Alla inlägg under februari 2008

Av Britta Hammarström - 14 februari 2008 19:06

Sök vid Bromma Gård i dag. Vi var 7 stycken - några kör rätt långa banor, några behöver inte så mycket mark utan tränar olika detaljer.Vi delade upp oss, 3 på ena sidan vägen, 4 på den andra, klart mer effektivt och tidsbesparande.

Med sju deltagare, vallning, snack, köra hundar, snack....Det blir lätt 5 timmar och det känns lite väl långt, även om vi alla gillar att träna.


Jag tillhörde "kortsträckegänget", Hippies träning går endast och allenast ut på "hitta-övningar", hon skall ut och hitta folk och få beröm, tjo och tjim och köttbullar.

Detta kommer jag att hålla på med lääänge! Det här med att hämta rulle och visa på - det tar vi sedan. Nu skall en gedigen grund läggas - det roligaste som finns skall vara att springa ut, leta och hitta.

Hämta rulle kan vi träna i andra sammanhang, så småningom kan jag binda ihop hitta- och hämtabitarna.


Eftersom jag kommer att tävla appellklass spår med henne först, så kan vi ta det lugnt med söket, det får mogna och befästas - ingen brådska - vi skall förhoppningsvis bo ihop i många år :0)

Kallt som attan var det i dag, mycket kallare än i går och blåste småspik. Man hade mest lust att stoppa fingrarna i kaffemuggen i stället för att dricka upp kaffet ;)Om eftermiddagen blev det färd till frissan.


När jag kom hem fick jag en knäpp ide´- här är resultatet - frillan får duga :0)



Nu till bekännelsen - suck -  I confess dear friends - jag är en spelare!!

Är sedan flera år fast i Mahjong-träsket!

Har svårt att sitta vid datorn utan att smyga mig in  och lira ett par omgångar Mahjong. Tycker att det är så väldigt roligt, avstressande och klurigt. Eftersom mandrom inte är norra Europas mest logiska person, så når jag inga svindlande höjder i mitt spel, men blir jättestolt när det går ut - kolla jag kunde!


Joo...

sedan köper jag ett par Trisslotter ungefär varannna månad

och.....

spelar på Lotto ungefär 4-5 ggr/år


VAR skall detta sluta :(


Av Britta Hammarström - 13 februari 2008 15:48

Inte ett enda "måste" i almanackan - blankt!

Och en absolut strålande vacker dag, inte ett moln, knallblått, sol ,fågelsång - lite blåsigt men vad gör det!

Lång njutningsfylld promenad med vännerna. Handlade på lilla Ica i Nyckelby "sista utposten före öknen":0) Ica, men fortfarande med en klar air av gammeldags lanthandel, fattas bara silltunnan i ena hörnet och smorlädersstövlar i taket.

Åkte till kyrkogården, det är Peters födelsedag i dag, vårväder och allt! Bettan hade redan varit där och tänt lyktor, men de hade blåst ut, jag försökte tända min och hennes, men det blåste lite för mycket - Janne kommer senare, det kanske har mojnat då, så att han får fart på hela lykteriet.


Hem, lite lunch och sedan kavlade jag upp ärmarna och städade nedervåningen. Solen är välsignad och välkommen - men ibland lyser den lite föör mycket :0) Alltså, fönstren! Efter den här sk-tvintern är det värre än någonsin, men antagligen bäst att vänta ett tag.

Dessutom upptäcker man små vinklar och prång, där man var helt övertygad om att man hade dammat och torkat, men när solen hittar dom....

Tog ett grabbatag, dammning, våttork, dammsugning - golvtvätt tar vi i morgon.

Ja, det håller väl en dag eller två,sedan är hundhåreriet igång igen - och hur väl man än tvättar tassar och magar och torkar innan de går in, det blir lite sand i alla fall.

Absolut oändligt arbete... och fullständigt självförvållat.


Tog en välförtjänt kopp kaffe efter städeriet, gav polarna mat o ch funderar  nu på att greppa hink och dammsugare och kasta mig över innandömet i bilen, innan det blir skumt. Det behövs, har tagit lite med "hartassen" senaste veckorna, men vädret har varit så uschligt att lusten att göra det på allvar har totalt saknats.


Hela tiden medan jag städade stod altandörren öppen och vovvarna var ute, kollade lite då och då i dörren, hur långt jag kommit och Hippie gjorde ett par gånger  rytande anfall på dammsugaren. Så fort dörren står öppen går det utmärkt bra att vara ute, men stänger jag dörren, ja, då kan man möjligen tänka sig en 10-minuters i trädgården, sedan syns två vättenäsor mot rutan och en banannäsa  i profil, alla tre hoptryckta på trappen.

Jag förhärdar mig ibland och låter dem vara ute längre om vädret tillåter, men oftast faller jag till föga och släpper in gänget - dumsnutar :0)

Då är lyckan total, det står stämplat "äntligen" i pannan på alla tre, det utförs små krigsdanser och pusserier - det var ju så läänge sedan vi sågs!


I morgon är det sökträning och å eftermiddagen skall mandrom styrsla till och kapa frisyren - ingen mer pudelvariant tack! Vi tar den lugnare sorten :0)

Gomedda´










Av Britta Hammarström - 12 februari 2008 19:58

Typiskt! Alltid skall det knö´ihop sig :(

Bettan och Olle har länge försökt få hit en god vän (collieuppfödare och mycket duktig på handling och grooming), han skall hålla kurs för deras valpköpare.

Och när har han tid då? Jo naturligtvis samma helg som SKV har sitt årsmöte.

Och mandrom sitter i valberedningen....


Vi är ju förståss 3 stycken och jobbet är gjort, men jag ville ändå vara med.

(irriterat och vojande stööön). Nåja, jag får fundera över saken och prata med mina valberedningskollegor.

Vill inte gärna missa detta tillfälle att lära mig grooming av collie ordentligt och inte dumt med handlerträning inför WDS:0)


I dag var det träning på Södertälje BK, tillsammans med Karin och Lena - tack för i dag tjejer, om ni läser detta:0) Alltid lika trevligt att träffas - och så himla bra när man får två par ögon som tittar på en och kan tala om hur man gör och inte gör (och bör göra :0)

lite kallt om näsan var det, den här vintern är man så bortskämd med plusgrader att lite frost och ett par grader minus känns som värsta midvintern :0)


Först lät vi hela gänget busa av sig på de stora gräsytorna utanför klubben - 7 götar och en collie for runt, lekte, jagade varann  och hade kul i största allmänhet.

Kommissarie Stina höll naturligtvis först ett öga på  Deja, som försökte försvinna i mängden - men det lägger Stina av med efter ett tag och ett  par åthutningar av mig och då kan Deja flänga hon med. Kolla Stinas antenn - full mottagning!

Lite prat och kel med Lena


...och med Karin
Så vidtog träning med alla hundarna, även lilla söt-Alva. Kylslaget fika på klubbhusets veranda och så blev det nytt rejs innan vi åkte hem. vi ses snart igen brudar :0)

Viii har pinnar....

Tog färjan från Ekerö och till Slagsta, fram och åter. Hur bra som helst, tar bara 9 minuter och man slipper åka runt halva stan´. Från Slagsta tar det drygt en kvart till S-tälje.

Av Britta Hammarström - 11 februari 2008 17:13

Fick en videosnutt av Ivy - kompis i USA, som bor på Solborg Farm i Atascadero Calif. och har ett knippe västgötar.

Blaze är hennes första göte och honom har hon jobbat otroligt mycket med - även med sina andra hundar.

Han har vallat mycket, ställts ut och tävlat mycket agility - kolla hans titlar :0)

ARBA Master CH Osafin Blaze To GloryAXP, OJP, CGC, HRD1s, HCT, STDs, N-Vers, O-NAC, OAC, OJC, NGC, TN-O, TG-O, WV-N, RS-E, JS-E, GS-O .

Fråga mig inte vad de betyder :0)

Här är matte Ivy och Blaze på dansgolvet - freestyle är den nya grenen.http://www.youtube.com/WCMDS 
Av Britta Hammarström - 10 februari 2008 20:35

..dela med mig av denna bild.

Den kom från Inga Kahlman i Finland (Fennican kennel) . skickad av en av hennes valpköpare som bott med sina hundar, bl a en Fennican-västgöte, i Rom i 10 år.

Så här ser det ut i Rom i dag - lång suck......

Tack för den härliga bilden Inga! Den inger hopp :0)



Av Britta Hammarström - 10 februari 2008 13:14

Som ligger i sin mattes knä.

Har man DN så går det nog inte att missa Stinas son, med husse och matte på första sidan.

Jag blir så glad varje gång jag ser bilder på K-O, Birgitta och hundarna.

Jag vet hur mycket dom älskar den här rasen och hur bra Valle och Ruben har det med sina trevliga människor.


Nu hade Valle råkat halka utanför bilden, annars tycker jag att K-O och Birgitta alltid försöker att skjuta hundarna i förgrunden på alla bilder :0)Snart skall familjen Valle, Stina, Ruben och Bitte  ha en träff igen.

Av Britta Hammarström - 10 februari 2008 08:35

Det är precis som om naturen stelnat - grågrågrågrå. Gräsmattan ser allt mindre gräs-lik ut och hela världen är liksom bara grååååå. Lägg av nu naturen! Antingen kopplar du på solen eller också dänger du till med lite snö - så! Sätt fart!


God middag i går,löjrom och sedan kyckling med portvinssås, och diverse aggremanger till och så ost. En helt gudomlig roquefort!

Vid kaffet plockade Gustav (22-årig "sladdis") fram guran och började spela, pappa Lasse hakade på och så var underhållningen i full gång:0) De spelar så otroligt bra båda två - här är det inget "bladbergeri hurra" - nej, Dylan, Cash, Beatles,Cornelis, Clapton, you name it, dom spelar allt och sjunger lika bra som dom spelar.

Ibland är det lite plågsamt när någon hemmalirare skall spela och det inte blir så bra, men man har inte hjärta att stoppa dom - här vill man bara inte att dom skall sluta :0)


Så var det med det.


Bettan och Olle strömmar väl in i eftermiddag, för att läsa sin mail. De väntar på ny bredbandsuppkoppling och det verkar dröja. Båda får mängder med mail, Bettan från riesen- och collieklubben och Olle från SBK.

Förhoppningen är att de får den nya uppkopplingen nästa vecka.

Vi konstaterade i går hur förfärande beroende man blivit av datorer - man sköter en stor del av sitt liv via den.


Det blev inget spårande i går, jag vände på det och tog lydnadsträningen i går i stället, så i dag blir det spår!

Det är det enda försonande med vädret, perfekt spårväder :0)









Av Britta Hammarström - 9 februari 2008 12:54

Så! Nu är den stora 3-elements Yagi-antennen borta från taket och kommer att vara till glädje och nytta för en annan radioamatör - det känns bra!

Det gick också förvånanasvärt lätt att montera ner den - 4 gubbs var här och lirkade ner, monterade isär  och säkrade den på ett släp, på knappt en timme.

Man ser att grannens TV-antenn verkar rätt liten i jämförelse :0)


Jag bjöd gänget på kaffe, mackor och kanelbullar efter väl utfört jobb och det uppskattades.

Alla var stora hundvänner och flickorna blev klappade och gullade med hela tiden - njöt i fulla drag :0)


Nu skall vi dra till skogs - sedan blir det lite spårträning - både Stina och Hippie skall ju tävla appellspår - här skall tränas! Dom älskar att spåra, båda sjunger och dansar när spårselen kommer fram.

Skall nog lägga lite blodspår åt Stina i morgon, jag fick en stor leverans rådjursklövar häromdagen - fint!

I afton blir det middag hos bästa vännerna Ulla och Lasse - fyra hus längre upp - bekvämt:0)


I morgon får det bli klubben och lydnadsträning - måste börja träna platsliggning med Hippie!







Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards