Alla inlägg den 8 maj 2008

Av Britta Hammarström - 8 maj 2008 20:20

Störtade ur sängen strax före åtta, joddlade ut i badrummet och duschade samt vaskade schöret.

Vännerna  blev utsläppta i trädgården, i den varma och vackra morgonen (detta var förståss andra utsläppet för dagen).

Fixade kaffe och en liten macka, läste färdigt tidningen, gick ut och hängde upp tvätt.


Det ringde på dörren, dags för service på pannan. Servicekillen blev vederbörligen ompysslad av hundarna, sedan fick han vara ifred i pannrummet.

Vi gick en liten kortis, jag skrev på servicepapiret, mr service åkte, pannan mådde bra sa han.

Satte en grind framför altandörren, doggar på insidan, här skulle nämligen klippas gräs.

Så skedde - klippte baksidan och fältet utanför - nja, inte hela Brunna gärde alltså, utan min "appellplan", en rätt bra bit.


Släppte ut vännerna igen - de förvissade sig (som vanligt) lite lätt hysteriskt om att jag inte blivit skadad av det förfärliga monstret och förklarade med en nos att jag borde ha låtit dom ha ihjäl det, som dom tänkt.

En liten kortis till, fixade lite kaffe, packade ryggan, och stuvade in den och vovvarna i bilen.

Ett par ärenden i centrum och så mötte jag Marianne och Sören på "gamla ICA-parkeringen" - ICA låg väl där för en 20 år sedan eller så, men den heter fortfarande "gamla ICA-parkeringen".


Vi drog till Nacka BK, var där i väldigt god tid, colliemaffians träff var satt till 16, men vi åkte redan 14 från Oak Island, för att slippa den värsta trafiken.

Vi strosade en stund i skogen bredvid klubben, tog en fika på klubbverandan och började träna så smått.

Vartefter trillade övriga medlemmar i träningsgruppen in och en ihärdig träning vidtog - till slut var både hundar och förare både varma och trötta - dags för fika.


Speedys matte Elisabeth medförde både fika och bröd - vi invaderade klubbens veranda och hade en glammig och trevlig fikastund i det ljuvliga vädret.




Och varför blev det så allvarligt här då ? :0) Alla tänkte väl koncentrerat på vad som skulle tränas nästa gång...



Colliemaffian för er va !!! Vi var också där! Både jag Stina, och min nakenfis till dotter - och vi tränade också - och det var kuuul, så det så!!!

Bestämde ett gäng nya träningstider och -platser, tog en kissvända i skogen med vovvarna, stod och pratade vid bilarna en stund och så åkte vi hem.


Har nu tagit in tvätten + de torra och rena mattorna, glufsat i mig lite mat och inväntar nu veckans avsnitt av "Brottet".


Bifogar här en länk till ett rätt häftigt freestylenummer - framfört i Englands variant av "Idol" - "Britain´s got talent". Absolut ingen skugga över ekipaget, ett fantastiskt väl genomfört och bra nummer - men det framgår rätt klart att ingen i domarpanelen någonsin hört talas om den här hundsporten, eller att hundar kan göra annat än uppträda på film  - Lassie.... Rin-Tin-Tin......aaamen hallå.... 

http://www.flixxy.com/canine-freestyle-dancing-dog.htm

 

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards