Alla inlägg under juli 2008

Av Britta Hammarström - 11 juli 2008 16:28

Så! Nu är kåken presentabel igen - inte för att mina gäster ställde till särskilt mycket, men visst behövdes det dammsugas etc.

Hundhår finns det ju också alltid :0)


Har bytt rullist runt  rabatten med rosor och stockrosor - det ser prydligt ut med de här trälisterna tycker jag, den gamla var alldeles murken.Lärde mig förra veckan att stockrosor heter hollyhocks - gulligt namn..

Orkade inte banka ner listen så långt jag ville, men nu öser regnet ner, i morgon bitti kan jag gå på den med baksidan av yxan igen.


Kl 19 i afton är det dags att bänka sig i Erskinesalen i Ekerö kulturhus (i vårt lilla centrum) och övervara Sams storförhör inför konfirmationen i morgon, i Ekerö kyrka.

24 pers. kommer hit i morgon, måste komma ihåg att bryta mig in i Ulla och Lasses förråd och hämta lite klappstolar.

Hoppas, hoppas att det blir uppehåll i morgon eftermiddag - vi kan knöka in oss allihop i huset, men det är mycket trevligare om man kan sitta både ute och inne.

Jö jö så länge

Av Britta Hammarström - 10 juli 2008 22:10

Har nu fått tillefonsamtal och mail från nästan alla  som jag haft glädjen att  få ha som gäster på ett eller annat sätt under WDS - de har kommit hem ordentligt och alla mår bra.


Jacquie och Chris hade dock en hel del trubbel på vägen hem. Flög med Ryanair från Skavsta till Stanstead, där hade man av okänd anledning "closed the gate" till deras flight vidare till Cornwall, trots att de var där 50 min. innan och 40 minuter är deadline.

Palaver utbröt, flygpersonalen tittade i taket och vägrade släppa in dem - förmodligen var deras biljetter redan sålda....

De fick hyra en bil och köra till Chris´hem i Cornwall, kom fram 02 30 på morgonen, lagom möra. Stöp i säng, sov några timmar och så drog de iväg och hämtade hundar hos Chris´ goda vän som har hundpang.

30 minuter innan de anlände hade Jacquies tik Gulda lyckats skära upp en trampdyna på något under promenad, panginnehavaren var just på väg till veterinären när de kom.

Sövning, operation, 180 pund......

 Men nu är allt ok, Gulda får stanna hos Chris i lugn och ro några dagar,

Jacquie har åkt hem till sig och resterande hundar, som mådde hyvens och tagits väl om hand av god vän.


Ingrid ringde för en liten stund sedan - vi måste alltid kolla tiden noga, det är 9 timmars skillnad mellan Simi Valley och Ekerö - när hon ringde var klockan ca 22 här och 13 där.

Även där var allt ok, flickorna och Duncan hade klarat av alla hundar och hästar finemang.Nu väntar jag bara på att Ulla i Canada skall höra av sig, men hon har nog precis kommit innanför dörren - kommer nog rapport i morgon.


Varje gång jag kramar Ingrid, Ivy och Ulla och säger adjö så undrar jag - kommer vi att ses igen?

De är på andra sidan klotet - tack och lov för telefon och mail - men om Gud vill och rumpan håller så kommer vi att träffas igen.


Tack Pernilla för dina bilder - jättesnällt att skicka dem ! Du upptäckte säkert också att man måste i princip stå inne i ringen , för att få en hyfsad bild :0) Vi måste nog skaffa en tocken där superkarmera, sådan som min dotter Bettan har och som Mickan och Ulle har :0)






Av Britta Hammarström - 10 juli 2008 19:25

Mina bilder från veckans joppejdi blev bara blähhh, endast 2-3 bilder är värda att spara. Jag slet upp kameran då det fanns en sekund över och knäppte, resultatet blev därefter :0)

Tur att andra tog desto fler bilder.

Fick några finingar från Ulrika i går (fotograf är alltså Ulrika Petersson)

Men Hippie - så här gör man inte med sina gäster....

Fetsmocka mitt i nyllet va!



Bra på att springa är de, båda två..


Här kommer mina bilder


Tre stiliga  damer i västgötaspetsmontern - fr vä. Lillemor Andersson, Madeleine Helgesson och Eva Helgesson.


Ett grymt koncentrerad Mikaela i ringen och en fint uppställd Julie.

Mikaela har tyvärr tappat bort sitt ansikte och har bara håret kvar.......


Ingrid och Ivy precis före avresan i tisdags.


Ivy och vännerna, på vår blötblöta promenad måndag förmiddag.


Jag skulle just ta ett par bilder på Ivy och hundarna, vid strandkanten, när den här familjen dök upp.

Herr Svan hissade väldeliga, lät som en hel ormgrop, kom närmare och närmare och började treva efter en sten med ena foten, helt klart visande att här tänktes det gås i land och nypas  - då retirerade vi lite...

Bitte var förståss framme, stod på den sten som är precis bredvid Mr Swan och såg ut som "din löjliga slingerhals, tror man e´ rädd för dig va - snälla matte säg bara ett ord, så att jag får jaga iväg ´en "!

Matte sa inte det ordet utan "nix, Bitte det blir inget av med det, här skall du vara".

Muttrande och blängande i sidled kom Bitte tillbaka till oss "aldrig får man ha nåt´kul ...jämt skall hon bestämma....tänk att få slå en ögla på den där trädgårdsslangen".., jag tyckte hon sparkade iväg en liten sten med ena tassen......


Har för ett tag sedan hjälpt Olle att dra hem deras Ford från verkstaden. Forrrden inköptes för två månader sedan, nyservad och såld av absolut pålitliga personer.

På väg hem från Södertälje skar motorn och snabbt gick det!  - tackar för det !! Verkstaden skakade på huvudet och nu får den väl säljas som reservdelsbil. De arma personer som sålde den vrider sina händer, men ingen klandrar dom, detta hade hänt även om de haft bilen kvar.






Av Britta Hammarström - 9 juli 2008 19:40

...blev det väldigt snabbt. Tvära kast mellan internationellt umgänge, festivitas, spring-i-ring och så  alldeles vanlig vardag.

I dag känner jag att normaltillstånd har inträtt, har börjat upptäcka världen omkring mig igen, total avhållsamhet från tidningar, TV etc har rått sedan förra onsdagen.

Nu har jag gått igenom alla DN, sparat korsorden och börjat beta av dem. Alltså korsord är klart beroendeframkallande :0)


Fin armbandsklocka ( i titan) inköpt till konfirmanden Sam, blir present från både mig, faster Bettan och Olle.

Två hyfsade promenader i dag  med vännerna, men inget mer. Så mycket ork är det inte ännu att jag har aktiverat deras små knoppar också.

Å andra sidan har det varit aktiviteter för dem så det räcker. Utställningar, tävling, Bitte och Stina borta i två dagar (inte på nätterna), Hippie hos Bettan ett dygn, fullt med folk och främmande hund här hemma.


I morgon tar vi ett tag igen - träffar träningskompisar på klubben och börjar jobba. Nu vet jag att Hippie har snappat det här med sök, nu skall matte skärpa till sig också :0)

Hoppas verkligen att det inte blir problem för Hippie med platsliggningen, men jag tror inte det. Hon var inte så påverkad vid andra omgången, tappade bara koncentrationen och visste inte riktigt vad det handlade om plötsligt.

Koncentration ja - det behöver den lilla damen mycket av - hon är väldigt lättstörd än så länge.

Känns bra att ha gjort den här tävlingen även om resultatet var tunt  - nu har vi en plattform att jobba från.


Bitte och jag får jobba på med lydnadsklass två, kanske vi hinner med en tävling till innan det är bröllopsdags :0)

Och lilla Stina då.....

Jo, lilla Stina får nog fortsätta att göra "kuliga saker" och springa runt och vara vacker. Det räcker att försöka tävla med två hundar.


Stina jagade väck fetsnoken i dag. Den låg nere vid krusbärsbusken - det förstod jag när Stina plötsligt smööög fram, stampade med framtassarna och vrålade till och så backade hon blixtsnabbt.

Mer Myrr i häckkanten är vad som gäller. Jag vill inte ha ihjäl, bara hålla borta från tomten.







Av Britta Hammarström - 8 juli 2008 12:02

Tränings/klubb/Fornborgencollieägare-kompisen  Sören och hans Azlan tävlade lydnad på Collie-SM i går. Sören har jobbat stenhårt - verkligen stenhårt - med lydnaden och det betalade sig.

Han ringde i går eftermiddag och jag riktigt kände hur han hoovrade en bit över marken :0)

Han och Azlan vann lydnadsklass I, inte nog med det, de blev bästa lydnadsekipage totalt.

Ojojoj vad ni är värda detta :0)


Mitt under brinnande WDS och Collie-SM nedkom Hippies mamma Nadja med sin andra kull - 7 välskapta valpar, 3 flickor och 4 pojkar - alla mår fint, äter och sover. Här 4 dygn.




Av Britta Hammarström - 7 juli 2008 17:48

...och det är jag med :0)

Lördag kväll blev det 11 personer till middag, två engelska gäster till flöt in med resten som varit på Almare-Stäket.

Våldsamt roligt hade vi, till slut bara orkade man inte skratta mer utan bara satt och pep och fnissade.Skjutsade campinggänget tillbaka, fick hjälp av snälla Mikaela som tog två i deras lilla hyrbil och jag tog resterande fyra.


Plockade undan hemma, fast härvarande gäster hade gjort så gott de kunde.Tittade lite på den DVD som Jacquie satt ihop, med arbetande västgötar, lydnad, spår, agility, freestyle, vallning,räddningsarbete.Men inte så länge, jag Ingrid och Ivy bara stöp isäng och fick sova hela sex timmar den natten.

Upp i ottan söndag, Mikaela och Ulle kom på utsatt tid, vi drog till campingen och stuvade in stuggänget och for vidare till Mässan. Efter diverse trixande vid infarten lyckades vi alla få bra p-platser nära huvudingången.


In till ring A15 och 16, jisses så mycket v-spetsfolk från när och fjärran och så många  hundar! Och så roligt att träffa så många på en gång - roligt att

t ex träffa dig Pernilla :0) Men jag hörde aldrig vad du fick för bedömning på dina hundar, eller hade du bara med dig en? Ursäkta - men på söndagen började det sakta pyra i proppskåpet och jag fick verkligen anstränga mig för att hålla huvudet någorlunda klart.


Bedömningen ramlade på, vi satt nästan uteslutande vid tikringen eftersom vi hade tikar - jag hade gärna tittat lite på gossarna också men man orkade inte ranta runt för mycket.

Bitte fick "very good" och Stina "excellent", precis som jag förutsett. Tyvärr hade SKK betällt för få excellent-rosafletter, så det kunde vi inte köpa någon.

Man fick stå i Ormen Långe-kö vid prisdisken, lämna namn och adress, betala och beställa en om man ville ha den.

Jag frågade om man kunde ringa och beställa - men se det gick icke!

Eftersom jag hade alla dessa människor att ta hand om och se till att dom kom hem till mig och andra platser, kunde jag inte stå i den långa kön - vi fick bli utan rosaflett. Lite tråkigt, men vi har ju diplomen.


Mikaela och Ulle fick också "excellent" på lilla Julie som skötte sig galant (matte med) - jag trodde Mikaela skulle svimma när hon kom ur ringen :0)

Återigen grattis till er båda !

Och Karin och Deja då! "Excellent" och 3:a i öppenklass tikar - jiiihaaaaa!

Installerade folket hemma och gasade iväg och inhandlade middagsmat. Det fick bli grillade revbensspjäll, potatissallad och grönsaker. En stor fet wienerbrödslängd till kaffet.


Så mycket onödigt som jag smetat i mig dessa dagar har mina läppar inte vidrört på ett halvår :0) Ändå har jag tappat 1,5 kilo - undrar varför........

Återigen skrattfest - vilket härliga människor detta är ! Så mycket kunskap, humor och galenskap :0)


I går kväll var vi bara 6 vid bordet. Två engländare återvände dödströtta till campingen, direkt från Mässan, Ulla och Jean från Canada blev uppraggade av Ullas syster på utstället och forslade till Södertälje, där de stannar till hemresan. Ingrid packade och körde till sin pappa och resten av släkten i Uppsala - hon återkommer i morgon och hämtar Ivy.

Mikaela ställde upp igen och skjutsade Chris och Jacquie till campingen. Plocketiplock, släppa ut vovvar för sista gången och så föll jag som en fura i sängen.

Sov till 8 i morse, när jag gick upp kände jag mig som en zombie, orkade knappt sätta fötterna framför varandra -  nu vare´klartt, nu kunde man slappna av och då bara bröts alla förbindelser med hjärnan och jag fumlade runt i nedervåningen och försökte lista ut vilken dag det var...

Ivy kom ner  med lika trötta steg - vi "poured a cup of ambition", en till och jag började så sakteliga känna att mina två hjärnceller hittat varandra - men i mycket medtaget tillstånd.


Vi två - spillrorna av det galna sällskapet som kamperat ihop sedan i onsdags - ägnade förmiddagen åt en dyngsur promenad ner till sjön med vovvarna, bytte till torra kläder och tittade på lite av mina hundvideos.

Efter ytterligare en kopp kaffe orkade vi pallra oss ut i bilen, vännerna var med, och så åkte vi till Drottningholmsparken.

Vandrade runt lite i "lilla Versailles" och runt slottet , Ivy "aaaa-ade" och "oooo-ade" och  knäppte vilt med kameran.

Tillbaka till bilen och till Kina slott. Fyrbeningarna fick nu vara kvar i bilen och vi släpade oss upp till "murcaféet" (jo det är inbyggt i en mur) där vi intog obligatorisk våffla.


Jaha, nu är vi hemma och försöker i stort sett hålla oss vakna åtminstone ett par timmar till - om inte annat så för att vännerna behöver ut im garten ett par gånger till.

Ivy hämtas av Ingrid  i morgon vid 9-blecket  - och av, inte 10, utan 11 små negerpojkar återstår bara en :0)

Det kommer att kännas bra tomt efter alla  - men jag tror att alla har haft precis lika kul som jag! Sk-ttrötta är vi allihop men hej och hå så skoj det var.

Hoppas ni kommit hem ordentligt Mikaela, Ulle och Julie - men ni flög vä'l hem ;)


I morgon skall jag kolla mina bilder - har inte tagit så himla många, inte hunnit, men några i alla fall.

Å andra sidan har Mikaela tagit 600 bilder......


Oooopps!

Glömde en inte helt oviktig detalj - Skogsbygdens Nora Supernova blev åter BIR och Skogsbygdens Hjärter Ess BIM - grattis, grattis!


 











Av Britta Hammarström - 5 juli 2008 16:35

God eftermiddag.

Har huset för mig själv ett par timmar innan gänget strömmar in igen - ganska skönt med en liten andhämtningspaus faktiskt.

Onsdag hämtades Jacquie och Chris på bussterminalen - när jag hade väntat en timme gick jag ut till bilen och fick fatt på Jacquies mobilnummer - då står de i andra änden på terminalen och har inte hajat var main entrance är någonstans, där har de stått i en timme......


Nåja, vi hittade varandra, kramfest utbröt och gäster och bagage langades in i bilen och vi susade ut till Ängby camping.

Stugorna var väldigt fräscha inuti och utföll till belåtenhet - jag fick extra många plus i kanten för att jag lagt in frukostprylar i båda kylarna :0)

Torsdag åkte jag med Hippie till Almare-Stäket - VARMT!!!!!  Ingen särskild kö, en liten snutt på slutet gick det trögt men annars helt ok.Marianne, som åkt med mig  och jag ,travade upp med Hippie och Exi, grindar och diverse annat.Hittade snabbt våra ringar och fixade hage i mitt tält som Bettan och Mia riggat kvällen innan.


Alla Fornborgenhundar samlades, även Mias Tilda var med oss, henne skulle jag visa i bruksklass.

Bettan och Mia var totalt involverade i marktjänst hela dagen - herremindag så de slet!Varmare och varmare blev det, vi fixade hela tiden så att hundarna hade det svalt och skuggigt, de hade det mycket svalare än vi :0)Men tror ni inte att det fanns samvetslösa idioter även på denna utställning???

SOM det har tjatats om att inte ha hundar i bilar - men likförbannat fick polisen slå in rutorna i två bilar där det fanns total 5 flat coatet retriever, nära att kollapsa av värmeslag. Fyyyyy f-n!!


Men ägarna ropades ut med reg.nummer på bilar och med namn - kunde dom gärna ha. Undrar hur det kändes att gå och hämta hundarna hos veterinärerna....

Och att bli uteslutna ur SKK....


Det gick fint för alla Fornborgenhundarna, alla utom en fick 1:a pris, d v s "very good", en fick "good" och det beroende på att hon ser mer ut som en korthårscollie, bland det mest urfällda jag sett, men hon var ju anmäld...

Jag visade sex (6) hundar - var faktiskt riktigt stolt över mig själv, orkade springa fort och med långa steg med alla hundarna och visade fram Azlan och Gamma till 2:a plats i parklass, Mias Tilda (som inte tillhör Fornborgenhundarna men liksom är en del i familjen ändå) till ett förstapris och 3:e plac. i bruksklass. Jessica blev så glad över att jag visade Ester och hon fick etta, så i dag kom hon med en liten pava whisky som tack :0)


Hippie skötte sig galant och fick sin etta hon med.

Hem, hämtade campingfolket på vägen, började fixa middag och så kom resterande sex gäster inströmmande. Stort glam och tornej - verkligen roligt att träffa alla!

Mikaela och Ulrika har ju bara träffat mig tidigare, men smälte snabbt in i gänget.Skjutsade tillbaka campingfolket vid 23.30-tiden och stöp i säng hemma vid 00.30

Fredag - upp kl 5 och iväg till WDS  med Hippie. Här gick det ännu bättre för Fornborgenhundarna. Den lilla korthåriga saken stannade hemma och lät pälsen växa, men Hippie och Gamma fick "very good" igen - Azlan och Speedy fick "excellent" minsann - inte dåligt i den konkurrensen.


"Gänget" flöt in till WDS vid lunchdags, lagom för att se rasparaden. När colliesarna var klara åkte jag hem med Hippie, hämtade upp götarna, som både torsdag och fredag under dagen härbärgerats hos den ständigt fantastiskt uppställande Birgitta - vad gjorde vi utan henne....

Innan jag hämtade götarna, duschade jag , bytte kläder och tog ut fällen i buren och la in en ny. Fällen åkte i tvättmaskinen, skorna gjordes ren under (ställdes direkt i tvätthon, bytte skor i bilen) och kläderna åkte i tvättkorgen. (samma procedur dagen innan)Visserligen kommer alla hundar att ha varit på utställning, men lika bra att minimera riskerna så mycket som möjligt.

Åter på mässan fikade vi och strosade runt lite, bänkade oss sedan vid stora ringen och såg den fina inledningen till dagens gruppfinaler - vilket enormt jobb det är nedlagt på detta program - en årstid presenteras varje dag, med tillhörande helgdagar och hur man firar dem i Sverige, fredag var vinterns dag, med luciatåg, advent, dans kring granen, mycket vacker sång, Nobelfest mm och i detta invävdes presentation av de svenska raserna. Lördag är det vårens tur och söndag sommaren - varje dag presenteras de  svenska raserna.


Natten till fredagen födde Hippies mamma Nadia 7 välskapta och pigga valpar, tre tikar och fyra hanar.

Olle fick hjälp med valpningen av mycket erfaren collie-schäfer-labradoruppfödare (Brantastigs kennel) - skönt för honom eftersom Bettan hela helgen susar runt på olika uppdrag.

Fredag afton bestämde vi att käka pizza, 9 pizzor beställdes och vi satt ute på min baksida, käkade, och höll dessemellan på att storkna av skratt - inget dystert sällskap detta :0)


Jag föste (skjutsade) vänligt men bestämt hem campinggänget redan vid 22-blecket, kände att jag måste få lite mer än 3-4 timmars sömn, som det blivit de senaste nätterna, före lördagens appellsöktävling.

I morse var alla uppe samtidigt, både här och på campingen, jag drog till Södertälje BK, härboende hämtade upp därboende och for till Almare-Stäket.

Hippie har skött sig jättebra på tävlingen, med tanke på att det är hennes första, hon är ung och har ge´nomlevt två otroligt intensiva utställningsdagar - plus att huset är fullt med folk och det även finns en extra hund här. Vi fick lite pinsamt lågt med poäng, men det hon gjorde gjorde hon bra och vi hamnade i alla fall på pallplats - tredjeplacering.


Hon tog en figurant på söket, snabbt och med tydlig skallmarkering - mattes hjärta svällde av stolthet - hon skallade på vilt främmande person på främmande mark - innebär att hon har fattat vad det här med sök går ut på :0)

Att hon bara tog den ena figgen var naturligtvis mitt fel - jag skulle ha gått längre på den sidan där den figgen fanns - men fem minuter går fort......

7 år sedan mandrom tävlade sök - man är ringrostig.....


På platsliggningen hände det som man inte vill skall hända - framför allt inte när ens unga hund är med om sin första  tävling! Hunden bredvid (hane) reser sig, och går glatt svansviftande fram till Hippie, sticker in nosen under hennes bak och puttar och puttar på henne, nästan lyfter hennes bak från marken. Hippie var så otroligt duktig, hon verkligen sög sig fast i marken, tittade bort, försökte nonchalera inkränktaren - jag såg på att hon tänkte "stick och brinn ditt äckel, jag skall ligga kvar här för det har matte sagt". Till slut blev det för mycket och hon vände på huvudet, snäste av honom och satte sig upp. Hanhunden fick gå och vi andra fick lägga om. Jag undrade om Hippie skulle tycka att det var obehagligt att lägga sig igen, men det gick fint. Dock! 10 sekunder före full tid på denna andra platsliggning reste hon sig, såg helt tom ut i blicken "men hallå, nu vet jag inte riktigt".....

Och så vart det en fet nolla förståss.

Budföring - Hippies älsklingsmoment - precis innan hon skulle skickas börjar en kelpievalp rulla runt och pipa och sprattla på marken, bland publiken - "wow, den vill jag gå och leka med" stod att läsa i Hippies ögon och hon tappade koncentrationen, när jag skickade henne gick hon ett par meter och så "nää, jag drar till valpen"....Lilla gumman, du har långt kvar :0)

Ung, omogen, orutinerad, men med mycken arbetslust och positiv anda.

Det fick jag höra av "bystanders" - att hon såg så glad och positiv ut, även på söket fick hon goda vitsord om "jobbar bra, går ut bra, positiv".


Sådant tar vi med oss hem - plus alla fina priser vi fick :0)

Nu väntar jag på gänget från Almare-Stäket. Bedömningen bör väl vara klar nu och efterföljande möte börjar väl snart.

Så vitt jag förstått på knastrig mobilkontakt så blev Nora Supernova BIR och Lill-Tegens Karl-Alfred BIM - med reservation för felhörning, efter BIR och BIM var parklass och uppfödarklass kvar.

SMS från Grålöten-Eva förtalte också att Grålötens Zvenne ZnöZlask blev 4:a i bästa hane - kul!


En dag kvar......


Återkommer med mer rapport och bilder.

Av Britta Hammarström - 2 juli 2008 08:51

..och länge, har jag gjort.Det blir nog inte så mycket sömn de närmaste 4-5 dygnen, så det kändes bäst att lagra upp lite :0)

I dag skall det badas Hippie - bara underredet, byxor och lite på kragen, ingen jättebadning. Och så föna och borsta.

Jag tyckte också att Stinas fina bröstlapp inte var riktigt vit, den får sig en liten putsning också.

Klippa gräset, dra ett varv med dammsugaren, i övrigt är det färdigstädat i huset och gästernas sängar är bäddade.


En snabbis till klubben på eftermiddagen för lite träning med Hippie och sedan är det bara att vänta på aftonen, då jag skall in och hämta Jacquie och Chris.I morgon blir det tidigt "rise and shine" - avfärd mot Almare-Stäket kl 07 00, förs äkerhets skull, då har jag två timmar på mig innan bedömningen börjar och det tar inte så lång tid att köra dit - men sedan får vi se hur mycket kö det är....

Bettan och Mia är på plats ännu tidigare, så de får ge underhandsrapport.

Det blir nog inte så mycket tid över för bloggande ett tag framöver, men jag skall försöka ge lite glimtar ändå, kan väl kanske vara intressant att höra hur hela spektaklet WDS framskrider - för er som inte åker dit själva.


Eftermiddag 

Jaha, så är hela cirkusen igång:0)Bettan och Mia lyckades ta sig fram till Almare-Stäket i morse (bl a riesen har circuitutställningen i dag), men det var en präktig kö sista biten. Visade sig att de som bor närmast poloklubben hade vrenskats - vägrade släppa bilar förbi sina hus före 07 00, någon miss i kommunikationen med STOKK måhända?

I övrigt gick det bra för Bettan och Olles Siri och Örnie, Siri fick rosa band kom tvåa bland tikarna och fick reserv-cert, Örnie fick en 2:a men han och kullsyster Ester kom 3:a i parklass.


Ingrid och Ivy har anlänt från USA, är nu hos Ingrids pappa i Uppsala - men deras bagage är någon helt annanstans.....

Scheisse! 4 väskor på driven och Ivy har skaffat speciella kläder för att hon skall visa västgötar åt finska vänner på lördag och söndag.Hoppas verkligen att väskorna dyker upp snart!


Nu är alla hundarna promenerade,borstade, kloklippta, avvaskade där det behövs och ser så fina och prydliga ut.Lo and behold - jag kan faktiskt ta det alldeles lugnt i ca 3 timmar, innan det är dags att glida in till Centralen och hämta engländarna.


Tack för glada tillrop Solan - jo jag skall ställa ut vättarna också - på söndag.Och Anna, så fint att du kan ha folkdräkt - de flesta som kommer att stå i montern har det och förståss även på rasparaderna.

Karin och Lena är nu inne på Mässan och tränar starten och inmarschen för VM-lydnadslagen - skönt att hundarna får en chans att träna i stora ringen.


Jag hade faktiskt med mig Hippie i går när vi byggde montern. Kanonbra miljö- och socialträning! Hippie var kolugn, strosade runt i närheten av vår mpnter och hälsade på folk, stack ner banannäsan i olika lådor och kollade vad som fanns där....

Hon fick ta för sig lite och svassa runt, men jag höll koll på henne så att hon inte störde någon, alla pratade dock snällt med henne och tyckte att hon var en fin flicka.


Och hörni! Det ligger mattor i alla ringar - runt hela ringen och diagonalt!Jag passade på att gå i en av ringarna med Hippie, gick också på det hala golvet med hål i plattorna, där hon gjorde sig illa i vintras - hon var helt oberörd i ringen, sprang hur glatt som helst och tittade ner en gång när vi gick  på "läbbiga plattorna", så var det inte mer med det - inget obehag fanns kvar - halleluja!

Bye for now!

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards