Alla inlägg den 16 september 2007

Av Britta Hammarström - 16 september 2007 20:54

Efter att ha pratat med närvarande vid SKV:s medlems- och uppfödarmöte i Jönköping i går, kunde man konstatera att inga knogjärn behövdes - skönt!

Den information som jag själv fick av  3 ögonpecialister på Albano-kliniken, då jag lyste Stina och Bitte, gavs nu till mötesdeltagarna.

Ingen panik! Det har väl aldrig varit tal om det....

Mer material att forska på, för Andras K. Vaksamhet, koll! I övrigt kan vi nog ta det ganska lugnt - följa Lennart Garmers råd (L.G sitter i SKK:s ögonpanel), hålla hundar med anmärkningar utanför aveln  tills vidare!

Och vänta på en rapport från Andras K. När mer information kommer hoppas jag att nytt uppfödarmöte anordnas och att jag  - och många fler än i går  - kan vara med.


Mandrom undrar stillsamt om det inte vore en god gärning att uppfödare plussar på forskningsmaterialet genom att ögonlysa sina tilltänkta avelsdjur?

Inte av "hysteri eller sjukdomssökande" (löjliga floskler !) utan för att hjälpa till att ge så mycket material som möjligt att utvärdera.

Bästa belackare - ju fler "u a"-hundar som ögonlyses, desto bredare kan era leenden bli - och främst! Och viktigast! Vi alla kan kanske dra en lättnadens suck - ingen fara för rasen! Går lysningsresultat i annan riktning - vilken j-a tur att vi tog tag i detta NU!


Västgötaspetsrasen (som registrerad ras hos SKK) är ju förhållandevis ung. Det är kanske så att - med den rätt snabba utveckling rasen har fått , både i Sverige och i utlandet, under senare år - vi står inför det vägskäl som många andra raser gjort för x antal år sedan - golden retriever, schäfer, rottweiler - you name it! Här har snabbt växande , och kanske inte alltid så välplanerad avel, lett till HD-belastning, ögonsjukdomar, armbågsfel, allergier etc.

Vad kan då vara bättre än att hörsamma varningssignaler och följa upp dessa I TID, i stället för att hamna i "sjukdomsträsket" och se rasen vara i behov av ett hälsoprogram?


Nog om detta.

Mycket goda svenska signalkräftor med alla tillbehör, avåts i helgen under sedvanligt glam och stoj.


I dag har jag varit på Solna-Sundbybergs BK och tittat på korning. Första gången jag såg den nya korningen - intressant!


Och nu vill jag ge en stor och varm grattiskram till Mia och Tilda (Hippies moster) - Tilda kan nu ståta med titeln korad!!! Bra jobbat matte och Tilda.

Det är inte mycket som rubbar moster Tilda:0)

Här kommer lite bilder - det var inte världens bästa ljus i skogen,klockan var runt 17-blecket och himlen var genomgrå och mulen ,så det blev inte så många bilder - d v s jag tog många, men ett antal blev i princip svarta, trots blixt.

Testledaren hanterar Tilda, som tycker att det är helt ok.

Tilda hänger i bitstocken.



Här kommer en figurant gående i rask marsch, från långt avstånd - ny medlem i den flock som bildats av matte, domare, testledare och publik. Helt ok, tycker Tilda.



Här berömmer matte Tilda, som kommer fram och sniffar på "Dumpe".


Världens bästa beskrivare och mentaldomare! Inga-Lill och Hasse, går igenom aktuellt protokoll i tältet !

Blivande mentaldomare Patrik , med händerna i jeansfickorna - även han en kolossalt hyvens kille - och så den duktige testledaren Lorenz!



Hela arrangemanget blev väldigt sinkat under dagen - löpartävling i skogen....vänta, vänta......

En hund blev påflugen av andra hundar (som inte tillhörde korningsdeltagarna) precis innan den skulle in i banan - maximal otur och dålig hundhållning! Palaver och ifyllning av  diverse papper. Den påflugna hunden kunde naturligtvis  inte genomföra korningen - kul! Då matte, uppfödare etc kommit åkande från olika håll i landet för detta.


Färdigbloggat för i afton - g´natt!


 











Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards