Alla inlägg den 6 september 2007

Av Britta Hammarström - 6 september 2007 22:17


Lite stelt i morse! Gick som en uppdragen robot när jag klev ur sängen.

"Tidiga téet" intogs, började lösa "dagens bryderi" I DN  - hånkade in vännerna från trädgården - fint väder - och föll  sedan tillbaka i sängen.

Måste alltid ha en extra kudde under eller mellan  knäna, ligga raklång utan kudde, på vilken sida det vara månde, är bara omöjligt, sedan minst 30 år tillbaka.

Kudden gör att svanken inte tvingas bli så rak.

Veckans samlade fysiska aktiviteter kändes av i mina, lite  fåniga ,leder.

Efter en het dusch kändes det bättre.

Slut-ynkat :0)


Förmiddagen ägnades åt lite plock i huset samt ordentlig promenad med vännerna på Brunna Gärde. Häromdagen beväpnade jag mig med sekatör och röjde väg genom buskagen i "bortre fältet". Vi går ut genom grinden, strosar över det första fältet, där jag klippt alla gångar med gräsklippare regelbundet under sommaren, kommer ut på en grusväg och korsar den, därefter kommer vi ut på "bortre fältet".

Det är jättestort! Första delen är "bebuskat" av diverse ädelbuskar och småträd - uppvuxna efter den där tidigare belägna och sedan många år nedlagda plantskolan.

Det finns en stig genom buskeriet, men den växer förstås igen med jämna mellanrum. Jag tror att jag, hundarna och rådjuren är i stort sett de enda levande varelser som trafikerar just den delen av gärdet.

Här röjde jag alltså ordentligt häromdagen ( men bara kvistar och nedhängande grenar, inga jätteingrepp).

När vi gått runt gärdet och kommit ut igen på grusvägen, ca 7-800 m hemifrån, kommer vi till kohagen - där går nu några kossor och deras gulliga telningar. Elstängsel! Här kopplas Hippie! Jag litar inte på att få tillbaka henne lika snabbt som jag får tillbaka götarna, om de nalkas stängslet. Dessutom är götarna så kortbenta att de skulle gå under den undre tråden om de fick för sig att gå in i hagen.

Jag vill emellertid inte att Hippie skall få tråkiga erfarenheter - kossor och kalvar kommer inte att gå kvar så länge, betet är snart slut, väldigt trevligt ändå att bonden vill ha "nötter" här år efter år, håller den delen av kommunens mark öppen och fin. Resten av året kan jag ha alla hundar lösa när vi passerar.


Lite lunch, fyllde i alla mentalbeskrivningsprotokollen + deltagarlista  inför lördagens MH-test, sedan "date" med frissan, en kompis som har "hemmasalong" ett par dagar i veckan - hon gör mig så himla fin - håret blir väldigt mycket snyggare än resten :0)


Hem igen, utfordra vännerna, vi gick ut i det underbara brittsommarvädret och grejade lite i trädgården - tog sedan ut flickorna, en efter en på min appellplan utanför tomten  och tränade diverse lydnadsmoment. Det känns så bra att göra så, alla tre vet så in i norden väl att ingen blir glömd eller undanskuffad - alla får sin tid och sin uppmärksamhet.De två som intre är "i jobb", ligger innanför staketet ch tittar uppmärksamt på vad vi gör utanför.

Numera är det knäpptyst där inne- de ligger bara lugnt och tittar - jag häpnar och njuter!


In efter träningen och fixade till en kantarellomelett til middag - kantarellerna plockade jag på extrapromenden i Jungfrusundsskogen vid 13-tiden. Blev glatt överraskad över deras uppstickande, här har varit så torrt att man totalt kopplat bort alla tankar på svamp, bra länge.

Gullade lite med vännerna, bad om ursäkt för frånvaro och traskade iväg till Villaägarföreningens styrelsemöte, ca 20 hus längre upp på gatan.

Väldigt trevlig styrelse  - alla är pensionärer - bara "gubbs", jag är det enda "frunset" - vi tar god tid på oss, resonerar igenom alla upptänkliga förbättringar för vårt område, sovrar och satsar.

Alla i styrelsen ställer också upp med manna (och kvinno-)kraft, för olika projekt - och drar också med sig närboende som extra resurser.

Mötet brukar avslutas med en kopp kaffe med goda småkakor etc, plus ett glas konjak eller whisky (allt efter smak och tycke).


Väldigt glada flickor mötte mig när jag kom hem vid 22-tiden. Nu har de varit ute i den (plötsligt) ljumma aftonen, jag har plockat lite här hemma, vikt tvätt, hängt ny tvätt, etc...

Dags att hoppa i bingen. Sökträning i morgon kl 10 00  - vi samlas på klubben, kör i skogen ovanför klubbstugan, lydnad/budföring på  appellplan.

Jag har med mig den elektriska harbanan, samt bröd, smör, pålägg och grönsaker, till funktionärerna och de av deltagarna som vill köpa mackor på lördag.

Fixar till mackor, lägger i kylen och tar fram den frusna pajen, som vi skall ha till lunch på lördag.

Är så tacksam att vädret ser ut att bli kanonfint på lördag  - det är så otroligt träligt och fruset att gå testledare (eller figurant eller beskrivare) när det är regnigt, blåsigt och kallt. Man kan inte komma undan, bara att bita ihop,  trava på och se glad ut :0)












Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards