Alla inlägg den 24 april 2010

Av Britta Hammarström - 24 april 2010 18:41

Lilla gull-Stina har haft en kräksdag....

Ont i magen ajajajaj och vomerade  å det gräsligaste under några timmar.

Det har hänt förut - gastrit!

Stina går ju på sitt tionde år och har de senaste två åren haft lite känslig mage. Får "snällfoder" och det fungerar utmärkt.

Men dumma matte har nog varit lite för frikostig med olika extragodisar - fyy!

Nu får det bli struktur och ordning på matte - här blir det en timme i hörnet med dumstruten på!!!

Stina kommer bara att få kokta köttbitar och små rostade brödbitar som godis (hon älskar det) - inte korv, blodpudding, leverpastej,köttbullar m m  m m - det blir för jobbigt för hennes mage.


Upp till ca 8 års ålder hade hon plåtmage, sedan har det varit ett par gånger med sådana här episoder - slut med det nu! Stina ska må bra!!!!


Nu har jag fixat dietmat som Stina kommer att få i 5- 6 dagar innan vi så sakteliga går tillbaka till ID.

Mjukkokt ris och kokta kalvfrikadeller (barnmatsburkar) - väldigt bra dietmat, men man kan ju inte hålla på hur länge som helst med det - blir lite torftigt ur näringssynpunkt - men i 5-6 dagar duger det bra.


Nu har det klingat av, Stina är lugn, får behålla vatten, kan slappna av och sova. Man ser så väl på kroppshållningen och ögonen när det onda släpper  - då sprider sig lugnet även hos matte.....


I dag har de andra två brudarna fått ha en "tråkdag" - tur att vädret är så fint, de har kunnat vara ute hela dagen och vi har gått ett par små "kortisar".

I morgon får också bli en vilodag - om Stina mår ok - vilket hon förmodligen gör, hon tycker nu att hon b o r d e få lite käk (men vi väntar allt ett tag), så tar vi ett par stillsamma skogspromenader.


Tävlingar på klubben i morgon. Turligt nog har det blivit en del återbud i lydnadsklass I, annars skulle jag ha varit tävlingsledare i en grupp där, men nu behöver jag inte det.








Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards