Alla inlägg den 4 februari 2008

Av Britta Hammarström - 4 februari 2008 19:23

Satt och gick igenom en försvarlig mängd gamla disketter - fick öppna dem i en gammal dator, den som min man använde som skrivmaskin - i min PC finns inte ens en diskettstation - tydligen urmodigt med disketter :0)

 - som man tyckte var så otroligt händigt och finurligt för bara ett par år sedan.


Alltnog och emedan, här hittades både det ena och det andra, det som jag vill spara måste jag dra ut på skrivare, scanna in i min PC och spara därstädes. Bland alla dokumenten fanns också diverse artiklar som jag skrivit för olika klubbtidningar.

Jisses, så mycket roligt och intressant man hunnit med inom hunderiet - uppväger många gånger om diverse tramsigheter och fånerier som florerar ibland.


Nu! Tänker jag plåga er med en beskrivning av hur det gick till när ett Mälarö BK-lag deltog i Räddning- och Bevakningshundstävlingen Utifall Att, utanför Gävle, år 2000 i augusti.

Det blir för långt att ta hela helgen på en gång, så jag kör det som en följetong - to be continued......


Det låg en doft av myggmedel över hela lägret


På I14:s övningsfält utanför Gävle gick årets Utifall Att av stapeln, den stora  övningen/tävlingen för bevaknings- och räddningshundar. Detta år för sjätte gången i rad.

En fantastiskt välfungerande och seriöst upplagd historia och oerhört rolig att delta i. Åtta lag, med fem ekipage i varje lag, får under tiden fredag kväll- söndag lunchtid, nio uppdrag att genomföra och klara av efter bästa förmåga.

Vårt lag fick nummer 2, stor pappsiffra som hängdes upp på 12-mannatältet, så att tävlingsledningen lätt hittar respektive lag när när uppdragen skall delas ut.

Lag nr 2 var ett rent Mälarölag, bestod av undertecknad med västgötaspetsen/bevakningshunden Clara Cluck, Elisabeth Landfors med med collien/bevakningshunden Ebba, Olle Landfors med västgötaspetsen/räddningshunden Acke Ackspett, Marianne Kvist med  rottweiler/bevakningshunden Bettan och Birgitta Ålund med flatcoated retrievern/räddningshunden Trixi.


Vårt lag hette "Olle, Acke and the bitches"! Olle valdes självklart till vår gruppchef d v s Olle bestämde och så gjorde vi som vi ville :0)

Fast när det gällde orientering var det bättre att göra som Olle bestämde än som vi ville  - åtminstone i vissa fall.


Vi hade hyrt en Toyotabuss, i den tryckte vi in packning, oss själva och fem hundar och drog till Gävle.

Väl framme fick vi vårt "kit" d v s tält, kamin, yxa, spade, ved, "dogloos" till hundarna (ser ut dom en igloo i hårdplast) att sova i, 3 st komm.radio och lite till.

Bara efter 5 minuter på platsen insåg vi att det var en himla tur att vi alla medförde gott om myggmedel - jösses, vad mygg det var!


Med jämna mellanrum kletade vi på oss själva och satte även myggmedel på hundarna, dessutom tog vi in dem i tälten på kvällar och nätter, på dagen gick det bra med dogloos, men kväll och natt - huvva såna´mängder med mygg och knott.

Hundar har en fantastisk förmåga att breda ut sig på sovsäckar har jag märkt, t o m en liten västgöte kan faktiskt fylla upp en hel sovsäck - fråga mig inte hur dom bär sig åt :0)


Tältet uppsatt, all utrustning på plats, vi hade intagit kaffe och mackor vid kokvagnen och nu var det bara att vänta på det första uppdraget. Det är många faktorer som poängsätts under uppdragen - hur man bemöter folk, hur man tar hand om skadade och chockade, övrig sjukvård, taktik, samarbete i gruppen mm . Poängavdrag ges om man t ex drar över tiden, den tid lagen har på sig för varje uppdrag varierar mellan 1,5 och 2 timmar, restiden inkluderad.


Så - nu fortsätter vi i morgon...

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards