Alla inlägg under februari 2008

Av Britta Hammarström - 2 februari 2008 17:14

Som vanligt ett glatt och trivsamt årsmöte på Mälarö Brukshundklubb.

En "inhyrd" åsrmötesordförande, van och säker föreningskille, svingade klubban.

Vandringspriser och övriga pokaler delades ut, tillsammans med vackra blommor, avgående personer avtackades. Inga problem med årsmötesförhandlingar eller val.

Valberedningen fick en särskild eloge för att de redan hade förslag på 2008 års valberedning - mycket bra! Annars är det en punkt som kan vålla en del besvär - framför allt kan det uppstå en kompakt tystnad :0)


Jag har varit med i klubben sedan 1980, under en period på 90-talets början var det stor turbulens i klubben, där fanns en person som verkligen kunde skapa split och oro. Så fort den personen försvann har det varit väldigt lugnt, enstaka små, mycket snabbt övergående orosmoln har dragit förbi och under de senaste 10-12-13 åren kan jag inte påminna mig ett enda årsmöte eller medlemsmöte som varit "dramatiskt".


Det värsta som hänt klubben på senare år, var när kassören drog med 66.000 av våra pengar! Inte bara det, han drog med bra mycket mer från Sthlms-distriktet och centrala SBK, sammanlagt ca 1,2 mille - drog utomlands för säkerhets skull !

Händig gosse...


Trots detta är MBK:s ekonomi i dag helt ok, jag kan t ex med tillfredsställelse se att jag kommer att få min efterlängtade elhare till mentalbanan :0)


Före årsmötet drog jag, Mia, Bettan och Marianne ut på golfbanan med våra fyrbeningar. 5 collie, två götar och en riesen (gamle Acke och Örnie riesenpojke var kvar i Bettans bil, de hade varit ute)

Vädret var absolut vedervärdigt och blev ännu värre efter årsmötet.

När vi gick med hundarna blåste det småspik, var svinkallt och duggade - fiiint! Efter mötet blåste det ännu mer och började snöa.


Bettan och Mia hade varit duktiga och tränat alla hundarna före mötet (Olle är på SBK-konferens), min föresats var att göra detsamma, men telefonen gick varm här hemma, det ringde och ringde, så jag kom inte iväg när jag tänkt. Får bli träning i  morgon i stället.

Här är det godisutdelning av Mia. Fy håken vad kallt det var! Men hundarna hade kul - Hippie var lycklig - fick springa med både syster Exi, tant Fia och den högt älskade moster Tilda :0)





Av Britta Hammarström - 1 februari 2008 16:58

Satt och kontemplerade över kaffekoppen i morse.

Insåg det orimliga i att signalerna från Nadckamasten bara skulle orka fram till min ena TV-apparat och inte till den andra, som befinner sig två rum längre bort.

Alltså krälade jag runt i ytterligare en halvtimme, i en fullständigt omöjlig arbetsställning - en ergonom skulle ta sig för pannan :0)

Detta beroende på att kablarna till största delen befinner sig inuti golvlisterna - återstår ett ytterst begränsat arbetsutrymme.


Skruvade isär och ihop antenndosorna/huvudena eller vad di kallas igen, kollade att allt satt där det skulle. I en koaxialkabel finns ju så att säga två delar, båda skall ha god kontakt, dock ej med varandra.

Fertig! Kollade - allt fungerade - Ha!

Min rygg sa hånleende: "det här skall du fåför"! Jag bara svarade: "håll kotan på dig du, jag fixade detta och struntar i dig"!


Åkte muntert gnolande till klubben med vännerna, promenad, träning med polarna, visade Sören bra sätt att träna apportering med Azlan - gick kanonbra! Fika, snack, en promenad till med Azlan och husse.


Det är Hippie som försöker mangla Azlan


Handlade lite och åkte hem, fortfarande oerhört nöjd med mig själv.

Slog lite nonchalant på köks-TV:n - VAD I H...... ingen kanal4,ingen 400, ingen TV4film, ingen kanal 6......

Alla andra, men inte dom som ligger i den "muxen" - jojo, man har lärt sig vad det heter :0) Fast jag vet inte om det stavas så.

Ringde trött och desillusionerad upp B oxer och fick tag i en väldigt trevlig ung man.

Vi gjorde diverse tester och han kom fram till att det lutar åt att min takantenn kan ha tagit skada av stormarna, några spröt kan vara knäckta eller så.

Boxer skickar nu en "besiktningscheck", värd 600 pix, samt en lista med ,av dem, godkända montörer. Den jag väljer, får göra en besiktning och tala om vad felet bstår i - gäller det bara att vrida antennen eller fixa någon liten fjantdetalj så ryms det i checken - blir det andra bullar, t ex ny antenn (vilket jag inte kan tänka mig eftersom den är ny), så får jag betala åtgärden. Helt ok tycker jag.


Visserligen får jag vara utan dessa kanaler i ett par veckor, men det kan jag lätt stå ut med - jag är inte en så inbiten TV-freak, men filmkanalen tittar jag faktiskt på och även TV4 fakta.


Så var det med det.


I morgon är det årsmöte på Mälarö BK, det brukar vara lättsamma historier, med tämligen snabbt avklarade årsmötesförhandlingar och vid fikat utdelning av priser och pokaler. Inte heller i denna klubb/förening är stämningen låg eller otrevlig - tvärtom!

Bettan och jag träffas ett par timmar innan för promenad och lite träning.


Nu har det tagit i igen, låter klart stormaktigt ute.




Av Britta Hammarström - 1 februari 2008 00:02

Joho, mandrom är vaken vid denna sena timme, när dygnet precis ändrat datummärkning.

Var på Närlunda Gårds villaägarförenings styrelsemöte tidigare i afton - en handfull äldre (äldre än mig..) gentlemän och jag. Vi har väldigt trevligt, i denna styrelse råder total trivsel och endräkt (har varit med i 4 år, lika konfliktlöst hela tiden).


Vi betar oss igenom agendan, sedan vidtager kaffestund, övriga frågor väntar till efter kaffet. När mötet är avslutat säger någon av gentlemännen " är det inte dags för en liten konjak"? Alla herrar lyser upp, mandrom gillar inte konjak, får i stället en liten skvätt whisky. Så sitter vi där, sippar på vår lilla konix/wirre, berättar saker, klagar över ekonomin, regeringen, dagens samhälle, rosar det vi tycker är bra o s v.

Därefter avgår var och en till sitt - ingen har mer än ca 200 meter till boet :0)

Ack, vore det så i alla frivillig-föreningar :0)


Hemma igen ägnade jag mig åt att  laga de förb... TV-antennerna - inomhus (bör tilläggas).

Plötsligt funkade ingen TV - plockade isär lilla antennkontakten (den som sitter i antenndosan) till TV:n i vardagsrummet.

Jag dammsög i eftermiddags och skyfflade runt antenndosan lite, var tydligen obra!

Se där! Lilla sytrådssmala  koppartråden var avbruten! Här skall både koppartråden och silvertrådarna ha "intimnärhet" till den lilla antenndosan (som förmodligen heter något helt annat). Mandrom "skalade" mer antennkabel och lyckades frigöra tillräckligt med koppartråd för att kunna få den igenom ett synålsstort hål och skriuva fast den.


Voila!!! TV:n i vardagsrummet funkade! Alla kanaler!! Kollade TV:n i köket- DÖD!

Suck! samma procedur med antennanslutningen till köks -TV:n. Här var det verkligen svårt att få både silvertrådar och koppartråd på plats - men det lyckades!

Facit!

Några  kanaler funkar - de flesta inte - försökte med ominstallation etc  - icke!

Har tagit en macka, släppt ut vännerna (igen), fixat hundmat till i morgon bitti, tittat på Animal Planet och är nu färdig för sängen.

Det blev sent - men så är det när mandrom dricker kaffe sent :0)


Det blåser något helt otroligt ute - tjuter, dånar och viner - vad månde bliva....


Ringer Boxer i morgon bitti och hör vad det är frågan om...






Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards