Alla inlägg den 4 januari 2008

Av Britta Hammarström - 4 januari 2008 19:02

.. visa en bild.Dotera har (efter en vrålstressig period som engagerad i både riesen- och collieklubben) äntligen haft tid och ork att uppdatera Fornborgens hemsida.www.fornborgen.se

Finns mycket att se och läsa där.


Bettans första egna hund var en västgöte (of course :0) ) Tomtemors Anton - en väldigt mysig liten herre - man kunde ställa honom mitt i ett dagis och han bara log och viftade på sin lilla stump åt alla barn, vad de än gjorde, samma sak med vuxna och tikar - men hanhundar :(

 Där hade vi ständigt jobb i 15 år...Han kom i huset när Bettan var 15 år och som hon jobbade med denne lille herre,han väckte hennes tävlings,- tränings- och överhuvud taget vidare hundintresse.

Anton tävlade i lydnadsklass III, blev uppflyttad till lägreklass sök och var även SUCH - inte illa jobbat av en så ung matte :0)

(säger den stolta modern).


Vi tillbringade många vintrar i Tandådalen (ovanför Sälen). Hade husvagnen stående på caravan Club-campingen på vintrarna.

Peter och ungarna åkte utför, jag åkte "på platten" eller gick med hundarna (då, en golden och Anton).

Anton gillade skarpt att dra pulka - "viktigt jobb det här", sa Anton och stretade iväg med vattendunkar från pumpen till husvagnen.


Hemma på Ekerö gick vi och handlade på Coopen vid Träkvista torg, ca 500-600 meter hemifrån. Anton och goldentiken Honey turades om att dra pulkan. Detta är ca 25 år sedan och då vågade vi sätta hundarna utanför dåvarande lilla Konsum-butiken och susa in och handla.

Men ändå var jag framme vid de stora fönstren och kollade att inget hänt.

Så drog Antingen Anton eller Honey hem Segebaden-pulkan med käket, högburet huvud, viktig min, "jojo, här ser ni en hund som tar sitt ansvar - som jobbar" !

Och oj! Så beundrade de blev och så många klappar de fick av bypassers. Högt älskade hundvänner - nu är ni tillsammans igen på gröna ängar och kan prata om gamla tider.


Av Britta Hammarström - 4 januari 2008 15:05


Kallt, stark vind, särskilt å golfbanor, sol, vackert. Slut från väderleksspänsten.


På hemväg från klubben satt jag och lyssnade till "spanarna" på P1. Fick höra en del intressanta data om herr Linné, Linné-året är ju nu avslutat och det blev lite snack om Calle.

Bl a trodde denne högst kunnige man, att svalorna sov på botten av sjöar - truly!

Men - förr trodde folk att jorden var platt och att det fanns häxor, så varför skulle inte svalor kunna sova på botten av en sjö...


Linne´föreläste ju mycket, bl a om sexuallivet - han kallade föreläsningarna

"om sättet att tillhopagå".

På en sida från Upsala universitet läste jag nyss:

Linné väjde inte för att med stor detaljrikedom föreläsa om människans sexualliv och blandade då kunskap med humor och fräckhet, ja rent av råhet. Föreläsningarna kallade han "Om sättet att tillhopagå"!


Man försöker föreställa sig...

Ett par har högst amorösa tankar, middag för två, candle lights, ihopflätade fingrar, förhöjd puls.....

Då säger den ena kontrahenten ,"käraste -  skall vi tillhopagå"....


Hade jag fått det förslaget, så hade det nog blivit mer fniss än tillhopagå :0)


Mandrom har icke mer att förtälja eller bladdra om i dag - god afton!







Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards