Alla inlägg under januari 2008

Av Britta Hammarström - 22 januari 2008 20:07

Något har "Fredrik" gjort.

Nu behöver jag inte logga in igen och redigera - nu funkar det!

Av Britta Hammarström - 22 januari 2008 19:45

Grrrr!

Slåss med min hemsida. Det gick så bra ett tag att uppdatera, fixade in alla resultat från 2007. Tiddelipom och piddelidej. Fortsatte med att uppdatera Hippies galleri - tvärnit :(

Det blir bara scheisse av det hela. Har försökt på alla sätt, men det blir bara FEL.

Ingen idé att framhärda, jag blir bara vansinnig av frustration över att jag inte hajar vad jag gör för fel.


Lägger bilder i  image, tar upp sidan i frontpage, lägger in bilder, sparar, tar upp FTP-programmet, kör över ändrade filer och kollar på hemsidan - inte fanken är det rätt där!!!!!!

Skriiiiiiik!

Nä, det får vara tills sonen kan komma hit - och vad gör han? Tittar på mig från sina 1.94 och säger lugnt "du är så oteknisk morsan" - ÄR JAG!!!!

Som klarar att byta däck, byta tändstift, ta isär och sätta ihop en k-pist, klarar alla möjliga volter i datorn, kan meka med gräsklipparen, har klarat (själv) att installera TV, video, DVD-spelare...........

Han skall passa sig - jag kliver upp på en köksstol och spänner ögonen i honom om han säger det igen :0)


In any case kan han säkert reda ut eländet åt mig. Alternativet är att jag kontaktar tjejen som gjorde hemsidan åt mig från början - men jag vill klara det själv!!

Kan säkert fråga Bettan också, hon är jätteduktig med Fornborgens hemsida. Jag tar tre djupa andetag, lugnar ner mig och ger fanken i hemsidan ett tag.


Fick svar från Bloggagratis i dag - från Fredrik - han hade aldrig hört talas om detta fenomen, att texten "klumpar ihop sig" - kan någon mer kanske skriva till honom och tala om att det är fler som upplever detta? Jag har svarat igen, vi får se vad som händer.


Bettan ja, stackarn´- drabbades av Montezumas hämnd i går kväll och i natt, d v s maginfluensa, eller som det heter i dag "vinterkräksjuka".

Bara två benämningar på samma vidriga åkomma.

Precis lika befängt som att kalla ett kalhygge för "föryngringsyta" - också en ny benämning på samma trista företeelse i något slags försök att få det att låta bättre.

Fast jag tycker nog att maginfluensa låter mildare än vinterkräksjuka - och om man får samma grej på sommaren?? "Sommarvomering" ???  "Julispy"?


Tänker inte träffa Bettan på ett par dagar. Vi skulle egentligen ha setts i dag för att finputsa Hippie inför den inofficiella utställningen i Sollentuna rackethall på lördag, men vi tart´på fredag, eller också gör jag det själv.


Nu skall jag försöka få ihop en förteckning över de rosafletter som behövs till circuit-utställningen.

Det är inte hur som helst med det. Först ett pris för själva rosetten, sedan ett pålägg för särskild text, på några skall det vara ytterligare text, mer pålägg och så försåss loggan i mitten, ännu mera pålägg.

Kommer man upp i vissa antal rosetter blir det billigare, men se då skall det också vara ett visst antal i samma färg  o s v.......


Nu ger jag blaffen i alltihop och går ner och ger hundarna deras kvällskex, gör lite skojträning med dem och dricker thé.

Ajö!









Av Britta Hammarström - 21 januari 2008 17:20

... var det i dag. D v s sista gången jag träffade valparna Teddy och Douglas. En av våra få träffar där det inte regnat!

Vi gjorde lite av varje nere på appellplan, gick sedan in och tog med kaffe till TV och video-rummet (hähä, det låter något det), det är bara så att TV:n, videon och en DVD-spelare står i ett av lektionsrummen.


Vi tittade på Bittes MH (mentalbeskrivning hund), för att Douglas och Teddys ägare skulle få se hur ett dylikt går till. Jätteintressant tyckte de och det kom många frågor - det är verkligen en "annorlunda" tillställning, när man aldrig hört talas om det tidigare.


Vi avslutade med att pojkarna fick leka en stund - i leran.....

Jag kände inte för att träna i dag, det bara tog emot.

Åkte iväg och gick en präktig prommis i stället, andra långpromenaden för dagen, den första gick vi innan valparna kom.

Nu sitter man här, högröd i plåten igen, efter nästan 5 timmar utomhus :0)


Hundarna verkar inte särskilt nedslagna över utebliven träning. Vi tar det i morgon i stället.Det är inte så att jag jagar runt mina vänner i timmar varje dag - träna, träna,träna!!!!

Jag kanske håller på ca 20 minuter med varje hund, inte mer - finns ingen anledning att hålla på och mala och traggla, det blir bara avdressyr i stället.Nej, kort och roligt skall det vara och jag skall ha bestämt innan vad som skall tränas med varje hund - inget vimsande och hoppande hit och dit - det blir bara dålig kvalitet på den träningen.


Fick min nya (gratis) digitalbox i dag - förlängde avtalet med Boxer och då får man en gratis - tackar.Gick snabbt och lätt att installera den, men det funkade ändå inte 100%-igt. Fick ringa Boxer och de måste återaktivera mitt kort - boxen hojtade åt mig "inga åtkomsträttigheter"!!!  Dumma box, det har jag visst :0)

Så nu är man "ekiperad" TV-wise igen, både i köket och i vardagsrummet.


Måste nog ta mig samman och stryka i afton.......blääää.....Jag begriper inte riktigt varför jag känner sånt´motstånd mot strykning, det finns mycket annat hushållsarbete som, så att säga, blir ogjort igen med en gång - men just strykning......

Av Britta Hammarström - 20 januari 2008 16:35

Allt är lugnt!Tack för omtänksamma frågor om hur det gick i stormen.Inget allvarligare hände här än att min skottkärra hade dansat iväg över gräsmattan och lagt sig i hallonhäcken :0)

I morse vaknade man till lugna vindar och en blå himmel - vilken present!

Har varit en kalasdag! Sol och lite kyligt, fruset på marken (rena hundar tralala).


Det molnade till sig på eftermiddagen men ingen nederbörd och inget mer stormande.Har tillbringat största delen av dagen på klubben.

Lång promenad först, ordentlig genomgång av alla tre hundarna på appellplan, liten kort promenad, fika i klubbstugan, här bjöds på god glasstårta.

Tog ytterligare en lång promenad med vännerna och kom hem vid 16-tiden först.


Nu har den andra av dagens två höjdpunkter just inträffat för vovvarna - MAT! Det går med svindlande fart - ett par tag i skålarna - borta! Hippie äter något långsammare än götarna, men det är marginellt.


Det känns i ansiktet att man varit ute mycket, man är liasom rätt rosenkindad.Alla tre vovvarna har nu lagt sig och sover gott på maten - jag skall pynta lite med datorn och sedan kolla om det finns någon bra film att förnöja sig med - annars blir det soffan och en bok.

Fast......det finns en del att stryka.......äh, annan dag :0)


Nu skall jag passa på att fråga er kära bloggarvänner - råkar ni också ut för att texten bara ligger som en klump, oavsett hur många tomrader man lägger in.

Jag avskyr när det är en kompakt textmassa, vill ha luft i texten, blir mycket mer lättläst då.

Jag måste logga ut och logga in igen och redigera - då blir det rätt. Om jag bara redigerar, på samma inloggning så att säga - hjälper inte alls!

Hur är det för er? Och gör jag något fel? Jag gör precis som jag alltid har gjort och detta hände inte tidigare - har varit så i ett par veckor, kanske mer.

Av Britta Hammarström - 19 januari 2008 20:20

Blinka lilla lampan vår

åh, jag undrar hur du mår...

Fjärran styrs du från "el hus",

slockna ej mitt kära ljus!


Det knakar och dånar ute, lamporna blinkar, datorn blinkar - hur skall det gå...To be continued.....

Av Britta Hammarström - 19 januari 2008 16:31

I morse spöregnade det, på förmiddagen spöregnade det ännu mer....

Så avtog regnet och då kom stormen!

Nu viner det bra runt knuten, Karin och jag åkte till golfbanan härstädes och gick med hundarna efter vårt planeringsmöte - vi gick nästan dubbelvikta sista biten tillbaka.


Vi var duktiga på mötet, fick en massa gjort och kunde fördela diverse arbetsuppgifter mellan oss - bra!

Inga problem att planera när man har så trevliga "partners" som Jan och Karin att jobba med :0)

Nu har vovvarna fått mat och jag skall åka till Bettan och Olle på Helgö och äta älgstek - man tackar!Hoppas bara att inte stormen tar i ännu mer - tänker på fallande träd....

Av Britta Hammarström - 18 januari 2008 22:03

Fick den här länken av Anna Jarander (duktig tävlande i agility,freestyle och lydnad, med västgötar) - tack Anna!Vilken uppvisning! Elitlydnadshundar - ähhhh, stick och brinn :0)Det enda jag hade emot det var att hundarna var på- och utklädda - annars - hur bra som helst och så glada och frimodiga pudlar!  http://www.youtube.com/watch?v=AYDLBgz3Lxw

Av Britta Hammarström - 18 januari 2008 20:01

Tittade på animal Planet - halkade in på Top Dog - har sett det någon gång tidigare och inte varit impad - ville se en gång till för att inte döma för tidigt.

Jemine!!!

England - ett gäng hundar+ ägare, tre domare - hundarna kör igenom olika uppgifter och bedöms. Vad får jag för känsla? Jo! Idol 2008 - huuuuu!

Två av domarna var väl rätt ok - verkade åtminstone  ha uppfattningen att hundar är ett djurslag....

Den tredje......

En "Dog stylist" - håll i mig! Hennes domslut baserade sig på - t ex "aaaamen asså, jag tycker att (vadhundennuhette)´s rosa krage går jättebra ihop med klädseln i vagnen hon körs i - hon är bara såååååå söt och fluffig, eller vad säger du Pugsy? (mallig mops som sitter bredvid henne på bordet)

Men asså, partytricksen tycker jag inte är nåt´att ha"......


 TA BORT!!!!!!!!!!




Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards