersom vädret åter genomgick en total transformering - på några timmar - från +3 och ösregn till -2, allra som lättaste lager av pudersnö och blå himmel.


Varför överhoppat sök? Jo, i ett par dagar, speciellt på morgnarna har jag lyssnat till Stinas mage, sitter jag i köket och hon är i vardagsrummet, så hörs hennes tarmar "loud and clear" - dom skriiiker. Inget vomerande, ingen lös mage. Dock var matlusten minimal i morse och när någon västgöte i det här huset står och petar med näbben i käket - då har matte i princip ytterkläderna på och är på väg till veterinären. De gånger någon av våra götar varit dåliga i magen, kan nästan räknas på ena handens tumme :0)


Frukosten gick ner, men trögt. Ostbiten senare var blahablaha, släpptes på golvet...

Men humöret är det inget fel på. Stumpen upp och glatt visslande på promenaden, men Stina åt varken nypon eller hagtornsbär.....hhmmm....

Konsulterade min "guru", Stinas uppfödare, som är vet.ass sedan sisådär en 35 år tillbaka. Frågade om jag skulle köpa Stomax. Har läst på och sett att det är tjänligt för olika typer av tarmrubbningar, naturbaserat och icke receptbelagt.

Eva tyckte att det kan i alla fall inte skada henne, värt att pröva och så kommer jag att ge skonkost några dagar, d v s mjukkokt ris och lite mosade kalvfrikadeller (barnmat), så att tarmarna inte behöver jobba ihjäl sig.

Nu skall ni få höra :0) - är man tokig eller.....

Vanligen brukar man ge mjukkokt ris och fisk, men mandrom tycker att fisken luktar så illa, så hon köper barnmatsburkar med kalvfrikadeller i stället. Med dagens fiskpris är det absolut inte dyrare - men visst är jag knäpp! Det går utmärkt bra att koka fisk i andra sammanhang - förklara det den som kan :0)

Stinas matte tyckte alltså inte att hon skulle ligga i en kall bil, visserligen med täcke på, men i alla fall. Jomenvisst  är jag vådligt sjåpig - men hundarna är "det räddaste jag är om" :0)


Den störda tarmfloran beror med största säkerhet på att lilla damen som vanligt stoppat i sig i princip allt som kommit i hennes väg , hon är värst av alla tre - med den märkliga väderlek som råder, med plusgrader ena dagen och lite kallt nästa, måste bakterierna frodas! Hörde just att utegående hästar inte alls mår bra av detta väder, de får diarréer, just för att de får i sig alldeles för mycket bakterieelände.


Detta om detta.


Efter promenaden gick jag och skrotade lite i trädgården, kollade hur buskar etc mådde. Solen lyste och jag passade på att ta lite kort, björkarna ligger lågt, inget lila skimmer synes än.


Medan däremot klätterhortensian och den i höstas planterade syrenen, ligger i startgroparna


Och lökarna börjar bli lite uppkäftiga....

Nej, det är inte en hemlig avfyrningsramp för små missiler - bara en del av min trädgårdsbelysning. Det gröna röret i mitten bär upp min mans stora amatörantenn som breder ut sig över taket. I vår får det bli nedmontering av densamma, lite onödigt att ha den där uppe - ser ut  som en gigantisk
TV-antenn.

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards