Alla inlägg den 2 september 2007

Av Britta Hammarström - 2 september 2007 11:04

Får jag presentera SUCH Tj.H Rä.Grålötens Acke Ackspett, blir 13 år på julafton. Sedan några år tyvärr försedd med ett blodöra, men vad gör det...

Acke är nu pensionerad från Räddningsverket, men har varit en duktig räddningshund - vunnit Stockholmsdistriktets mästerskap för räddningshundar två år i rad, kvalat in till och deltagit i 3 tjänstehunds-SM - inte illa för en liten västgötaspets!'

Bettan avlämnade Acke kl 05 30 i morse, vi var just färdiga att återgå till sänghalmen. Acke klev in i köket, tittade på mig och ögonen sa tydligt: "kan man få en ostbit, tack" ! Självklart fick Acke en ostbit (liten, han måste tänka på vikten ity han är kastrerad p g a prostataproblem).

Sedan larvade han in i sovrummet, hoppade upp i sängen och gottade ner sig på lämpligt ställe - 4 hundar i sängen alltså......


Acke är en charmknutte! De flesta som träffar honom faller direkt för hans vänliga, älskvärda charm. Nu på äldre dar´är han självklart lugnare, men vilket energiknippe den gossen har varit!!

Som sagt, som många äldre gentlemän fick han prostataproblem och kastrerades - vilket syns på hans päls. Men Acke hänger med på ordentliga promenader och humöret är det inget fel på.


Hänger gärna med ett tag om de andra hundarna drar igång med lite spring.


En ovana har Acke - han anser att dagen börjar kl 04 00 - och det talar han om ! Bettan har i nu snart 13 år försökt hävda motsatsen, men det köper inte Acke! Bettan, som dock har 25 års hundvana, har försökt allt!

Numera har hon och Olle förhärdat sina hjärtan och Acke åker in i gästrummet när han börjar gapa (men så förhärdade är de inte att han får vara där hela natten, nähädå, här sovs det också i sängen, ihop med två riesen och en collie - stoor säng)- han börjar med gnyrf, gnyrf, gnyrf, sedan gapar han rakt ut,och han har en röst som kan väcka döda.


Det här började han med redan i valplådan och uppfödare Eva, som fött upp schäfer och västgötar sedan Adam gick i kolt, hävdar att Acke är den enda valp hon någonsin klivit upp i gryningen och torvat till, för att han väckte allt och alla.


Lille Acke, du är den goaste nallebjörn som finns :0)





Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards