Alla inlägg under maj 2008

Av Britta Hammarström - 12 maj 2008 11:01

Den lilla fina valpkullen i Roslagen är borta - alla fyra. Man kan bara inte tro att det är sant - men så är det.

Lilla Ada, måtte du glömma fort......


Av Britta Hammarström - 11 maj 2008 21:08

På en annan blogg tycker  en västgötaspetsägare att det är helt ok att få "en etta" på WDS. Men - så fungerar det ju inte. Du måste får "excellent" för att över huvud taget gå vidare till konkurrensklass.På WDS koras EN VINNARE, d vs världsvinnaren - må det vara hane eller tik......resten får ingenting.Kommer du till WDS? Kommer du att vara i Stockholm flera dagar  under perioden 3-6 /7?Vi behöver fler personer  - reserver, med hundar - som kan stå några timmar  i rasmontern  - någon  av dagarna 3-6/7...Vårt största bekymmer är 5/7...God natt!Britta

Av Britta Hammarström - 11 maj 2008 17:32

Familjen ramlade in kl 11 - alla utom Sam och Lisa som är hos sin mamma.

Stekhett ute, vi fikade på baksidan och alla hävde i sig glass som om det var den sista glass som fanns att uppbringa på jorden :0)


Olle och Bettan hade med sig fröken Gamma  och herr Acke  - Eli hade måånga hundar att leka med. Han ger dem deras märgben, har dragkamp med dem och kastar boll åt dem - och allihop ställer snällt upp. I dag lekte Eli mest med Gamma och hon var med på noterna till 100%.


Så småningom dunstade folket och jag har ägnat resten av dagen åt att stånka runt i trädgården och göra lite halvhjärtade insatser här och där. Det mest genomtänkta var väl att jag planterat ut, dill, persilja, rödbetor och morötter i min fina "lådda". Har vattnat ordentligt, i stort sett allt utom gräsmattorna - kruttorrt!

Hittade vindspelet i garaget och hängde ut det i hagtornsträdet - där hänger det och plingar så fint - och håller de onda andarna borta :0)


Och Hippie har börjat löpa! Knappt sex månader sedan hon löpte första gången, jag blev verkligen paff! Trodde att hon skulle vänta till i juli någon gång. Nu får vi se om hon drar igång Bitte, då blir det verkligen ändring i schemat för juni-juli....


Allting blommar fullkomligt hejdlöst och på en gång- men hörni, inte skall syrenerna blomma före mitten av maj? Syrener hör ihop med skolavslutning i början på juni - voffo gör di på detta viset?

Det här prydnadsträdet står precis utanför min tomt - så vackert! Planterades ut av en granne, som inte ville ha det kvar, för många år sedan och mår tydligen bra .



Av Britta Hammarström - 10 maj 2008 22:26

Drog tämligen tidigt om morgonen mot Katrineholm. Lämnade dessförinnan Hippie hos Bettan och Olle på Helgö - Hippie får stanna tills i morgon förmiddag, då mandrom får hem större delen av familjen i och för födelsedagsfirande. Fyller 66 bast å tisdag, men söndagen passar "di arbetande" bättre.


Kollade Ulvus hemsida innan jag åkte hemifrån, inget besked om hur Adas och valparnas kamp framskridigt.

Ringde unterwegs säker källa - källan hade sett meddelande på Ulvus blogg, inlagt ca 10 minuter efter mitt web-besök - 1 valp kvar, 3 döda.....

Jag lämnar detta  trauma här - tillräckligt jobbigt att mentalt handskas med minnen från Stinas förlorade kull och nu , detta oerhört tragiska faktum.

Många tankar och mycken medkänsla sänds till Ulvus kennel.


Hämtade Karin och lilla Alva västgöte vid parkering intill  Slagstafärjan. Vi drog mot Katrineholm.

Hittade  Jans adress utan bekymmer. Så helt underbart SKV:s nye ordförande bor!!!

Längst bort på en grusväg - utsikten var skog, åker och äng. På gården fanns - 5 hundar, (för dagen) 1 häst - en gosig och vacker Tinker horse, ett antal stiliga höns och tuppar (gården fungerar som genbank för fjäderfä),en damm med välnärda och vackar fiskar (minns inte det japanska namnet) - inomhus fanns 1 fågel, två sköldpaddor och en orm.

Karin och jag tog våra vänner på en prommis - Jan hade fixat en sval och skuggig hage, strax intill där vi satt och hade mötet - götarna fann sig omedelbart i att vara där.

Här är dammen

...och här kan man se lite firrar...


Efter ett par timmars jobb undfägnades vi med den mest superba lunch, kallskuret och fruktsallad - kanongott!

 Här är det dags för kaffe efter lunchen -


Fördelningen av priser vidtog - genomfördes under god ordning - vidare gjordes ett preliminärt schema över 4 dagars "monterstående".


...här pratar mate Eva med husets hundar, som har skuggig och stor rastgård bakom huset.

Vid 15-blecket  var vi klara, Karin och jag tog en liten prommis med vännerna, sedan vidtog återresan. Gick smärtfritt och snabbt - lite trafik!

Karin äntrade sin parkerade bil på Slagstasidan - jag tuffade hem med färjan.


Har nu avslutat en  trevlig grillafton med bästa polarna och känner att det är hög tid att kasta sig i bingen och sova.





Av Britta Hammarström - 9 maj 2008 20:42

Måste bara....

Som gammal goldenägare har jag en speciell,  reserverad plats i mitt hjärta för denna ras.

Mina två goldenflickor  (födda 1980 och 1988) var helt gudomliga hundar - Honey och Rakel, tack för allt ni gett mig - och tack för hur ni med varsam tass slussat mig in i hundsportens värld - utan er.....

Jag trodde att jag lärde mig - men det var ni som lärde mig :0)


Jag har sett många videos med Rookie + matte - varit lika begeistrad och hänförd varje gång - men kära ni - titta på denna video - är detta inte kärlek så säg.....


http://www.youtube.com/watch?v=TlKTYyjDwnI



Av Britta Hammarström - 9 maj 2008 19:15

Vi blidde bara tre på söket i dag, fölning, blodspår och jobb var i vägen för övriga.

Sören, Azlan,jag och brudarna strosade runt en stund i skogen,  innan Gittan och Lobo anlände.

Nåja, vi tre gnodde på och dagens träning gick galant för alla tre hundarna.

Lobo (Aussie) skötte sig bra, figuranterna får hålla sig oerhört passiva , minsta ord eller en yvig rörelse, så är Lobo "all over" en och skall PUSSA OCH HÄLSA.

Hippie tog ett stort kliv framåt kände jag. Figuranterna vid de två första skicken var ordentligt dolda, en unde stor regncape, den andra under min militärregnrock (som antagligen skulle kunna hyras ut som Filadelfiatält :0).

Hippie kom till skall snabbt och höll i ordentligt med skallet tills jag kom ut - då vankades köttbullsbitar från figgen.

En positiv detalj jag noterat - Hippie lyssnar till ett ögonblick när hon hör mig komma mot legan, men hon ökar snabbt  i skall - "jajamen, nu kommer matte, nu är flocken snart samlad" - fortsätter detta beteende så är det guld värt!

Vad som ofta sker är att skallhundarna tystnar eller ger glesare skall när föraren är på väg ut - "nu kommer matte/husse, nu kan jag lägga av, nu fixar dom resten"..

Eller också är hunden så fixerad vid föraren att de tystnar helt, bara för att de hör matte/husse komma.

Vi får se om detta bara är lyckliga omständigheter just nu eller.....

 Azlan jobbade också kanonbra - kraftiga skall, höll i tills Sören kom ut och lekte ivrigt med sin belöning - boll i snöre. Liite lågt tempo ut, men det sätter vi på värmekontot - inget att hänga upp sig på - Azlan är ju också en gentleman, uppför sig mycket väl vid figuranterna, inget hoppande eller pussande, håller sig på marken.


Vi fikade sedan i lugn och ro, planerade nästa träff och så åkte var och en till sitt.

Jag har donat här hemma, dammat, dammslukat, vaskat köksgolv, slängt i en tvätt - åkt och hämtat mer priser till västgötarnas circuitutställning, tvättat bilen (får fortfarande gratistvättar av mackinnehavaren, p g a golfbollarna,  fastän jag absolut  inte ber om det ...)


Snälle, omtänksamme  Conny ringde och kollade att jag skötte mig med AC:n - "jag vill inte läsa på bloggen att du har ont i nacken, för att du blåst på med AC:n - kom ihåg vad jag har sagt"!!!

Jag lovade och svor att jag gör precis som han tipsat om och det funkar bra!

Lycka till på viltspårprovet på söndag, Conny och Märta!!! Blir tufft med kruttorra marker och värme...

Matte Maarit står nog någonstans och skickar goda vibbar - skall säkert gå bra :0)


Men - överalltihop svävar en orosande, en gnagande känsla, en tillbakahållen gråt, en bön, en önskan.....

Kompisen i Roslagen, som har en kull med Bittes fader Valle som pappa, har problem.

Valpisarna är drygt en vecka, övriga vuxna hundar i hushållet har varit drabbade av någon magåkomma, mammatiken klarade sig ett tag, men så blev också hon dålig  - och nu även valparna.

De vuxna vovvarna är återställda, alltså var det ingen allvarligare historia, men små pyttiga valpar.....

Tankarna finns hela tiden hos dessa - jag har  haft smärtsamma flash-backs från de förfärliga dagar då Stina förlorade sin första kull.

MEN - en klar skillnad finns - Stinas första kull var med all sannolikhet smittad av colibakterier redan då de föddes - de här valparna har haft drygt en vecka på sig att käka, må bra, öka i vikt, utvecklas!

Förutsättningarna för kompisens valpar är 100 gånger bättre!!!

Veterinär har också varit där, gett pyttedos AB, vätskat upp - mina/Stinas valpar var för små, där kunde inget göras över huvud taget.


Tidig sänggång i dag, lämnar Hippie till Bettan och Olle på Helgö i morgon bitti,Stina och  Bitte åker med mig, hämtar Karin och lilla västgöten Alva i Slagsta och så drar vi till Katrineholm över dagen - här skall fördelas priser m m till WDS och circuitutställningen!













Av Britta Hammarström - 8 maj 2008 20:20

Störtade ur sängen strax före åtta, joddlade ut i badrummet och duschade samt vaskade schöret.

Vännerna  blev utsläppta i trädgården, i den varma och vackra morgonen (detta var förståss andra utsläppet för dagen).

Fixade kaffe och en liten macka, läste färdigt tidningen, gick ut och hängde upp tvätt.


Det ringde på dörren, dags för service på pannan. Servicekillen blev vederbörligen ompysslad av hundarna, sedan fick han vara ifred i pannrummet.

Vi gick en liten kortis, jag skrev på servicepapiret, mr service åkte, pannan mådde bra sa han.

Satte en grind framför altandörren, doggar på insidan, här skulle nämligen klippas gräs.

Så skedde - klippte baksidan och fältet utanför - nja, inte hela Brunna gärde alltså, utan min "appellplan", en rätt bra bit.


Släppte ut vännerna igen - de förvissade sig (som vanligt) lite lätt hysteriskt om att jag inte blivit skadad av det förfärliga monstret och förklarade med en nos att jag borde ha låtit dom ha ihjäl det, som dom tänkt.

En liten kortis till, fixade lite kaffe, packade ryggan, och stuvade in den och vovvarna i bilen.

Ett par ärenden i centrum och så mötte jag Marianne och Sören på "gamla ICA-parkeringen" - ICA låg väl där för en 20 år sedan eller så, men den heter fortfarande "gamla ICA-parkeringen".


Vi drog till Nacka BK, var där i väldigt god tid, colliemaffians träff var satt till 16, men vi åkte redan 14 från Oak Island, för att slippa den värsta trafiken.

Vi strosade en stund i skogen bredvid klubben, tog en fika på klubbverandan och började träna så smått.

Vartefter trillade övriga medlemmar i träningsgruppen in och en ihärdig träning vidtog - till slut var både hundar och förare både varma och trötta - dags för fika.


Speedys matte Elisabeth medförde både fika och bröd - vi invaderade klubbens veranda och hade en glammig och trevlig fikastund i det ljuvliga vädret.




Och varför blev det så allvarligt här då ? :0) Alla tänkte väl koncentrerat på vad som skulle tränas nästa gång...



Colliemaffian för er va !!! Vi var också där! Både jag Stina, och min nakenfis till dotter - och vi tränade också - och det var kuuul, så det så!!!

Bestämde ett gäng nya träningstider och -platser, tog en kissvända i skogen med vovvarna, stod och pratade vid bilarna en stund och så åkte vi hem.


Har nu tagit in tvätten + de torra och rena mattorna, glufsat i mig lite mat och inväntar nu veckans avsnitt av "Brottet".


Bifogar här en länk till ett rätt häftigt freestylenummer - framfört i Englands variant av "Idol" - "Britain´s got talent". Absolut ingen skugga över ekipaget, ett fantastiskt väl genomfört och bra nummer - men det framgår rätt klart att ingen i domarpanelen någonsin hört talas om den här hundsporten, eller att hundar kan göra annat än uppträda på film  - Lassie.... Rin-Tin-Tin......aaamen hallå.... 

http://www.flixxy.com/canine-freestyle-dancing-dog.htm

 
Av Britta Hammarström - 7 maj 2008 17:36

...men kan någon tala om för mig om jag hade kul på feschten...??


 Nähä...ingen schom vet, ingen schom vet.... då schlumrar jag ett tag till...


Dagens förväntade rysare förvandlades snabbt till ett besök hos veterinären med enbart positiva efterklanger - utom för Hippie då.....

09 30 fick hippie en pytteliten dos sedativ, sjönk efter en stund behagfullt ner golvet och låg där, med lugnande och snälla ord från matte i öronen.

Dosen var så liten att hon aldrig somnade, bara blev tillräckligt lealös för behövlig hantering vid röntgen.

Både höft- och armbågsledsbilder blev bra - veterinär Malin konstaterade att Hippie har utmärkta höfter - något som t o m jag kunde se på plåten, Malin kunde inte se något på armbågarna heller . Visst, plåtarna skall läsas av vet Kasström på SKK, men hittills har jag aldrig hört att Malin haft fel och hon uttalar sig inte så om hon tvekar.

Vi fixade alla papper, jag blev 1100 pengar lättare och så gick vi ut till bilen - Hippie gick själv, men hade lite svårt att hålla styr på benen. Vid bilen böjde jag mig ner för att lyfta in henne i buren, då slängde hon sig in själv, men bakbenen blev liksom kvar utanför - lilla gumman...

Matte hjälpte...


Hemma fick hon ligga och vädra sig på tomten, Bitte och Stina undersökte henne noga, tyckte att det luktade konstigt om henne, men var försynta och som de kloka götar de är, lät de henne i övrigt vara ifred.


Sedan blev det klubben och näst sista gången på valpkursen - hej vad det går :0)


Börjar så smått fundera på hur det skall hinnas med att trycka katalogen till collie-SM? Sista anmälningsdag för tävling är 13 juni, innan dess kan det inte bli - inte mycket tid att vinka på sedan...

Har inte hunnit prata med Bettan om saken, men känner jag henne rätt så har hon en färdig tidsplan även för detta :0)


Jag är lite trött känner jag  - man var nog lite mer spänd än man trodde, inför det här med ögon och röntgen - nu är det klart och då kan man slappna av....och bli trött..

Tänkte jaga runt med gräsklipparen, men det får allt vänta, dessutom har det småregnat lite och är i alla fall inte läge att klippa.

Nej, en liten promenad till och sedan en lugn afton.





Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards