Alla inlägg under februari 2008

Av Britta Hammarström - 19 februari 2008 19:02

Jag hade hoppats kunna förnöja er, kära bloggläsare, med en helt ljuvlig liten video - men det gack inte.

Videon har jag fått från Chris Millard. Chris är bosatt i Cornwall, har västgötar sedan många år, kennelprefixet är Karmore och Chris är också ordförande i den engelska västgötaspetsklubben  - vi har känt varandra i mer än 20 år, Chris är en kär vän.


Tillbaka till videon. Det är ett bildspel på Chris´vovvar, blandat med underbart vackra corniska blomster. Som bakgrundsmusik har denne fiffige gosse lagt en svensk folkmusikgrupp (DuDa), som sjunger och spelar en midsommarsång - det är bara så härligt att både titta på och lyssna till.


Det går inte att lägga in den här på bloggen tyvärr - men om du vill njuta av den här fina videon - maila mig så skickar jag över den, den vägen går det utmärkt.

oxberget@telia.com


Av Britta Hammarström - 19 februari 2008 13:33

...voj voj...

Denna jippovecka i sommar snurrar esomoftast i ens huvud.

Ändå är jag långt ifrån så inblandad som många andra i kringarrangemangen - men det blir en del i alla fall.

Många små detaljer som skall hamna på plats och fungera.


Jag hoppas kunna stå något i rasmontern, i varje fall under någon dag, men det blir tajt.

4 "utrikes" personer att hålla reda på och forsla hit och dit, ställa ut egna hundar 3 dagar och tävla bruks 1 dag.


Att stå i västgötaspetsmontern på Stora Stockholm, har jag ju gjort under många år, 2007 var första året på säkert 7 år, som jag "svek", det blev bara för mycket runt omkring.

Det är väldigt roligt och givande att stå i en rasmonter, man träffar entusiastiska, intresserade människor och man kan prata sig varm om denna älskade ras.


Det gäller dock att komma ihåg - jag är en officiell representant för min ras/special-klubb, jag är inte där för att starta debatter hit och dit, komma med personliga tyckanden, propagera för enskilda uppfödare - NIX!

Jag är där för att ge allmän information om rasen, om rasklubben, om hemsidan.

Självklart svara på alla de tusen frågor som ställs, dock brukar ungefär samma frågor dyka upp tämligen ofta.


Vill besökare diskutera ögon eller svansar eller avel - vilket inte händer så ofta faktiskt, men om, då brukar jag föreslå att man kontaktar SKV:s avelsråd och tar upp frågorna med dem. Det är inte min sak att stå där och tycka :0)

jag är bara en person och mina personliga åsikter bör absolut inte stå som måttstock för SKV och vad styrelse och avelsråd anser.


Är jag av en annan åsikt än avelsråden och/eller klubbens styrelse, så får jag framföra mina åsikter på annat sätt och annat håll - inte där!

Alternativt välja att inte stå i montern.


Vi var några från olika klubbar som diskuterade detta häromdagen och alla hade samma uppfattning - det hade förekommit lite för mycket "blajsnack" någonstans i någon klubbs monter och den personen hade hövligt men bestämt blivit ombedd att inte stå i montern mer - tråkigt att det skall behövas, man tycker att det hela är så självklart.


Solen jobbar för högtryck, vännerna väntar på märgbenen som kokar på spisen - snart, snart får de ligga ute i trädgården och smaska:0)

Av Britta Hammarström - 18 februari 2008 21:25

Blev en snabbt överstökad måndag, med mycket hund (för en gångs skull :0)

Träffade flat-kompisarna Birgitta och Anna-Lena på klubben. Promenad med 3 flattar, 2 götar och 1 collie - glada flickor allihop.


Träning, träning, träning - fika.


Åkte ut till Helgö, la spår åt Bitte, blev filmad av  Bettan och Olle när vi gick spåret. Bettan var inte riktigt nöjd med sin position vid filmningen så vi gör om det imorgon med annan kameravinkel - inte hur som helst med det här inte :0)


Tillbaka till klubben för informell släktträff med Fornborgen- hundar.

Bus och lek med systrarna Hippie, Exi och Humlan, äldre kullsyskonen Gamma och Azlan och så fröken Fia 4 år, som Exi bor ihop med.

Oj så kul de hade allihop :0)


 



Vi lyckades få alla sittande på ett par bilder, men det var lite motvind - öronen ser inte alltför snygga ut :0)


Stina och Bitte satt i bilen och skakade galler, att dom precis varit ute och gjort andra saker var totalt bortglömt - orättvisan stod som spön i backen :0)

Fika igen i klubbstugan. precis när jag greppade min mugg så ringde mobilen - det var TV-killen som skulle kolla min antenn m m, han var för tidig, skulle egentligen inte ha kommit förrän en timme senare. Svepte kaffet och drog hem.

En stor, trygg, absolut kolugn karl stegade in i huset, blev överfallen av hundarna - det var det lugnaste jag sett! Han bara vadade fram genom hundarna, vänligt pratande med dem och dom bara strålade av lycka - "åh, så mysig han är, han vet preciiis hur man skall göra"!

Jag fick vänligt men bestämt fösa undan dom när il reparatore låg på knä på golvet - då är man nämligen free game och risken är stor för att man skall bli totalt genompussad.


Tv-doktorn bytte diverse kontakter som han inte gillade, tog bort några onödiga kablar och - voila! Perfekt bild på alla kanaler - en får tacke. Och inget kostade det heller.


Nu bara måste jag få en stor balja thé! Efter allt hundande och TV-gubbande fick jag raskt ta itu med diverse hushållsgöromål samt lite datajobb och skrivande för villaägarföreningen mm . Nu är det klart - THE´!!!!!


Av Britta Hammarström - 17 februari 2008 18:50

Har just slantat av 1.725:- i anmälningsavgifter för vännerna.

Som sagt, är man galen eller.....

Västgötarnas avgift på världsutställningen är ju peanuts - 180 spänn - snacka om sponsring från SKK.

Hippie däremot kostar mycket mer, WDS och circuit-utställning, det blidde 990 pengar.

Och så skall jag tävla appellspår med henne, men det kostar inte så mycket.


I ovan summa ingår också banannäsan på lilla Stockholm, det blir bara hon där. Jag ställde ut västgötarna för den danske domaren i Alfta i höstas, känns inte särskilt motiverat att visa upp dom igen för honom :0)


WDS ja - det blir en tillställning det :0)

De enda rasmontrar som kommer att finnas är montrar för de svenska raserna,SKK slår verkligen på trumman för de inhemska raserna i sommar.

Det betyder också att varje klubb måste bemanna dessa montrar från morgon till kväll, med folk och hundar, varje ras skall delta i rasparad alla fyra dagarna och förmodligen blir de svenska raserna också inblandade på något sätt i upptakten till varje dags finaltävlingar - puh!


Snälla rara - du som vet att du kommer att kunna avvara några timmar och har hund med dig , någon av dessa fyra dagar 3-6 juli - kontakta gärna SKV:s utställningskommitté, eller Jan Helgesson (mailadresser finns på SKV:s hemsida) - all hjälp behövs!


Ja, här formligen vräker man ut penningar på sina hundar=nöjen :0) MEN (som där domaren vadhannuheter, säger i let´s dance), jag går inte på krogen,går inte på bio, jag åker inte på långa resor, jag köper inte en massa dyra kläder.....


I morgon skall Olle videofilma Bitte när hon går ett spår. Den videosnutten och en med Acke på tjänstehunds-SM för räddningshundar skall åka till England och ingå i en DVD om arbetande västgötar - blir spännande att se slutprodukten så småningom.

Av Britta Hammarström - 16 februari 2008 19:53

Och titta här då - en reporter knallar runt och intervjuar hundar på Westminster-utställningen - svaren är väl inte så utförliga :0)

Men han lyckas få med västgötar på ett par ställen - bland alla dessa raser !


http://www.youtube.com/watch?v=ejVxpFnp8G4

Av Britta Hammarström - 16 februari 2008 16:14

...fick Hippies domare i dag :0)

En trevlig irländare som tog god tid på sig för varje hund och handskades vant och vänligt med alla.

Hippies syster Exi fick HP och fin kritik,skötte sig kanonfint i ringen -Hippie fick HP,skötte sig även hon mycket bra, blev BIR och även BIG-3

- man tackar :0)


Fler roliga placeringar i dag:Karin Ernflo visade lilla söt-Alva (Alvas första utställning), hon fick HP och uppförde sig fint i ringen, men blev slagen av Åswallens Häftiga Hedda - grattis Åsa och Kerstin!


En terv från Kogaråsen blev BIG-2 (samma grupp som Hippie) - väldigt vacker hund och trevlig!

Skickar ett stort grattis till Lena på Kogaråsen som fött upp både denna fina  terv och lilla västgötavalpen Alva.


Samma trivsamma stämning på denna inoff. utställning som förra gången.Det var rätt kallt ute, ca -6, så Stina och Bitte fick naturligtvis följa med in. Led båda svårt att matteabstinens - bara banannäsan fick vara med matte i dag.....


Togs naturligtvis bilder på Hippie, men det blåste väldigt snålt så pälsen är inte lika fin som på utställningen :0)

Hippies kritik:

Mature puppy, showed in very good coat. Nice proportions over all. Nice reach of neck, good topline.Good shoulders and hindquarters. Good head. Nice expression. Dark alert eyes. Moved happily and freely - very promising!


Tilläggas kan att domaren tittade ordentlig i näbben på alla hundar - men han kanske inte är så bra på att räkna.....


Nu skall jag suga på den här karamellen och inte göra så mycket mer :0)

Har blåst runt med hundarna ute på gärdena i ca en timme - inge´mer sånt i dag!


Av Britta Hammarström - 15 februari 2008 21:51

´Afton!

Fick den här länken av Inga K. i Finland (Fennican) och vill gärna dela med mig.

Västgötarna är ju numera upptagna i AKC , American Kennel Club (på gott och ont), efter att tidigare ha tillhört ARBA (American Rare Breed Organisation ) och här är en video från en av AKC:s klubbar, med säte i New York. Namnet Westminster är taget från ett gammalt hotell med det namnet som länge var ett  "stort" namn i denna del av NY.


Min favorit i denna video vann inte (nr 14) - men det visade sig att det var en hund som jag faktiskt sett "live" i Simi Valley för några år sedan och som jag då också var väldigt förtjust i och som där vann BOB ( Best Of Breed). Laurelwoods Noah´s Arch blev också världsvinnare i Amsterdam 2002 (tack för info Inga).


Jag föredrar nr 14 för att han har de friaste rörelserna, ser mest frimodig ut, verkar välmusklad (till skillnad från de flesta övriga) och  - i mina ögon - ser ut som en välkomponerad västgöte!


http://video.westminsterkennelclub.org/player/?id=216483

Enjoy! Det kommer en liten reklamsnutt först, men vänta bara några sekunder....




Av Britta Hammarström - 15 februari 2008 17:05

...blir det nog i dag - har inte mycket att häva ur mig

fin dag, vacker men kall

tränat med kompisarna på klubben

trevlig fikastund

promenad

badat Hippie (underrede, brallor, svans och tassar)

tittat på snöstormen som plötsligt blåste upp från ingenstans

sett att det slutat snöa

skall borsta banannäsan

plocka i ryggan till i morgon (inoff utställning igen)

middag

glo på TV

sova

och så dessemellan lite utsläpp och gullning av hundar


Kompisen Birgitta hittade den här när hon rensade sin mailbox. Undrade om det var jag som skickat den, det var det inte, har inte sett den tidigare, men hade väldigt roligt åt den.

Satellitbilder, stora kartor, metereologer,vetenskapliga uträkningar - ääähhhh!

Kolla Garys "väderleksspänst" - enkelt och lättfattligt :0)


Återkommer morgens så får vi se om jag sitter och suger på tummen och skall ha tröst för att domaren varit: dum, oförstående, nästan blind,halt, lytt  och svårt spastisk, samt iklädd jättehatt och enorma solbrillor och skrämt livet ur hunden, nonchalant, rent elak, bakfull, skitnervös etc etc...


Eller om Hippie fått fin rosaflett och domaren var: skicklig, kunnig, verkligen hade öga för en bra collie, vänlig med hundarna, korrekt och precis lagom trivsam med ägarna, uttalade berömmande ord om min hund (utöver vad som stod i kritiken)


Spännande :0)


Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards