Alla inlägg den 10 september 2007

Av Britta Hammarström - 10 september 2007 16:13

Fröken Bitte har hostat i cirkus en vecka. Hon hade kennelhosta i maj, hostade ca en vecka och sedan var det lugnt. Fick inte träffa andra hundar på ytterligare en vecka - varken Stina eller Hippie hostade. Hippie är vaccinerad och Stina har haft kennelhosta förut - vilket inte någondera egentligen är någon garanti för att inte drabbas, men den här gången var det bara Bitte som åkte på det.


Så började Bitte hosta igen, "hark, hurk, uääschh" och så spottade hon lite vitt skum, precis som vid kennelhostan. Ingen av de andra säger ett pip.

Hostande hunden har inte fått träffa andra hundar sedan hon började harka på nytt.

Tyckte ändå att det verkade lite märkligt.....

Har iakttagit Bitte noggrannt ett par dagar, allmäntillståndet är det inget fel på, samma goda aptit, ingen feber, kanske något lugnare än vanligt - men, det som gjorde att jag ringde till Årstakliniken i dag, var att hon verkar lite"kortandad", tar inte riktigt lika djupa andetag som vanligt när hon ligger still.

Fick en tid på Årsta, veterinär Malin lyssnade på lungorna och hörde lite biljud, lung-rtg gjordes, blodprov togs. Blodprovet var helt ok, ingen pågående infektion, men rtg visade förtätning i broncherna.

Skönt att få besked - Bitte får knapra Vetrimoxin i 10 dagar - skulle det eventuellt kvarstå något efter det, så får hon spä på med lite cortison - bronchit kan ju vara lite envis.

Alltså ingen ny kennelhosta utan en svit efter den första, även om den tagit lite tid på sig att dyka upp.


På väg till Årsta kom ett nyhetsmeddelande i bilradion: "Ekerö centrum och  Mälarö torg evakueras, polisen vill ha ett säkerhetsavstånd på 300 meter  - misstänkt bombföremål finns vid Swedbank".

Jaha, tankarna for i huvudet "var är resten av familjen"? Kollade - alla var på behörigt avstånd från centrum.

Det visade sig att några företagsamma ynglingar, försedda med handeldvapen, rånat en värdetransport  utanför Swedbank och sedan lämnat  "en misstänkt bomb", varefter de försvann på moped.

Kollade läget återigen när jag åkte från Årsta - skulle jag chansa på vanliga vägen hem, eller åka E4:an och ta färjan från Slagsta till Ekerö - då kunde jag åka genom skogen från färjeläget och komma hem "bakvägen" så att säga.

Men vanliga Ekerövägen gick bra, avspärrningen var bara in mot centrum, inte över stora vägen. Vid infarten till centrum stod flera polisbilar med blåljusen på, blåvita band kors och tvärs och flera poliser patrullerade fram och tillbaka. Misstänker att gossarna inte kommer att få glädje av bytet så värst länge..


I morgon blir det några timmars kneg på förmiddagen och så träffas sökträningsgruppen på klubben kl 13 30. Nu behöver jag inte heller hålla Bitte på säkert avstånd från andra vovvar.













Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards