Alla inlägg under maj 2008

Av Britta Hammarström - 6 maj 2008 16:04

.. finfina ögon på min collietjej :0)


Ögonlysningen på Albano blev en klar succe´, både för Hippie och kullsyster Exi - "visar inga symptom på PRA,katarakt eller CEA, ögonbotten normal, lins normal" - hurra!

Flickorna skötte sig expemplariskt, satt så stilla och fint när Lennart Garmer med mjuk hand höll dem och lyste.

Ingen reaktion för främmande miljö och andra hundar, de tittade bara vänligt på förbipasserande och viftade lite på plymen.

När syster Exi blev undersökt la sig Hippie på golvet och somnade.


Fixade lite hemma, åkte och köpte 5kg hundkex och ett par nya kampleksaker till Hippie och Bitte - har också förfärdigat två till, offrat ett par rätt fina, men lite äldre, läderhandskar och satt fast rep i. Sådana leksaker kan man ha hur många som helst.


Svängde upp till klubben för att hämta lite papper.Hippie kisade fortfarande mot dagsljuset efter Atropindropparna, så vi hoppade över träning.Vi var ensamma på klubben, strosade runt lite och jag tog en bild på ett av slånbärssnåren, de är verkligen magnifika i blomning.


..och så en bild på mina tre små blomster :0)

Men det blev väldigt konstiga färger... äsch, telefonbilder blir aldrig riktigt ok.


Har slängt in en anmälan till ytterligare en lydnadstvåa för Bitte, Stockholmsavd den 5/6 - kvällstävling - sådana brukar  alltid vara trevliga.


Nu samlar vi oss inför morgondagens skärseld - röntgen - nu är det inte bara gulp, nu är det gulp-svälj :0)

Det skall gå bra,det skall gå bra - omma,omma,omma,omma  - kanske funkar om man kör ett mantra.....


Av Britta Hammarström - 5 maj 2008 19:28

...om Beatrice Aurore.

Nähä, inte alls - jag hade en radda obehagliga mardrömmar, fullkomligt staplade på varandra - märkligt och absolut inte vanligt.


Drömde bl a att jag åkte omkring i en vit konstig van - jag och hundarna. Så parkerade jag bilen på en gata och gick iväg för att uträtta något.

Kom snart på att jag inte hade öppnat fönstren i bilen och det var varmt - rusade tillbaka och hittade inte den förb.. bilen!

Sprang och sprang, men ingen bil - hjärtat slog, paniken var nära och så.... försvann den drömmen...


Next bad dream!Jag är ute och går på något fullkomligt främmande ställe med hundarna och plötsligt försvinner dom, alla tre - spårlöst!

Jag ropar, visslar, letar - inga hundar.

Massor med konstiga saker händer - ni vet hur fullständigt helgalet det blir i drömmen - men några hundar hittar jag inte.

Tack och lov vaknade jag rätt snart och kunde inom en sekund konstatera att där låg alla tre utspillda runt mig och snusade gott - fy vale vilka äckliga drömmar!


Det här med hudar i varm bil - undrar om det kommer från mitt möte med en schäferägare i Ekerö centrum häromdagen?

Kanonvarmt - jag öppnar bakluckan, låser buren, drar ner två fönster till hälften - skall bara in en sväng på apoteket.

Bredvid mig parkerar en annan Volvo combi, bak sitter en stor ,rätt gammal schäfer. Husse går ur bilen, tar ut kassar med tomglas och burkar och stänger bilen!

Inte en springa på något fönster och inga tonade rutor bak.


Utspinner sig så en liten konversation mellan mig och schäferägaren:" Hmmmm, tänker du lämna bilen så där, inte öppna ett dugg"?

"Ja, det behövs inte, jag skall bara ....."

"Vet du hur varmt det blir i en bil på 10 minuter"?

"Ja, ja jag vet, men".......

"Jag tycker väldigt illa om att du lämnar bilen med din hund i på det där sättet i den här värmen, även för en kort stund"!

"Blir du förbannad på mig nu och tycker att jag är dum"?(han lät inte alls otrevlig)

"Ja faktiskt blir jag det och ja, jag tycker att det är uschligt att lämna en vän i en stängd bil"!

"Jag skall bara gå in och panta de här så går jag ut och fixar bilen"

"Promise"?

"Ja då"!

Jag uträttade mitt ärende och kom tillbaka till bilen - och si! Båda framrutorna var nedragna nästan helt på volvon och i framsätet tronade schäfern :0)

Undrar om det var denna incident som spökade i mina drömmar, på något förvridet sätt...


I morgon blir en liten rysardag - skall ögonlysa Hippie på Albanokliniken på förmiddagen - gulp!

Av Britta Hammarström - 4 maj 2008 18:56

Ytterligare en dag med slit och släp i trädgården.

 Rör mig just nu ungefär som en mycket trött och svårt reumatisk 95-åring....

Har gått ett par ronder med oxbärshäcken, eftersom det är så torrt måste man spetta upp ogräset - men jag vill inte vänta längre, det blir för mycket...


Kånkat ut diverse övervintrade växter i krukor från mitt lilla blomsterrum i garaget - ett arbetspass klart värdigt en tygdlyftare under hårdträning:0) Den största fick jag baxa upp på pirran och långsamt dra ut och vicka in på plats på de plattor den står på.

Fanns inte en chans att bära den - inte ens två personer skulle klara det. Gjorde likadant när jag krånglade in den i höstas - skam den som ger sig!!


Varför skall allt trädgårdsjobb vara så förbannat tungt och slitigt???Det skall vara lättsamt och kul - inte ett j-a råslit :(

Dragit ett varv med ogräsättikssprayen på plattorna - det enda icketunga jobbet i dag, fast man måste ju gå dubbelvikt...

Det är väl i alla fall något jag slipper när Andrei fixat mitt däck.


Förutom att jag stånkande och grymtande vinglat runt im garten och jobbat, har jag gått en rejäl prommis med vännerna i skogen.

Åkte sedan vidare till Simon och Linus för sista matningen innan husbondfolket kommer hem.

Efter det till klubben och  körde igenom hela appellklasslydnaden med Hippie och hela lydnadstvåan med Bitte - Stina fick göra lattjolajbanprylar :0)


Både Hippie och Bitte var på topphumör och jätteduktiga.Känner nu att Hippie börjar kunna lämna "inlärningsfasen" och kan gå vidare till "kravfasen" - nej, nej - inte frågan om någon slags kadaverlydnad - men hon kan göra flera moment efter varandra och vänta på belöningen (som naturligtvis kommer).

Jag har anmält Bitte till en lydnadstvåa i slutet av maj, nu kan vi inte gå och såsa längre, nu måste vi prova våra vingar.

Bitte har bara tävlat tvåan en gång och då var hon 2,5 poäng från ett förstapris - nu kör vi igen!


Börjar känna lätta ångestvibbar inför tävlingen på collie-SM - kommer Hippie att orka tävla efter två utställningsdagar? Men - den dagen, det beslutet  - har vi tur är det inte alltför varmt och om Hippie inte känns för utmattad efter utställeriet så testar vi - gdsgd (går det så går det):0)

Är det kokhett och Hippie verkar slak - självklart utsätter jag henne inte för någon press - hennes första tävling skall bli rolig - inte ett elände!

Av Britta Hammarström - 3 maj 2008 19:59

Och vad är "TP-vetande"?

Jo - lite allmän kunskap om saker,  personer, händelser m m - "braåhakunnande" när man spelar TP - Trivial Persuit.

Dylikt kunnande känns det nu som om jag besitter, gällande Hugh Laurie!

H.L är en brittisk skådis, säkerligen mest känd som dr House, den fantastiskt skicklige, tämligen odräglige, drogberoende, haltande läkaren i en amerikansk serie.


Jag har sett några avsnitt av House,inte så att jag slaviskt följer serien, men den är rätt intressant - efter ca 35 år som "bara" läkarsekreterare, är det spännande att se hur mycket man förstår av diskussionerna och försöken att lösa olika vårdfall.


Såg en film (minns inte titeln) på TV4 film häromveckan och upptäckte till min oförställda förvåning att "dr House" hade en framträdande roll!


För någon timme sedan tittade jag på TV9,såg ett avsnitt av  "Wooster och Jeeves" - eftersom jag älskar Woodhouse´böcker - det idkades högläsning ur dessa i mitt föräldrahem - kände jag att ett sådant avsnitt måste vara kul!


Och vad skådar mitt norra öga?

Jooo, Bertie Wooster spelas av Hugh Laurie!!!


Hugh Laurie är nu placerad på piedestal  för mandrom :0)






Av Britta Hammarström - 3 maj 2008 16:08

Fick ett mail om en exteriördomare tillika uppfödare, i Norge som har utnyttjat sina tikar å det gruvligaste - hur det har kunnat fortgå är för mig ofattbart!

Vad sägs om tik som får föda 12 valpar på 1 år och 4 mån - 3 kullar!

Tik som får 22 valpar i 8 kullar på 4 år!

Tik som får 27 valpar i 7 kullar på 5 år!

Detta är bara ett axplock!

Det värsta var ändå en 11 år gammal tik som dog när hon födde sin 13:e kull !!!

Saker och ting uppdagades tydligen då man började kunna kolla på DogWeb.

Tvi vale!


Nu har Olles svåger gett min trimmer en omgång och den verkar faktiskt ha styrslat till sig.

Även A. tyckte att den var väldigt vresig och svårstartad - skönt, då var det inte bara jag, ett fruntimmer, som inte förstod mig på den :0)


I övrigt har dagen framskridit  i lugnt tempo. Katt och kanin är utfordrade, Simon katt kommer som en raket så fort han hör min bil och lille Linus hoppar högt i sin fina bur.

Flyttade hans bur i dag igen, så att han fick nytt gräs, men jag repade extra gräs också + maskrosblad  till honom och så blev det morot och blomkål. Vattenflaskan var ok.

Simon ålade omkring på trappan och ville ha kel och smek - det känns nog lite ensamt - men familjen kommer hem i morgon.


Har ägnat mig åt trädgårdsarbete - the never ending story....

Inser att jag måste ta itu med  att rensa oxbärshäcken - suck, det är ett tufft jobb.

Nu skall jag ta vännerna och gå en promenad. Vi har faktiskt inte varit på någon ännu, men de har varit ute i trädgården precis hela dagen, utom när vi for till Kungsberga för matning.

Av Britta Hammarström - 2 maj 2008 17:23

Så här mysigt kan man ha det, hälsar Bitte  - slappa i soffan med morsan som huvudkudde - efter skön skogspromenad


Det blev ingen sökträning i dag - hela gruppen bara försvann - det blev "10 små negerpojkar" av alltihop :0)

En kvar i Norrköping, en med hoprasad bil, en fick ägna dagen åt att köra skräp till återvinningsstationen, o s v....

Vi tar´t en annan dag.


Jag och brudarna åkte ut och matade Simon och Linus - tog en telefonbild på Janne och Pernillas fina lilla kulle utanför ytterdörren - så mycket gullvivor!


Fika på Helgö, med Bettan och Olle, samt Olles syster och svåger som är på besök "från norr". Här skall fällas träd bl a.

Svåger Anders är fenomenal vad gäller alla slags motorer, han skall gå i närkamp med min bensintrimmer i morgon - ha! Finns det någon som kan få ordning på den så är det A. Huka dig trimmern :0)



Bläddrade lite i Expressen ute på Helgö. Jag har väl inte ivrat för dödsstraff, tvärtom - men i ett fall skulle jag allt gärna vilja se att det togs i bruk - när det gäller svinet i Österrike!!

Man känner bara mer och mer fasa, vämjelse, förtvivlan, äckel för varje dag.

Dessa arma människor som blivit utsatta för den här varelsen - det är ingen människa, bara en vidrig, slemmig  varelse .

När han väl kommer i fängelse - undrar hur länge han får leva då?








Av Britta Hammarström - 1 maj 2008 18:30

..med sköna maj att göra....Vi pratade om den här videosnutten vid fikat i dag - jo Marianne, jag har fått den tidigare, men det var längesedan, fnissade glatt åt den i dag igen :0)Delar med mig av den för att den är så gullig - vovven får mig omedelbart att tänka på Bitte...vet inte varför...:0)http://www.youtube.com/watch?v=bNYIH_soi1o

Av Britta Hammarström - 1 maj 2008 17:43

..är väl ungefär allt jag kan haspla ur mig i dag.

Lite bloggtorka....

Trevlig och god middag i går, knallade hem vid 23-blecket.

Slappardag i dag - åkte ut och matade katten Simon och kaninen Linus hosfamiljen Hammarström i Kungsberga, de är i Skåne över helgen.


Träff med colliemaffian på klubben - träning, fika och snack.Lite dammsugning - är vi förvånade.....

Ordentlig promenad med vännerna, tagit in tvätten och nu är det snart kväller.


I morgon är det sökträning, skall också åka till Gustavshill och köpa något riktigt giftigt - min älskade gamla julkaktus (som nu är runt 80 bast!) har angripits av några små feta, vita lususlingar (ullöss?).

Biologiskt bekämpningsmedel, som man miljövänligt har försökt med, gång på gång på...., det var blaha, blaha det , lössen lever och frodas - nu jä... skall jag giva dem på moppo :0)

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards