Alla inlägg den 13 februari 2008

Av Britta Hammarström - 13 februari 2008 15:48

Inte ett enda "måste" i almanackan - blankt!

Och en absolut strålande vacker dag, inte ett moln, knallblått, sol ,fågelsång - lite blåsigt men vad gör det!

Lång njutningsfylld promenad med vännerna. Handlade på lilla Ica i Nyckelby "sista utposten före öknen":0) Ica, men fortfarande med en klar air av gammeldags lanthandel, fattas bara silltunnan i ena hörnet och smorlädersstövlar i taket.

Åkte till kyrkogården, det är Peters födelsedag i dag, vårväder och allt! Bettan hade redan varit där och tänt lyktor, men de hade blåst ut, jag försökte tända min och hennes, men det blåste lite för mycket - Janne kommer senare, det kanske har mojnat då, så att han får fart på hela lykteriet.


Hem, lite lunch och sedan kavlade jag upp ärmarna och städade nedervåningen. Solen är välsignad och välkommen - men ibland lyser den lite föör mycket :0) Alltså, fönstren! Efter den här sk-tvintern är det värre än någonsin, men antagligen bäst att vänta ett tag.

Dessutom upptäcker man små vinklar och prång, där man var helt övertygad om att man hade dammat och torkat, men när solen hittar dom....

Tog ett grabbatag, dammning, våttork, dammsugning - golvtvätt tar vi i morgon.

Ja, det håller väl en dag eller två,sedan är hundhåreriet igång igen - och hur väl man än tvättar tassar och magar och torkar innan de går in, det blir lite sand i alla fall.

Absolut oändligt arbete... och fullständigt självförvållat.


Tog en välförtjänt kopp kaffe efter städeriet, gav polarna mat o ch funderar  nu på att greppa hink och dammsugare och kasta mig över innandömet i bilen, innan det blir skumt. Det behövs, har tagit lite med "hartassen" senaste veckorna, men vädret har varit så uschligt att lusten att göra det på allvar har totalt saknats.


Hela tiden medan jag städade stod altandörren öppen och vovvarna var ute, kollade lite då och då i dörren, hur långt jag kommit och Hippie gjorde ett par gånger  rytande anfall på dammsugaren. Så fort dörren står öppen går det utmärkt bra att vara ute, men stänger jag dörren, ja, då kan man möjligen tänka sig en 10-minuters i trädgården, sedan syns två vättenäsor mot rutan och en banannäsa  i profil, alla tre hoptryckta på trappen.

Jag förhärdar mig ibland och låter dem vara ute längre om vädret tillåter, men oftast faller jag till föga och släpper in gänget - dumsnutar :0)

Då är lyckan total, det står stämplat "äntligen" i pannan på alla tre, det utförs små krigsdanser och pusserier - det var ju så läänge sedan vi sågs!


I morgon är det sökträning och å eftermiddagen skall mandrom styrsla till och kapa frisyren - ingen mer pudelvariant tack! Vi tar den lugnare sorten :0)

Gomedda´










Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards