Alla inlägg under september 2007

Av Britta Hammarström - 4 september 2007 20:07

Ut med hundarna vid 14-tiden, eftersom äldsta barnbarnet Sam väntades från skolan runt 15.

Mellanbarnbarnet Lisa åkte direkt till sin teaterkurs efter skolan. Fick springa i åska och ösregn och anlände genomblöt till teaterköret - blev torkad på plats :0)

Sam förnöjde sig med glass, frukt och TV, jag tog hundarna i bilen och åkte ut till Sånga-Säby,(ca 6mil t o r) för att hämta minstingen Eli på dagis. Stannade på vägen dit och snabbrastade hundarna en gång till, det råkade vara uppehåll i störtskurarna en stund.

Hämtade en glad Eli, körde hem - snacka om slagregn!!! Fick stanna ett par gånger, för torkarna orkade inte med ens på högsta hastigheten, hagel kom det också.


Snabbt in med Eli och hundar tork, tork...

Gav hundarna mat, Eli sällskapade med Sam i soffan och kollade på Discovery - stoora traktorer - Elis favoritfordon!

Jag gjorde middag till barnen, då kom Bettan. Hon skulle bli hämtad av Janne för att åka med honom ut till Kungsberga och chateau Hammarström - hämta och bogsera Pernillas Volvo till bilverkstan' , som ligger en bit från mig, sisådär en 6 mil t o r det också. (Pernilla är i skolan till kl 21 00 i kväll, därför ryckte syrran in för att hjälpa broder Janne).

Sam och Eli åt middag, Bettan sällskapsåt en liten bit - jag åkte ner till Tappström och hämtade Lisa från teaterköret.


Hem med Lisa, hon fick snabbt käka middag - panerade fläskkotletter, potatismos och grönsaker - mycket uppskattat av alla.

In med Lisa och Sam i bilen, skjutsade dem ut till Nyckelby och Sundby skola, där deras judokurs började kl 18 00.

Hem igen - och se, då kom Janne och hämtade Bettan, Eli fick vara kvar hos farmor.

Släppte ut hundarna i trädgården, regnet hade avtagit till dugg.

Eli, hundarna och jag umgicks sedan tills Janne kom och hämtade honom - efter att först ha hämtat Sam och Lisa på judon och skjutsat hem sin syster.

Nu skall jag göra om tidsschemat till helgens mentalbeskrivning för tredje gången - löptikar, in med reserv, reserven har kennelhosta, nästa reserv...

Jag går testledare och känner en smaskig förkylning komma krypande - skall inte klaga, den första på flera år, men naturligtvis, som alla förkylningar, kommer den olämpligt:0)


Och hur var er eftermiddag och kväll :0).........


Det kan låta som om Sam och Lisa har  hysteriskt många aktiviteter under veckan - icke - det har bara slumpat sig så att teatern och judon kolliderar.






Av Britta Hammarström - 3 september 2007 21:06

I eftermiddags träffades ett helt gäng med collies och deras ägare på Mälarö BK. Där var min Hippie, hennes mamma Nadja, Bettan och Olles Gamma, hennes bröder Azlan och Speedy, Fia, Ester och Hippies moster Tilda.

Vi skulle ta "fart och fläkt-bild" som skall läggas på en hemsida med information om kringarrangemang för collie under världsutställningen 2008.


Vi samlades på appellplan, som turligt nog var helt tom. Alla hundar sattes med "stanna kvar" - d v s nästan alla - Hippie är inte säker på den grejen ännu, så jag stod kvar och försvann snabbt ur bild när flocken for iväg - fast här tyckte Bettan tydligen att jag kunde vara med - redigeras nog bort :0).

Alla hundar satt kvar och ägarna förpassade sig bakom Bettan som stod på knä  på planen och plåtade vilt när inkallningsropen kom och alla hundarna flög iväg. Hippie sprang förståss också, inte för att hon hajade varför, men kul var det :0)


Efterspringafort-bilderna så placerade vi allihop i en plätt med kvarvarande baldersbrå - väldigt dekorativ bild eller hur ;)

Fröken Hippie lyckades placera sig längst fram.


Efter all fotografering blev det fika i klubbstugan och så tittade vi på alla bilderna i Bettans medförda laptop - den tid när man måste lämna in film och vänta två veckor på kopiorna känns oerhört avlägsen måste jag säga :0)


Till slut gick vi ut med alla vovvarna igen och tränade, både lydnad opch budföring.

Hippie har bara gått budföring några få gånger men börjar få bra kläm på vad det går ut på, bra fart åt båda hållen och inga problem att gå till mottagaren. Marianne som stod som mottagare till Hippie, hade kokt hjärta att bjuda på, så Hippie hade först mer lust att stanna kvar hos henne, men så kom hon på var jag var och kom i fyrsprång tillbaka.


Och jodå, visst fick Stina och Bitte sin träningsstund de också, men inte så mycket som varken dom eller jag tyckte var tillräckligt - i morgon blir det ändring på det. Ni skulle sett deras min när Hippie fick hänga med för andra gången och dom fick vara kvar i bilen.......


Måste bara lägga till den här huvudbilden av Hippie, som Bettan tog på Collie-SM - mattes tredje lilla sötnos :0)



Av Britta Hammarström - 2 september 2007 11:04

Får jag presentera SUCH Tj.H Rä.Grålötens Acke Ackspett, blir 13 år på julafton. Sedan några år tyvärr försedd med ett blodöra, men vad gör det...

Acke är nu pensionerad från Räddningsverket, men har varit en duktig räddningshund - vunnit Stockholmsdistriktets mästerskap för räddningshundar två år i rad, kvalat in till och deltagit i 3 tjänstehunds-SM - inte illa för en liten västgötaspets!'

Bettan avlämnade Acke kl 05 30 i morse, vi var just färdiga att återgå till sänghalmen. Acke klev in i köket, tittade på mig och ögonen sa tydligt: "kan man få en ostbit, tack" ! Självklart fick Acke en ostbit (liten, han måste tänka på vikten ity han är kastrerad p g a prostataproblem).

Sedan larvade han in i sovrummet, hoppade upp i sängen och gottade ner sig på lämpligt ställe - 4 hundar i sängen alltså......


Acke är en charmknutte! De flesta som träffar honom faller direkt för hans vänliga, älskvärda charm. Nu på äldre dar´är han självklart lugnare, men vilket energiknippe den gossen har varit!!

Som sagt, som många äldre gentlemän fick han prostataproblem och kastrerades - vilket syns på hans päls. Men Acke hänger med på ordentliga promenader och humöret är det inget fel på.


Hänger gärna med ett tag om de andra hundarna drar igång med lite spring.


En ovana har Acke - han anser att dagen börjar kl 04 00 - och det talar han om ! Bettan har i nu snart 13 år försökt hävda motsatsen, men det köper inte Acke! Bettan, som dock har 25 års hundvana, har försökt allt!

Numera har hon och Olle förhärdat sina hjärtan och Acke åker in i gästrummet när han börjar gapa (men så förhärdade är de inte att han får vara där hela natten, nähädå, här sovs det också i sängen, ihop med två riesen och en collie - stoor säng)- han börjar med gnyrf, gnyrf, gnyrf, sedan gapar han rakt ut,och han har en röst som kan väcka döda.


Det här började han med redan i valplådan och uppfödare Eva, som fött upp schäfer och västgötar sedan Adam gick i kolt, hävdar att Acke är den enda valp hon någonsin klivit upp i gryningen och torvat till, för att han väckte allt och alla.


Lille Acke, du är den goaste nallebjörn som finns :0)





Av Britta Hammarström - 1 september 2007 19:48

Efter den tidiga frukosten och återgång i sängen samt mera sova, vaknade vännerna och jag inte förrän 08.30

Gäsp och sträck, lite svans - och stumpviftande,lite kelande, lite tvätt av matte här och där, lite småprat och så klev vi upp.


Lite svalare,snudd på kyligt,  men blå himmel och sol hela dagen. Har ägnat mig åt att börja höststäda i trädgården - klippt bort alla vissna stockrosor och lite annat krafs, men  det finns mycket kvar att klippa ner.

Dammsugit nedervåningen, naturligtvis med Bitte  och Hippie smygande på och efter  dammsugaren, båda två försöker anfalla den så fort jag inte håller blykoll på dem. Stina sitter en bit ifrån och ser uttråkad ut, "hur i herrans namn orkar dom jag en löjlig dammsugare"?

Två vovvepromenader och så trevlig kaffestund med bästa vännerna sedan nästan 30 år + deras "sladdis", 22-årige Gustav. Gustav är faktiskt mer som mitt extrabarn :0)

Gurran har alltid stått väldigt nära både Peter och mig och han har  kunnat komma till oss när det varit något , om mamma och pappa inte varit hemma. Det är faktiskt väldigt mysigt att ha en 22-årig "extrason", som kommer och pratar tätt som oftast  och gullar med hundarna :0)


I dag satt vi alla fyra i flera timmar och njöt i solen, drack kaffe och åt valnötsglass - tiden stod nästan stilla - småpratet flöt lugnt kring trädgårdsbordet, sådant avspänt , lite fnissigt och förtroligt småprat som man har med riktigt goda och älskade vänner.

Bitte och Stina ägnade sig åt att sitta i olika knän ibland, Hippie kom då och då med en läderrem och puffade på någon för att få ha en liten dragkamp, dessemellan lekte Hippie och Bitte med varandra och Stina låg utsträckt i solen och klädde av en tennisboll.

En ljuvlig eftermiddag att stoppa in i minnet och ta fram en trist och mörk vinterdag.


Handlat - bestämt vad jag skall göra till middag i morgon och på tisdag, måndag är jag ensam, inte så kinkigt vad det blir då :0)

I morgon åker Bettan och Olle i gryningen till Nykvarn, för att mentaltesta förra årets collie- och riesenkull från Fornborgen, däribland deras egna två, collien Gamma och riesen Örnie. Det kommer att bli en lång dag med mycket gående och filmande.

Jag gör middag (kalops) och tar med mig till Helgö, lagom tills de kommer hem, efter käket kan jag få gotta mig åt videoinspelning av dagens begivenheter. Snart 13-årige västgöten Acke Ackspett avlämnas hos mig i ottan, han får vara med mig och tjejerna, så slipper han ligga i bilen större delen av dagen.


Tänker ta mig en tur till klubben efter lunch, om det inte ösregnar, och köra igenom lydnadsklass två, hela programmet, med Bitte. Vill kolla var vi står någonstans, om det är läge att börja tänka på tävlingsanmälningar kanske :0)

Bitte verkligen lyser av fröjd varje gång jag plockar fram träningsgrejorna "JAAAA, yipppeee, matte och jag skall jobba, matte och jag skall jobba, matte och jag...."

Hippie får träna ligg och sitta kvar, nästa steg är inkallning från sittande - hon är lika tänd hon, när vi går ner på plan eller går utanför grinden hemma, till vår egen appellplan.

Stina gör jag lite av varje med, sådant som hon tycker är kul att göra. Har svårt att bestämma mig för om jag skall fortsätta tävla med Stina eller inte.

Hmm, vi får se...


Måndag skall jag åka till veterinär Mikael och få Bitte och Stinas "hundpass", rabiesvaccinationen är ok, samtidigt skall Hippie få sin första rabiessprute.


Tisdag är "farmordag", all tre ungarna är här, Sam och Lisa kommer själva med bussen, men Eli hämtar jag på dagis.

Det blir fläskkotlett till middag, sedan skall Lisa och Sam skjutsas till judon - de går på samma ställe. Sam, som har ADHD-diagnos älskar judoträningen, den hjälper honom oerhört mycket med kroppskontrollen. Lisa hängde på när hon insåg hur kul Sam tyckte att det var och är lika frälst hon :0)


NU, tänker jag slänga in en film i DVD:n, TV:n lockar inte alls  - månntro man kan hålla sig vaken till slutet......






















Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards