Alla inlägg under februari 2008

Av Britta Hammarström - 23 februari 2008 16:57

..på de här småttingarna då :0)Det jag lagt över mina ömt vårdade hortensior hade stormen blåst iväg och därunder tittade dom här fram lite blygt.

Av Britta Hammarström - 23 februari 2008 11:16

EXI, HETSA, HUMLAN, MOLLIE, FIGARO OCH HIPPIE

Har den äran på ettårsdagen - hip(pie), hip(pie) HURRA!

I dag får ni inte rum på den här fina fällen, tillverkad av Mia :0)

Av Britta Hammarström - 23 februari 2008 09:57

Har lite dåligt samvete för att jag blandat in gamla trista historier på min blogg - f´låt!

Men nu är garderoben utvädrad för min del - punkt och slut med detta, nu ser vi framåt!

Av Britta Hammarström - 22 februari 2008 21:03

Funderingar, kanske en liten saga -  om den lilla specialklubbens vedermödor – och hur människor totalt kan spåra ur. 

När en person som är intelligent och väl (om än i alltför många ord) kan uttrycka sig i tal och skrift – plötsligt övergår från att var intelligent och informativ, till att bli fullständigt besatt, tappa all social kompetens, får tunnelseende och tillgriper vilka medel som helst för att driva igenom sin vilja, då undrar man vad som hänt? 


Ett  exempel! En människa som ägnat många år åt att  - nästintill – dyrka en viss hundras. Till slut tycker denna människa att rasen tillhör henne/honom – det är bara  hon/han, som vet,kan  och förstår något om denna ras, om dåtid, nutid och framtid för rasen – alla  andra är scharlataner, idioter, de kommer att driva rasen i fördärvet!

Vad göra?Jo! Här kommer en gåva från ovan – en person som utger sig för att värna om denna ras, som uppmuntrar, stöder, eggar vår ”värnare om rasen” – som ger henne/honom fria tyglar att skriva, tycka, och med alla medel slå samtliga övriga medlemmar i denna rasklubb i huvudet med, ”JAG är den ENDA som kan och vet något om denna ras – ni är idioter, kräk, ligg på knä och lyssna till min allsmäktiga vishet och kunskap! 


Och personen som gett ”värnaren om denna ras” fria tyglar – vilken bevekelsegrund har han/hon? Elementärt , min gode Watson – MAKT! Total MAKT!


Genom att styra och  censurera  i klubbtidningen, genom att hota och smickra funktionärer och övriga medlemmar – och samtidigt ha full koll på ”rasens värnare”, så skaffar sig denna person mer och mer MAKT! 


Och så fortsatte den tragiska sagan , mot sitt oundvikliga slut – de två ”topp -figurerna” körde på i allt högre hastighet och med allt otrevligare metoder,rasklubbens tidning användes enbart som propagandamaskin och ”hatspruta”.

Åldriga medlemmar förleddes att sätta sitt namn under artiklar vars innehåll de inte hade en aning om.

Viktiga dokument, pärmar och mail försvann  på de mest mystiska och oförklarliga sätt. 


Och till slut – det hela gick så att säga ”i väggen” – folk fick nog! Efter otaliga mail, samtal etc så uppenbarades det för den stora moderorganisationen vad som egentligen pågick – inget litet ”tantgräl” i en rasklubb – här skedde riktigt otrevliga oegentligheter – moderorganisationen ingrep, ”huvudet” avsattes och moderorganisationen tog hand om den lilla sargade specialklubben intill stundande årsmöte.


 Vad lära vi oss av detta?Jo! Att följa vår ras/specialklubbs göranden och låtanden noggrant, att ställa frågor till styrelse och kommittéer när något är oklart – inte köpa allt som  sägs eller skrivs på hemsidor eller i klubbtidningar – ifrågasätt! Be om förklaringar och utförligare information om du inte förstår eller tycker att given info är för torftig eller luddig! 


DU är medlem/uppfödare – KRÄV av din ras/specialkubb att den arbetar för rasen och för dig – inte för styrelsemedlemmarna/kommittéerna !Ajö!                     

Av Britta Hammarström - 22 februari 2008 16:35

...var har ni er?

Ursäkta, men denna gamla dåliga vits kröp ut ur någon minneslåda i mitt huvud, alldeles nyss :0)


Det har verkligen "storblåst" här i dag, snudd på storm. Man gick dubbelvikt på golfbanan vid klubben. Men det var ändå varmt och sol.

Rejält träningspass i dag - vännerna ligger nu utspillda runt mig och snusar gott och förnöjt. Sök med Hippie, lydnad med Bitte och Stina.


Det är så mysigt detta, att kunna träffa ett gäng trevliga människor på klubben, träna tillsammans och så fika och prata  - vi snackar om allt, inte nödvändigtvis hund hela tiden. Vi är ju pangisar allihop, men kan fortfarande ligga utan käpp och ingen behöver ledas ut i skogen eller så :0)


Och detta att kunna träna på dagtid, i lugn och ro, ingen stress och tittande på klockan. Under den yrkesverksamma delen av livet fick man ju knö´ihop träning och alla andra aktiviteter på helgen, oftast med ett öga på klockan.

Men nu har jag gjort min del, knegat mina år, nu tänker jag njuta så länge jag kan :0)


Tja, det stormar ju inte bara ute, på ett par bloggar också...

Men det lugnar nog ner sig. Argumenten från t ex "mångårig tyst observer" och "en som vet", är ju tämligen torftiga och inte ropas det hurra över dem heller :0)

Man har inte så svårt att lista ut vilka personer som så skrajset döljer sig bakom pseudonymerna - det gör det hela ännu dummare.

Nu struntar vi i dom!


Stod vid köksfönstret för ca en timme sedan - och vad ser jag? Små snödroppar, blommande under mitt ena äppelträd. Ut som ett jehu med kameran, titta! Är dom inte bara helt underbara :0)


Önskar er en trevlig helg, bästa bloggläsare!


 




Av Britta Hammarström - 21 februari 2008 20:33

..kom i dag.

Angående min kommentar på Ulvus´blogg, om "det försvunna brevet".

Det brev som en medlem skrev - kommet rakt ur hans hjärta - och som han skickade till redaktören för Västgötaspetsen.

Han fick inget svar, försökte ringa flera gånger, men fick inte kontakt. Brevet kom inte med i tidningen.


Omsider hörde redaktören av sig, hade då fått klart för sig att mailet var sänt - men hon hade i samma veva bytt mailadress och medlemmens insändare hamnade alltså fel.

Ex-red. anser att jag skall klargöra sakernas tillstånd - och visst kan jag göra det - men skälet till att insändaren inte togs med, ligger inte i ett avsigkommet mail  - snälla nån´,hav lite större tilltro till min intelligens än så :0)


Ex-redaktören har skickat mailväxlingen mellan henne och brevets författare till mig - där står bl a:

" att jag dröjt med att kontakta dig angående ovanstående, beror på att när texten kom till redaktionen, var jag fullt upptagen med att framställa V-spetsen nr 3-2003".


Förlåt en enkel själ, men varför snabbade sig inte redaktören då och tog med insändaren?

Eller tog med den i nästa nummer med en förklaring till drösjmålet?


Kan det möjligen ha varit så att någon form av censur inträdde ? Att brevet kändes obekvämt - man undrar .... 


Ärendet avslutas härmed och lägges till handlingarna.

Av Britta Hammarström - 21 februari 2008 18:31

Nu Nu har vi samlat lite videosnuttar på en spårande Bitte. I helgen skall det bli konverterat till DVD med Bitte och även Acke på Tjänstehunds-SM.

Här tuffar hon på i spåret.


"Mmm, det är något åt det hållet"  - här har Bitte fått vittring på apporten, fastän den ligger en bra bit längre fram.

Jag kör på ett tag...

Ha! Jag har den!    Men Bitte - man får inte tugga på apporterna...


Nu kör vi fältspår för glatta livet, både med Bitte och hippie, gäller att passa på innan betesvallarna sätter igång att växa. Det här spåret har jag lagt längs fältet utanför mitt hus, där vi håller "djungeln" borta och klipper.


Jobbade några timmar på eftermiddagen i dag, annars har det inte hänt mycket.

Läser kommentarerna på Ulvus ´blogg och förstår att vi är ett antal personer som minns....

Men jag minns också ett annat årsmöte, några år senare - undrar om inte det tog priset i alla fall - 5 timmars rent och skärt inferno....


Nu lämnar vi det.


Fick en videolänk i dag, från Anna Jarander. Den är från Stora Stockholm-utställningen och det är Anna och Yra Yrsnö som gör ett freestylenummer. Synd att det inte filmades dagen efter, tyckte Anna, Yra var piggare då - men jag tycker hon är väldigt duktig här också.

 Här är länken - heja Anna och Yra:0)

http://www.youtube.com/watch?v=BFAQCrrQB4M

Skickar också med länken till min klubbkompis Linda och hennes dansk-svenska gårdshund Hollys program, på Stora Stockholm - oj vad dom är duktiga! Linda är förkyld, Holly hämtar pillerburken och matte blir så frisk, så frisk :0)
http://www.youtube.com/watch?v=CSYV8Fim8NE









Av Britta Hammarström - 20 februari 2008 16:24

Just det. Vi blev bara tre ekipage på söket i dag. Det hade liksom kört ihop sig för di andre.

Sören, Uffe och jag träffades vid Busviken - en, på sommaren, härlig badplats, där man kan bada både hundar och hästar - mycket skog ovanför.

Vi jobbade på, Azlan jobbade utmärkt bra, tätt och bra skall, bra sökarbete - nu skall vi bara jobba på att han inte får stå för nära och skälla.

Han kliver inte på en och är inte påträngande, absolut inte, men står liite för nära - det blir avdrag.

 Xisco var lite fladdrig i dag, men det styrslade till sig på slutet.

Hippie var på hugget,  gjorde fina framåtslag och tycker att det är livat värre att hitta folk - som dessutom är utrustde med kokt grishjärta :0)


Vi använde en presenning, gjorde en koja och fick en helt dold figurant. ingen av hundarna tyckte att kojan var otrevlig på något sätt, Hippie cirklade runt den ett varv och så stack hon in näbben i kojan och sa "hej, här sitter du, var är mitt godis"?

Azlan hade inga problem heller, fick igång skallet prompt - han har verkligen ett kanonbra skall, inget falsettpip där inte, utan tungt och tätt skall.

 Efter avslutat jobb åkte vi hem till mig och fikade, jag bor nära Busviken och vi kunde sitta både varmare och bekvämare hemma hos mig :0)


I morgon blir det jobb på "psyket" på eftermiddagen, det kom ett nödrop därifrån i går och turligt nog var min torsdag blank i almanackan - hur nu det gick till:0)


Ser på Ulvus´blogg att "the cat is out of the bag" - tänk att det minnet är så starkt inbränt i mångas sinnen (bl a mitt) ännu efter 6-7 år. Kanske bra att vädra det onda ordentligt, förhoppningsvis vädras det ut och försvinner in i glömskan...

Först "de hemska åren", sedan visst stillestånd under några år - nu kan det bara bli bättre !






Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards