Direktlänk till inlägg 28 april 2010

Mer Stina

Av Britta Hammarström - 28 april 2010 07:28

I går morse bestämde jag mig prompt för att åka till Albano med Stina. Hon fick redigt ont efter frukosten - så här kan hon inte ha det! Andapsin verkar inte ha någon effekt.

Sagt och åkt. Var på Albano när de öppnade kl 07. Kom först i akut-kön, gick ut och rastade alla tre i intillliggande skogen och sedan fick Stina  komma in.

Jätterar veterinär som snabbt läste in sig på Stinas journal. En "mag-veterinär" skulle komma kl 08, gå ronden och sedan kunde de konferera om vad som var bäst för Stina.

Jag hann bara vara hemma en halvtimme så ringde vet.en Det blev Zantac i flytande form i 14 dagar. Skulle det inte fungera, så blir det gastroscopi och eventuell cortisonkur.


Den - gastron -  hoppas jag Stina slipper, innebär ju sövning bl a. Visserligen är Stina jättefräsch (fick beröm för vilken fin kondition hon hade och hur lugn och ostressad  hon var, trots att hon hade ont) och i övrigt helt frisk, men går ändå på sitt tionde år.

Dock - behövs det så blir det så.


Nu undrar jag redan om det kommer att behövas. Stina har fått Zantac 3ggr sedan i går lunch. Hon har inte haft ont efter maten, sover så sjupt och skönt, ligger utsträckt på sidan och man ser verkligen hur avslappnad hon är.

Mandrom fortsätter ett tag på bönemattan - måtte det fortsätta så här!  


Det blev en riktig rysare  i går för att få tag i Zantac i flytande form (svårt att få rätt dos för djur med tabletter). Mitt eget apotek här på Ekerö, hade felnotering i sitt lager - skulle finnas men fanns inte. Då var det vara att sätta sig i ett hörn av apoteket och börja mobiljakt för att hitta det någon annanstans - helst i Stockholm......

Det är ju olika kedjor som driver apoteken nu, inte lätt att veta - det blev 118 118 ett tag kan jag säga....

Hittade minsann en flaska på apoteket i Vällingby (som numera tillhör  kedjan Hjärtat, meddelas härmed). Kollade noga att den verkligen fanns - inte bara i datan - och drog dit direkt.  


Det här är min första hund på 30 år som har magont på det här sättet. Har varit lyckligt förskonad från magtrassel, förutom några enstaka fall av "stoppa-i-sig-något-döäckligt-och -ha-diarré ", men det varar ju bara någon dag. Även Stina har som sagt haft en plåtmage, men som alla vi andra som börjar bli lite äldre, får hon lite krämpor.


Matte håller dock björnkoll på Stina - intet skall fattas henne!

Nu gäller det bara att matte själv inte får magkatarr (eller Dyspepsi / Gastrit / Epigastralgi - om man vill slänga sig med finare uttryck  - den gamla läkarsekreteraren ploppar upp ibland ) - vilket kan vara farligt nära när någon av hundarna är dålig.  








 
 
Irene

Irene

28 april 2010 08:39

Men lilla Stina! Här hålls tummarna, hårt! Efter ett antal gastroskopier (på mig själv, alltså) hoppas jag innerligt att hon slipper det. På rak arm kan jag räkna upp massor av saker som jag hellre gör, än genomgår gastroskopi.

Verkar ju dock lovande med Zantacen so far? Kanske bäst att matte tar en slurk själv? Man blir orolig när vovvarna inte mår bra och då sätter det sig ju gärna i magen.

http://vastgotaspetsochtradgard.blogspot.com

 
Solan

Solan

28 april 2010 10:38

Nu håller vi tummarna och tassar här för att Stina blir bra. Vi har provat både gastroscopi och cortison i den här familjen och det är ju bra att det finns när man behöver det men det är ju också bra om man slipper.

http://superninja.bloggagratis.se

 
Bitte

Bitte

28 april 2010 12:36

Krya-på-dej hälsningar till Stina från oss i Sänninge!
Ps. Hippie ser ut att vara ungefär lika ädel som vår Matilda. Hon är den geggigaste av alla, när vi varit i skogen.

http://hem.passagen.se/sanningegardens

 
Cissi

Cissi

28 april 2010 16:09

Hoppas verkligen hon kryar på sig nu Stina.
Ge henne en nospuss från mig :-)

Om du får problem med magen får du väl ta lite Zantac av Stina :-)

Ha det bra!

http://www.tripora.se

 
Larsson

Larsson

28 april 2010 22:57

Vi alla hoppas så att lilla Stina blir frisk. Och det fort som attan!

Ymer hälsar särskilt att han själv har ätit "samma lika" och på honom gjorde det susen!

http://www.ymer.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britta Hammarström - 15 november 2012 18:50

I går var det glad familjeträff på Skytteholms golfbana - västgötaspetsfamiljeträff! 8 götar och en collie flängde runt och hade kul. Mina tre - Stina,Bitte, Skrållan och Hippie förståss- och så matte Birgitta och grabbarna Feldt-von Otter, Valle (...

Av Britta Hammarström - 6 oktober 2012 17:26

.....efter mycket funderande har min lilla hjärna kommit fram till detta:   Jag har bloggat sedan 2007, snart 6 år. Jag tänker inte ta bort bloggen - förutsatt att inte själva sajten tänker lägga av. Har haft lite tankar på att flytta den till ...

Av Britta Hammarström - 28 september 2012 20:14

.....bara lite "snapshots" från dagens eftermiddagspromenad i Myra. Lite gråmulet, men ändå en vacker och framför allt fridfull prommis.   Ormbunkar är vackra även när di är vissna.         Collie...      Bitvis ganska brant ......

Av Britta Hammarström - 26 september 2012 20:54

I dag åt vi lunch hos Ida med matte, i Järfälla. (Ida = dotter till Bitte och mamma till "mina" valpar från förra sommaren). Idas matte Britta Asp har stor del i den kullen, hon "lånade ut" Ida och ställde upp alldeles otroligt fint under hela tiden,...

Av Britta Hammarström - 24 september 2012 18:15

...att fullkomligt bombardera oss med sin fantastiska färgprakt - liksom för att mildra det bistra och ofrånkomliga faktum vi står inför  - nämligen  att nu är " de långa kalsongernas natt " väldigt nära...   Mina dahlior går nu på 10:e året. Blo...

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards