Alla inlägg under oktober 2007

Av Britta Hammarström - 9 oktober 2007 18:57

Trevlig sökträning vid kallvattenkällan på Lovön i dag. Kallt om näsan, men en strålande vacker höstdag.

Hippie fick göra ett par "hitta-övningar" och sedan ställde vi bara ut synliga figuranter med en kampgrej, på vardera sidan av stigen och gjorde markeringsövningar. Jag har tränat en del på mig själv - står man på lagom avstånd och skäller framför matte så lajar vi med leksaken, hoppar man på matte så blir det inget, då börjar vi om.

Hippie snappade detta bra ute i skogen, första gången hon gjort det på andra än mig, skällde bra och kampen är ju alltid lika rolig.


Fick ett gäng bilder från Lena, en av träningskompisarna  med västgötar - från senaste träffen på Södertälje BK.

Jag vill gärna dela med mig  av bilderna, men framför allt av Lenas roliga text till dessa :0)

- Kolla nu när jag härmar en kanin!- Jamen, kolla på mig! Jag kan gå med benen i kors!- Suck - ungar....


Gruppsnok


- Om ni grabbar följer med mig till skogen så ska ni grabbar få varsin Frolic.....  - Har du fått fnatt??- Jamen - de e kul att hoppa i lerpölar! Pröva!- Tjoho - jag ääälskar lera!

 

De Fyras Gäng        (fr vänster Ymer, Stina, Bitte och Gusten)



Det bär hemåt....
Av Britta Hammarström - 8 oktober 2007 20:18

Sov gott i natt. Lite seg i morse efter helgens utflykt och bilkörande - ca 90 mil. Åkte ut till klubben på förmiddagen och tränade med Bitte och Stina - till deras stora förtjustning ;) Kul att delta i ringdansen, men det här är mycket roligare. Hippie småbusade med en liten flatvalp och en ung aussiefröken. Vi tog en tur i skogen också.


Hemma igen passade jag på att göra ren dörren till duschkabinen i nedervåningen - duschen är nu hur fräsch och fin som helst efter Andreis "ansiktslyftning" - den tredelade dörren är inte ihopsatt ännu, så jag har kunnat göra ren de delar man normalt inte kommer åt - härligt!

All klinker lagd i tvättstugan och fogmassan är på. I morgon börjar flitiga myran med väggarna - bara det nya golvet är ett jättelyft!


Iväg igen med hundarna. Möte i Ekebyhovsparken, framför Ekebyhovs fina träslott. Där möttes jag, Bettan,Olle och två Mariannor.

Den ena  Marianne har Hippies mamma Nadja och den andra har  Exi, Hippies kullsyster (Hon har även 4-åriga Fia, från Bettan och Olle). Bettan och Olle hade med sig alla hundarna, men Gamma collie var i fokus.


Nadja, Gamma,Hippie och Exi är kennel Fornborgens avelstikar (vi hoppas förstås att Hippie och Exi kommer att bli det) och nu skulle det tas bilder till Fornborgens julannons. Vi tog bilder på diverse olika ställen, bl a i den här stentrappan - Bettans bilder blev säkert bättre, jag tog snabbt ett par bilder, men måste samtidigt hålla koll på att Hippie satt kvar.


Här en bild till (Bettans) av den fina fyrklövern

Och här är hon som inte fick något cert i helgen.....voffo?...voffo?

Det hade varit smaskens....

Av Britta Hammarström - 7 oktober 2007 17:28

En god sak för allt detta farande runt på utställningar med sig - man får se Sverige :0)

Hemma igen från Sundsvall och inget tredje cert den här gången heller - det for förbi näsan, svisch....

Vid ringside tycktes det att resultatet skulle ha blivit annorlunda, snällt, men vad hjälper det ;)


BIR Skogsbygdens Wiola af Bondestam

BIM - Möllebos Jesper

Tikcertet tog Krösaskogens Ninni

Hanhundscertet gick till Vargaviddernas Dante Dart


Bitte skötte sig exemplariskt i ringen och hade som vanligt fint driv i steget - kritik: Utmärkt typ. Tik av bra storlek. Feminin, en tanke (!) smal i huvudet. Utmärkt hals, välkroppad, mycket bra bendelar, rör sig fint. God päls. Trevligt temperament.


Stina skötte sig också galant som vanligt, 2:a i championklass med CK  och 4:a i bästa tik. Kritik: Utmärkt typ. Medelstor, feminin, tik med fina proportioner. Välkroppad, utmärkta bendelar. En mycket god representant för sin ras. Trevligt temperament.


Så var det med det. Nu ger vi blaffen i utställningar på ett tag. Bitte och jag skall koncentrera oss på lydnadsklass II, vi tävlar den 28/10  (förutsatt att Bitte inte löper) - första lydnadstvåan, en kontroll på var vi står.

Blir det löp, så packar vi och drar till Skåne.


Vi hade en fin stuga första natten, nära Härnösand, dusch och toa, TV och dubbelsäng!!!! Alla tre hundarna och jag kunde vräka oss i sängen.

Det tog inte lång stund att köra tillbaka till Sundsvall, västgötarna började inte i ringen förrän efter 12, så vi kunde ta det lugnt och hundarna fick flera promenixer före ringdansen.

Ca 10 mil före Sundsvall, på uppvägen, körde jag rakt in i en tvärtjock dimvägg och den låg kvar ända fram till Härnösand - det gick inte så fort den biten kan man säga och vi var inte framme förrän vid 19-snåret. Knappt en människa mer än jag på campingen, snubblade iväg i mörkret med hundarna och hittade en jättestor äng, husvagnsuppställning å sommaren, där kunde vännerna susa runt och springa av sig.


Stugan i Hudiksvall var också fin, rinnande kallvatten, fräsch stuga och TV. Dusch blev i duschhuset.

I den här stugan var däremot sängarna av normalstorlek för dylika stugor, d v s ganska smala - gissa om det blir knökfullt i en sådan säng med en collie, två götar och mig  :0) Man ligger som i ett skruvstäd och varje förflyttning tar både kraft och tid - bara att få med sig täcket....

Då och då under natten dunsade Hippie ner på golvet och stönade ihop sig på vetbedden som låg där, men så blev det väl lite trist att ligga där och så skulle det bökas upp i sängen igen - Bitte och Stina låg som små tegelstenar, rörde sig inte en mm, trots att både jag och Hippie stökade runt.

I den här stugan låg en trasmatta - vis av skadan från förra natten, vek jag ihop den och la den i en av sängarna. Natten innan hade Hippie inte bara legat på vetbedden (apa!) utan också ägnat sig åt att frisera ena hörnet på en plasttrasmatta på golvet. Det syntes inte så mycket.....

Får se om di hör av sig, men det tror jag inte  - jag betalade stugan när jag kom och inte en käft fanns tillgänglig när vi åkte.


Trivsam stämning runt utställningsringen - alla pratar med alla,t o m lite applåder då och då. Knutte A. (Jespers husse) är verkligen en flitig fotograf, han surrar runt som en humla med kamera och stativ och plåtar hej vilt.

Hippie begick här sin första inomhusutställning (utan att ställas ut), en bra miljöträning som hon klarade med glans. Bara en gång tvärnitade hon när vi gick i en gång mellan två ringar - framför henne satt en enorm chow-chow med otroliga rynkor och bullar i fejset (det var en chow, inte en shar-pei!), man såg inte ögonen alls - Hippie tyckte att den såg döläbbig ut! Faktiskt kan jag hålla med henne lite...

Jag uppmuntrade Hippie och så gick det bra att gå vidare - men jag såg hur det roterade i huvudet på henne, hon vände sig om och tittade långt efter "Svullo".


Har under upp- och nerresan lyssnat på Pigge Werkelins bok om tsunami-katastrofen, där han förlorade hela sin familj på några få minuter - boken handlar om hans fantastiska kamp för att återförena familjen, d v s hitta  och indentifiera sin döda hustru och sina två döda barn - ett herkuliskt arbete, där hans egen kraft och problemlösningsförmåga hjälper honom - boken är en svidande vidräkning med de svenska myndigheternas flathet, brist på empati  och totala inkompetens i denna situation.


I dag, på väg, när jag lyssnade  på uppläsaren Rolf Lassgårds behagliga röst och med tårarna droppande med jämna och ojämna mellanrum - scenariot i boken är ju så totalt ofattbart, smärtan och sorgen så oändlig, Pigge Ws kamp så  kraftfull och sprängfylld av kärlek till sin hustru och sina barn - så tänkte jag hastigt, "här sitter du och är lite moloken för att ha blivit utan ett tredje cert"....








Av Britta Hammarström - 4 oktober 2007 23:00

..och jag skall väldigt snart kasta mig i bingen och sova.  Måste bara blogga av mig lite  först - sedan blir det  ju bloggtorka fram till söndag kväll.

Hoppas komma iväg till Sundsvall i tämligen god tid i morgon, kör gärna det mesta i dagsljus. Går bra även i mörker, men det är lite segare.

Andrei har gjort färdigt golvet i tvättstugan medan jag var borta, d v s lagt färdigt klinkerplattorna, i morgon blir det väl utkletande av fogmassa  - inte många jag skulle förse med nyckel till huset, men med honom känner jag ingen oro.


Hippie får följa med norrut,  Bettan hävdar att det går bra att hon är på Helgö, men jag vill nog skona dom lite :0) 4 egna hundar + katt, Olle borta med bilen till lördag kväll, Hippie skulle komma i morgon, rätt tidigt, på lördag kommer Azlan och stannar till söndag - bestämt sedan tidigare - näää....

Jag vet att Hippie skulle ha det jättebra, flänga runt med Gamma och Azlan och smyga på katten - men det får bli en annnan gång, Bettan och Olle måste få ha det någorlunda lugnt, någon helg.


Hade en kolossalt trevlig träningsträff med Lena, Gusten och Ymer, på Södertälje BK. Fantastiskt väder, konstruktiv och bra träning, trivsam fikastund och flera glada rastnings-turer, där alla fem vännerna fick rusa och rasa med varandra. Pojkarna Larsson är  (som vi även sett tidigare), båda väldigt förälskade i Hippie, det är besvarat och hon fnittrar förtjust runt med dem, Stina har som vanligt kontrollantrollen, men grabbarna Larsson är klart godkända. Så tycker även Bitte som gärna hänger med i springet.

Tyvärr kunde inte Karin vara med i dag, men det blir fler gånger.


Åkte hem med 13 45 -färjan, handlade vid lilla Träkvista torg på hemvägen - inför helgens utflykt. Fortsatte direkt till veterinär Mikael för Hippies rabiesspruta. Stackars Mikael, han visste inte vart han skulle ta vägen - hade inte kollat att han hade vaccin hemma - jag lugnade Mikael och vi kom överens om att jag ringer på måndag och så bestämmer vi ny tid. Ingen panik alls, detta är Hippies första spruta och det kan vänta några dagar. Mikael är så otroligt noggrann och ordentlig, det här var inte kul för honom, hoppas han kan sova i natt ;)


Hann med att rensa två rabatter och gå över plattorna på baksidan med ogräsättika, vädret var så ljuvligt! Hundarna var ute hela tiden,vi  tog i alla fall en liten snabbrunda runt fältet efter att jag intagit lite kalops som middag. Ut till Helgö och hämtade Bettan - vi planerade inför World dog show och Collie-SM i juli -08, i bilen, på väg till familjen Hammarström i Färentuna - gäller att vara ute i tid :0)


Lisa öppnade många paket, var jätteglad och nöjd över sina presenter - vi åt kanelbullar (kanelbullens dag i dag) och jättegod tårta - tårta med ljus och "eldfontän" i - häftigt!

Skjutsade hem Bettan, gullade med hundarna hemma, de fick sina kvällskex och ut i trädgården.

Sedan ringde kompisen Ulla från Canada och vi översatte klart sista delen av ett svenskt bidrag till Jacqui Bayliss bok om v-götar. Jag bara ääälskar detta bidrag :0)


NU - tänker jag stänga av confusern och dra mig tillbaka. Kan man stillsamt få be om en liten tumhållning för Bitte? Ett enda litet sketet cert är vad vi vill ha....

G´natt





Av Britta Hammarström - 4 oktober 2007 08:04

Klev upp före halv åtta i går, för att hinna duscha,klä på mig  och gå en liten sväng med hundarna, innan rörmontör Danne skulle komma - han skulle komma vid 9-tiden, men kom redan 07 30, med en yrkeselev i släptåg. Tji dusch då alltså - Danne fixade den läckande ventilen i toan, hittade ytterligare någon detalj som behövde bytas, så det blev lite knatande upp och ner och ut och in.

Så småningom kom jag åt duschen, fix fix, på med kläderna och ut med hundarna. Insåg att jag inte skulle hinna till veterinär Mikael kl 11 00, för Hippies första rabiesspruta, ändrade tiden till torsdag em i stället.


In med hundarnas mat i bilen + papiren till valpkursen och iväg till Farsta och SBK:s kansli, för att hämta kurslitteraturen till den mentalfigurantkurs som börjar på klubben å söndag.

Från Farsta till klubben, gick med vännerna i skogen, micrade en Billy-pizza bit som lunch (verkligen "nödmat") och hann ner på plan ett tag med Stina och Bitte innan valpkursen började.

Hippie fick vara med på kursen.

I går talade vi sök - personsök. Som vanligt var kursdeltagarna oerhört impade av att man kan få hundarna att förstå att de skall ta upp rullen i munnen och komma tillbaka till föraren och rapportera att de funnit "den skadade". Skallmarkeringen är lättare att förstå, att hunden stannar vid figuranten och skäller tills föraren kommer.

Men när man förklarar hur man tränar, blir det lättare att förstå : Att man vid träning först  har lösa gummibitar (som liknar den del av sökhalsbandet som hunden tar upp i munnen), på marken hos "figgen" - en bit gummislang t ex , som man redan lärt hunden att apportera, helt skilt från sökträningen - och att, när hunden så småningom får på sig sökhalsbandet, rätt som det är så finns ingen slangbit på marken, hunden letar, sänker huvudet och "nämen titta där, där hänger den ju"!


Vi gick upp i skogen och provade en enkel "hitta-övning" med ett par av hundarna. Det funkade "så där" - alldeles för dålig vind. Vi bröt detta, kursdeltagarna hade ändå fått ett hum om hur det går till.

Vi gick ner på plan och tränade diverse - sitt kvar, ligg kvar, kontakt, en liten budföringsövning, inkallning - hela tiden strålande väder. Inte en enda gång har vi haft dåligt väder på den här kursen, två ggr kvar....


Nu var kl över 3, upp med alla tre hundarna i skogen igen, Bitte och Stina höll på att explodera när dom kom ur bilen - "banannäsan får vara med och vi har fått sitta här, otillständigt", men fick snart utlopp för den ackumulerade energin i skogen.

Lite mer träning, gav hundarna mat och styrde färden mot Vällingby. Gillar INTE att lämna hundarna i bilen, annat än möjligen i Ekerö centrum eller vid lilla Träkvista torg. Nu fick det ändå bli så, låste hänglåsen på burdörrarna, ner med två fönster litelitegrann och så i med kroken i bakluckan, lås lås.

Backluckan är då öppen lite grand men låst,det går inte att få upp den med mindre än att såga av den korta kroken.


Snabbt upp i Vällingby centrum, presentkort på Indiska och stort skissblock + pastellpennor i bokhandeln. Presenter till barnbarnet Lisa, från mig och Bettan och Olle.

På hemvägen fastnade jag i kö vid Nockebybron, där det varit en smäll mellan taxi och personbil - tog 45 minuter att åka ca 200 meter....

Hemma, släppte ut hundarna i trädgården, fixade lite inne, plockade ihop tvätt och åkte med den ut till Bettan - som sitter utan bil denna vecka, Olle är i Norrland, levererar spis till sommarhuset och tar hem ett matbord, gjort på träfabrik Skellefteå - gjort av ekplankor från fälld ek på  Bettan och Olles egen tomt, kul att ha ett sådant bord.


Intog middag runt 21-tiden - ingen bra matdag alltså .0)


Nu skall jag gå en sväng med vovvarna, sedan bär det å´till Södertälje brukshundklubb och träff med västgötaspetspolare för träning.

Svejsan!











Av Britta Hammarström - 3 oktober 2007 07:47

Jämmer och elände!

Den gosse jag tänkt haft som tilltänkt make till Bitte visade sig tyvärr ha "PRA-liknande förändringar" vid ögonlysning - bör alltså inte gå i avel tills vidare information kan ges. Matte fick rådet att lysa igen om ett halvår, för att kolla läget.

Trist för matte, hon var inte glad, man hoppas nu att hundens syn inte påverkas, han är bara 3-4 år gammal. Verkar ju som om det är i denna ålder de här förändringarna dyket upp - märkligt.


Har haft det väldigt snärjigt sista dagarna, grabbarna grabbers har fortsatt sitt jobb här och att ha hantverkare i huset komplicerar det dagliga livet i viss mån, saker och ting tar mer tid.

Saker står inte där de ska, vissa rum går inte att använda, daglig städning är av nöden, det blir lite omständigare med in- och uttag av hundar etc.

Dessutom har jag "sytt ihop" en M1-M2 kurs som skall gå på MBK , med början i helgen. En massa ringande och  mailande, åka till SBK i Farsta och hämta kurslitteratur m m .

Igår var det också "barnbarnsdag", man for som en förgiftad råtta fram och tillbaka, hämtade, fixade middag, in med alla i bilen igen och till judon med Sam och Lisa, hem igen med Eli.


Fredag bär det å´till Sundsvall,  drygt 40 raska mil att köra. Sover i stugby till lördag och ställer då ut i S-svall. Har kommit fram till att jag nog stannar i samma stuga till söndagen och kör hem då. Blir drygt med närmare 90 mil  på två dagar + utställning.


Bakslaget med Bittes tilltänkte gjorde att man:

1. Blev lätt nedslagen, främst för ägaren och hundens skull, men också för egen del - ingen sak man snyter ur näsan på en kafferast (vilket uttryck:0), att hitta lämplig hanhund.

2. Fick sätta sig vid ritbordet och "börja konstruera" igen.


Ägnade några timmar åt detta i går kväll, provparade diverse kombinationer i SKK:s avelsdata -detta välsignade instrument! Tänkte, ringde, pratade, tänkte igen , ringde - och bestämde mig!

Nu är det klart!

Det blir en Skånepåg igen :0) Hade hoppats att kanske hitta någon på närmare håll, men nu blir det långresa i månadsskiftet oktober-november,kanske lite tidigare, kanske lite senare, man vet aldrig, det är Bittes hemlighet.


Nu måste jag verkligen ta tag i att uppdatera min hemsida! Den är bedrövligt eftersatt.






Av Britta Hammarström - 1 oktober 2007 21:01

Med pojkarna menas rörmontör och snickare. Båda har farit ut och in som idoga arbetsbin i dag. Danne har bytt de småläckande rören i tvättstugan, nu sitter där skinande blanka nya kopparrör.

Andrei har slitit hårt i badrummet, nästan klart i duschkabinen nu, snyggt, fint! Han har också gjort rent klinkerplattorna på golvet - huvva, låter som om jag har det jättesk-gt i duschen :0).

Nä, men ni vet hur det är med kalkavlagringar - väldigt svårt att får bort. Jag har väl inköpt varje till buds stående medel i handeln, ibland tänk att risken finns att plattorna bara fräts sönder och försvinner ;) en hel del avlagringar får man bort och plattorna har förblivit intakta - men en del kalk blir kvar.

Nu har Andrei i alla fall fått bort alltihop! Och fräschat upp skarvarna med ny fogmassa.

I morgon gör han klart där, fortsätter sedan med klinkerläggning i tvättstugan + målning av väggar. Till sist skall han bara fixa till ett par "böjar" på stuprören - och så är den här renoveringsetappen klar.


Fick ett mail i dag med berättelse om hur en liten västgötaspetspojke tagit en kaninunge - fy på sig.... men flyger dom rätt i munnen på en så....

Han blev dock fråntagen sitt byte av matte och husse, den hade då redan rest till kaninernas himmel.


Kom då ihåg hur min gudomligt snälla, glada och arbetsvilliga goldentik Rakel gjorde samma sak en gång - hade aldrig i min vildaste fantasi tänkt mig att lilla Rakel skulle...

Vi hade vårt bollkastarställe - en kort sträcka kastades det boll ibland, aldrig på annat ställe och det visste på Rakel och Clara Cluck, som var de två

hundar jag hade då.

Rakel sprang efter tennisbollen, tog upp den, tittade ner i gräset, släppte ner bollen och lyfte så upp huvudet, såg jättekonstig ut, hängde med huvudet, kikade i sidled på mig, som stod en bit bort, svansen svängde långsamt.

Jag såg ju att hon hade något i munnen, " äsch, nu har hon hittat något riktigt äckligt" tänkte jag (hon var rätt bra på det).

"Spotta Rakel" och snälla, lydiga Rakel spottade - ut en liten harunge - något mindre än  tennisbollen. Den låg, lite blöt, på marken när jag kom fram efter att ha satt Rakel och Clara en bit bort , andades flämtande - då

såg jag en till som låg och tryckte i gräset.

Tänkte att det nog var kört för den lille stackaren, de brukar, om inte annat, dö av chocken, kunde inte se några yttre skador.

Vi gick hem och några timmar senare gick vi förbi igen  - jag kikade i gräset och där låg en liten stendöd harunge, den andre var borta, säkert hämtad av mamma hare.

Tog upp den lilla kroppen, bar hem den, bad så mycket om ursäkt och la den i en påse och sedan i soptunnan. Inte mycket till begravning och kanske skulle jag ha lämnat den, kretsloppet och så.....




Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards