Alla inlägg den 24 februari 2008

Av Britta Hammarström - 24 februari 2008 19:08

Följ länken och läs om hur australiensiska fårfarmare hanterar sina djur. Det gäller merinofår - som lär ha den finaste ullen.Flera svenska klädkedjor har tagit avstånd från hanteringen och vill inte längre importera ullen - om det beror på att den vidriga och grymma hanteringen nu visats i media, eller om de - som de säger - inte vetat om hanteringen  - må vara osagt. Huvudsaken är att detta bojkottas!Jag undviker kategoriskt filminslagen på TV och bilderna - det räcker att läsa om det!http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=745971

Av Britta Hammarström - 24 februari 2008 13:29

I morse gjorde vi oss ingen brådska - latmatte låg kvar i sängen till 09 00 - vännerna brukar börja "gåupp-mobbningen" vid  ca 07 45, men i morse låg de också kvar och trynade gott.Eftersom de hade varit ute kl 05 30, så kunde jag också lugnt ligga kvar. Lite regn och gråtung himmel ute, inget inspirerande att skutta upp i ottan.


Skrotade runt lite här hemma och drog sedan ut på golfbanepromenad. Ja, de "fria viddernas" promenader är nog snart slut.

Efter denna snöfattiga vinter och förmodligen tidiga vår, så sitter nog golfarna hemma och polerar klubborna och räknar bollar - startklara :0)


Den snöfattiga vintern har också gått ganska hårt åt min gräsmatta - som redan tidigare inte var särskilt mycket att skryta med. Hippie har någon slags höghastighetsträning på baksidan, får springfnatt och kör en rundbana - och västgötarna efter förståss.

Bakom hallonhäcken gör det inte så mycket att det bara är jord, men resten....Jag har fått lov att ställa skottkärran tvärs över den ena delen av hennes rundbana, det började bli ett jordigt dike utefter häcken - gräs, ha, glöm det!

 Hippie såg mycket förvånad ut första gången hon kom farande och upptäckte skottkärran, men det fungerar - den delen får vara ifred nu.


På golfbanan hittade Hippie en tygremsa som fladdrade i vinden, hängde från en ställning runt ett träd - den var jätterolig att ha dragkamp med:0)


..och här kommer småfolket farande


Lite träning efteråt, bara väldigt korta pass, tränade framförgående med både Hippie och Bitte. Stina haltar lite på höger framtass, verkar som om hon slagit upp sin stukade tå igen - hon får tat´lugnt ett tag.


 Mer plock här hemma, sedan drar jag till klubben igen. Skall träffa Malou (vår trevliga och duktiga ordförande) och vi skall städa "det låsta rummet".

Det är ett rum där vi har grejor som vi vill ha kvar så att säga :0)

Bl a står hela MH-banan där, längst in, sedan har det under förra året tillkommit - ja gudarna vet vad det är! Det verkar mest som om folk öppnat dörren, blundat och kastat in diverse prylar och så snabbt stängt dörren igen :0)

Nu ska här röjas och ställas i ordning!


Hinner nog städa badrummet först...


Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards