Alla inlägg den 15 maj 2008

Av Britta Hammarström - 15 maj 2008 22:04

Dagen har gått i snabbt tempo.

Byggare Andrei och Sergei anlände 07 15. Jag hade just klivit ur duschen, hade faktiskt tittat fel på klockan och trodde att hon var 08 15 - tur det!Byggandet tog verklig  fart på baksidan - nu sattes grindstolparna fast, grindar byggdes - jättefina, med svarta beslag och svarta handtag. Passformen blev perfekt - givetvis :0).

Små fina fasade "tak" sattes på varje grindstolpe, själva grindarna skall kläs in med metallskenor på ovansidan.

Ett verkligt lyft för hela trädgården har dessa grindar och däcket blivit.


Bilder kommer i morgon (om någon vill se - men jag är så glad över det hela, så ni får se vare sig ni vill eller inte :0)

Medan Sergei fixade med det sista försvann Andrei ett tag. Kom tillbaka och knackade på balkongdörren som jag stängt för att hålla vännerna inne ett tag.

Och där står han, precis som förra året, lite blygt leende med handen bakom ryggen..."You had your birthday a couple of days ago, here are some, a little  late ,congratulations" - och så får man en bukett rosor PLUS en kartong innehållande ett gäng fjärilar, fastsatta med någon slags böjliga smala rör, på något som ser ut som en sten.

I stenen finns solceller och dessa laddar två batterier - på kvällen så lyser och tindrar fjärilarna som små eldflugor.

Stod just och tittade på dem, skall försöka få en bild på dem i morgon kväll - orkar inte just nu.

Men den gossen - han är bara för gullig :0)


Jag är inte särskilt stor vän av pryttelipryttel i trädgården, men de här små typerna måste jag bara ha där - dom är faktiskt riktigt fina i mörkret.

Så var byggeriet i stort sett klart, metallskenorna kommer nästa vecka, när de är färdigbockade.

Hej då grabbar och tack för kalasjobb!


Så kom colliemaffian farande och träning vidtog utanför min tomt. Jag tränade bara med Bitte, Hippie fick visligen hålla sig inomhus, satte grind för altandörren så att hon kunde se ut - men med tanke på colliepojkarna ville jag inte ha någon sammanblandning.

Fika i köket efteråt, snack och lite mer planering - det är så väldigt roligt att den här gruppen är igång, träffas och tränar och alla jobbar på som attan.

Bettan, Mia och jag ägnade oss så åt att börja sätta ihop programmet till Collie-SM.

D v s Bettan och Mia pekade och sa hur de ville ha det och jag fixade och trixade i Publisher - det blir nog bra det där när det är klart.


Så käkade vi grillad kyckling och god sallad - Olle ägnade sig åt att titta på TV, varvat med att vädra hundar.

Olle var förresten med på "Lilla Aktuellt" i dag - handlade om räddningshundar och övningsfältet på Rosersberg. Goldenpojken Chips hittade honom  i ruinerna.


Nu har man sett "Brottet", del 16 och nu börjar det verkligen trassla till sig.....Anar till min fasa att det inte blir något avsnitt nästa vecka, hur skall man stå ut??

Ut med sökgruppen i morgon kl 10 00. Hippie får gå sist, men här kan hon vara med, inga problem.

Sedan åker jag till klubben och tränar med alla tre, planerna är stora och fredag eftermiddag brukar det vara tämligen tomt , gör inget att Hippie är där.

Vi tillåter också träning av löptikar, så länge tiken mår bra och så länge det inte är tävlingar de närmaste dagarna.Man behöver inte köra upp dom i nosen på hanhundar - fungerar så bra så.

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards