Alla inlägg den 19 februari 2008

Av Britta Hammarström - 19 februari 2008 19:02

Jag hade hoppats kunna förnöja er, kära bloggläsare, med en helt ljuvlig liten video - men det gack inte.

Videon har jag fått från Chris Millard. Chris är bosatt i Cornwall, har västgötar sedan många år, kennelprefixet är Karmore och Chris är också ordförande i den engelska västgötaspetsklubben  - vi har känt varandra i mer än 20 år, Chris är en kär vän.


Tillbaka till videon. Det är ett bildspel på Chris´vovvar, blandat med underbart vackra corniska blomster. Som bakgrundsmusik har denne fiffige gosse lagt en svensk folkmusikgrupp (DuDa), som sjunger och spelar en midsommarsång - det är bara så härligt att både titta på och lyssna till.


Det går inte att lägga in den här på bloggen tyvärr - men om du vill njuta av den här fina videon - maila mig så skickar jag över den, den vägen går det utmärkt.

oxberget@telia.com


Av Britta Hammarström - 19 februari 2008 13:33

...voj voj...

Denna jippovecka i sommar snurrar esomoftast i ens huvud.

Ändå är jag långt ifrån så inblandad som många andra i kringarrangemangen - men det blir en del i alla fall.

Många små detaljer som skall hamna på plats och fungera.


Jag hoppas kunna stå något i rasmontern, i varje fall under någon dag, men det blir tajt.

4 "utrikes" personer att hålla reda på och forsla hit och dit, ställa ut egna hundar 3 dagar och tävla bruks 1 dag.


Att stå i västgötaspetsmontern på Stora Stockholm, har jag ju gjort under många år, 2007 var första året på säkert 7 år, som jag "svek", det blev bara för mycket runt omkring.

Det är väldigt roligt och givande att stå i en rasmonter, man träffar entusiastiska, intresserade människor och man kan prata sig varm om denna älskade ras.


Det gäller dock att komma ihåg - jag är en officiell representant för min ras/special-klubb, jag är inte där för att starta debatter hit och dit, komma med personliga tyckanden, propagera för enskilda uppfödare - NIX!

Jag är där för att ge allmän information om rasen, om rasklubben, om hemsidan.

Självklart svara på alla de tusen frågor som ställs, dock brukar ungefär samma frågor dyka upp tämligen ofta.


Vill besökare diskutera ögon eller svansar eller avel - vilket inte händer så ofta faktiskt, men om, då brukar jag föreslå att man kontaktar SKV:s avelsråd och tar upp frågorna med dem. Det är inte min sak att stå där och tycka :0)

jag är bara en person och mina personliga åsikter bör absolut inte stå som måttstock för SKV och vad styrelse och avelsråd anser.


Är jag av en annan åsikt än avelsråden och/eller klubbens styrelse, så får jag framföra mina åsikter på annat sätt och annat håll - inte där!

Alternativt välja att inte stå i montern.


Vi var några från olika klubbar som diskuterade detta häromdagen och alla hade samma uppfattning - det hade förekommit lite för mycket "blajsnack" någonstans i någon klubbs monter och den personen hade hövligt men bestämt blivit ombedd att inte stå i montern mer - tråkigt att det skall behövas, man tycker att det hela är så självklart.


Solen jobbar för högtryck, vännerna väntar på märgbenen som kokar på spisen - snart, snart får de ligga ute i trädgården och smaska:0)

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards