Alla inlägg den 21 september 2007

Av Britta Hammarström - 21 september 2007 19:17

Urmakaren kom och klockan gick - aj, så dåligt:0) Får se om den återkommer i början av nästa vecka och om detta var sista svängen hos urmakare Rolf.

 Hade ärende till apoteket på morgonen,hoppade upp på jobbet som ligger i samma hus och tog en morgonfika med det kära teamet - alltid lika roligt att se dem och det är faktiskt bara glada miner när man dyker upp.


Hämtade "hjälpsamme herrn" d v s dotter Elisabeths man Olle vid 13-blecket. Olle hade med sig rep och spel - så vidtog stubbrytning på långsidan av mitt hus.


För många år sedan köpte jag en liten prydnadsgran (ädelgran) i kruka, som bordsdekoration (det satt diverse röda bär i den) till jul. Den lilla granen verkade så pigg att jag planterade ut den på långsidan, hade inte hjärta att slänga den - och herreminje så den växte! Till slut stod en jättelik silvergran på långsidan, skuggade mina stackars två äppelträd svårligen och såg i övrigt helt malplacerad ut.

Så går det när man inte tänker 10-15  år framåt :0)


Alltnog och emedan - för 2-3 år sedan sågade vi ner granen, kvar stod en stubbe.  Nu hade mandrom gått och glott på sagda stubbe ett tag och funderat (10 år framåt :0) ) - stubben skulle väck och där skulle istället planteras ett Victoriaplommonträd.

Jag saknar mitt V-plommonträd jättemycket. Det gamla fick någon sjuka och fick huggas ner. Antagligen inte bra att sätta ett nytt å samma ställe - perfekt att sätta det i denna grop! Här är dessutom en grind mellan hundarna och plommonträdet, vilket gör att jag kan ge lite plommon då och då till vännerna och de behöver inte stå och glufsa i sig oavbrutet.

Detta ligger väl några år framåt  i tiden.....


Spelet fixades, rep runt ett av äppelträden, Olle gick lös på diverse ruttna rötter med yxan och så "spelade" han loss stubben på 0-tid.

Hålet grävdes lite djupare, ny jord hälldes i och trädet planterades, lätt som en plätt. Stödjande påle bredvid och så vattning - fertig!

Bettan kom - färdigjobbat för dagen - och vi alla intog kaffe och nybakad äppelkaka.


När paret Landfors avrest, tog jag hundarna och kameran och gick en lång promenad på Brunna gärde. Tog diverse bilder som jag förgyllt Närlunda gårds Villaägarförenings höstblänkare med - mandrom är sekreterare i denna illustra förening. Jag är precis  klar med Mälarö BK:s tidning, nu var det dags för blänkaren.

 Bifogar några av dagens bilder - jag njuter varje dag av att bo i ett så lummigt och växtrikt område - må det få förbli så! Men, frånsett Lidl-ladan så har det sett ungefär likadant ut på "baksidan" av området, sedan vi flyttade hit 1967 - man får vara tacksam för det.



En liten del av hundarnas "godisbuskar" - nypon, lika goda nu som när de är frusna i vinter!



Några av mina alldeles egna dahlior - dess knölar har övervintrat i garaget i säkert 10 år vid det här laget - blommar lika rikt varje år - otroligt!


En liten alle´ från Växthusvägen,ner mot Brunna Gärde, på höger sida börjar kohagen.



Här ser vi två "mamma Mu" - den tredje och de tre kalvarna döljs i  bakre vegetationen - "vill ej vara med på bild" :0)


Praktfullt hagtornsträd - hela fältet närmast mitt hus är fullt av självsådda dylika - hundarna äter och äter - hagtornsbär  används som hjärtmedicin, visste ni det?


 Här tittar jag åt höger, utanför min grind som vätter mot fältet. Alla grannar, även jag, klipper en bit utanför tomten, för att vi inte skall "förbuskas " totalt.


 Höstens färg är RÖD!












Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards