Alla inlägg den 2 januari 2008

Av Britta Hammarström - 2 januari 2008 20:39

:0) Känns nästan som om man idkat drift av näringsställe denna jul- och nyårshelg. Här har varit ett tågande in och ut, ett matlagande och stående i så det förslår.

I kväll var det nog ändå "sista sittningen" på ett tag - hela familjen käkade middag här och så vidtog julklappsutdelning till Sam och Lisa som nu är i Kungsberga igen efter sejouren hos mamma i Ekebyhov.


Julklapparna var mycket uppskattade av Sam och Lisa, Eli fick ett par små paket också, bl a en egen liten pannlampa - perfekt tyckte Eli och gick runt med pannlampan - visserligen lyste den mest bakåt eller också hängde den runt halsen och lyste, men vad gör det - han har en pannlampa :0)


Alla har hjälpt till med dukning, laddning och av diskmaskin (gång på gång, på gång...) kaffekokning etc under dinerandet här i helgerna, men visst blir det en stor skillnad mot mitt  enpersonshushåll när vi i stället är 8-9 pers. och visst blir man lite trött efteråt, men tänk om dom inte ville komma hit....

I morgon skall mandrom knega ett par timmar, sedan blir det lugna gatan resten av dagen. Gör nog ett besök på klubben, tar en fika och låter hundarna ha lite kul.


Man märker att dom också blir lite slaka efter alla besök, även om dom uppskattar gästerna och tvärtom.

Var ute med sökgruppen tidigare i dag, det tog lång tid, vi var många. Startade kl 11 00 och jag var inte hemma förrän kl 16 00.Hann med ordentlig rastning av alla tre innan söket och så fick Stina och Bitte vara med och valla av området - det är mycket praktiskt att ha dom med, di far som små harpaltar fram och tillbaka efter vallningskedjan - gäller att hålla koll på alla! Och området blir extra ordentligt vallat.


Jag började pröva på rullmarkering med Hippie - hon fattade absolut nada till att börja med. "Vad menas"? stod skrivet över hela fejan på henne.Vi förenklade ner till absolut scratchnivå d v s bara hon nuddade rullen med nosen så fick hon en belöning.Efter en liten stund gick det bra att hålla rullen, efter ytterligare en liten stund kunde hon faktiskt hämta den och komma tillbaka med den.

Annars apporterar hon ju allt hon kan få tag i - men här blev det en väldigt ny och konstig situation, hon har fått springa ut och skälla, nu skall hon springa ut och ta med sig pryl tillbaka - och flickebarnet är bara 10 månader, vad kan man begära.


Nu tar vi det väldigt lugnt, jag skall träna hämta rulle med henne i en vecka, till nästa söktillfälle, enkelt och mycket belöning - det kommer säkert att gå bra att koppla ihop det här för henne - bara skynda långsamt.


Som sagt, efter 5 timmars springande i skogen och tredje middagsbjudningen på raken, så såg jag ut så här - liiite trött kanske :0)


Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards