Alla inlägg den 24 juli 2008

Av Britta Hammarström - 24 juli 2008 20:15

Förmiddagen flöt i stilla mak - bokstavligen flööt - bara man rörde en lilltå så blev man alldeles klibbig.

Värme i all ära, men den här temperaturen passar inte mig - det är för mycket, 22-23 är helt ok, men 28-29...nääää..


Tog faktiskt en tur till klubben, trodde i min enfald att vi skulle kunna gå ett litet varv på plan, innan det blev för varmt - hah!! Innan det blev för varmt....

Nej, det fick bli en tur i skogen, där det fanns lite skugga (och lo and behold, t o m lite kantareller, precis lagom till lite gräddstuvning att lägga i  krustader, passar bra i morgon kväll då mandrom har kompisarna på middag).

Efter en halvtimmes lunkande i skogen återvände vi till bilen, tre hundar med tungor som slipsar och en lätt överhettad matte - vatten, vatten!!


På eftermiddagen kom Pernilla och Eli och vi drog till Busviken för bad - vännerna fick faktiskt vara hemma. Skall man bada med hundar så får man koncentrera sig på det, blir bara stökigt att försöka kombinera med något slags umgänge med tvåbeningar.

Busviken är en härlig badplats, eftermiddags- och kvällssol, "naturlig badstrand", ingen anlagd kommunal historia. Hit går familjer och badar, men går man lite längre bort på stranden så kan man bada både hundar och hästar.


Pernilla, jag och Eli njöt i det varma vattnet  - mitt första utomhusbad för året - jag blev som en unge, ville inte gå upp :0)

Kolla, här är jag i badet :0)



Minns ni hur underbart det var att bada, när vi var så här små - bada tills läpparna blev blå :0)


Här har Eli fått span på ett gäng änder som guppade invid stranden.


Så småningom larvade jag upp ur vattnet och Pernilla lyckades också vinscha upp Eli.

Vi åkte och handlade käk, satte oss på baksidan och åt en lätt middag (skinka, potatissallad, grönsaker och gott, grovt bröd - och mycket äppeljuice)

Eli fick en glass, Pernilla och jag tog en fika. Så kom Bettan, som larmats av modern, "hallon, hallå, hallon"!!

Bettan plockade en stor burk hallon och drog så hem till Olle och valparna igen, hon hade varit och badat med alla hundarna (utom mamman förståss) före hallonplockningen.


Nu har jag just gått en sväng med vännerna på fältet - flax hade man - jag fick syn på ungräven före hundarna :0) Snabbt som ögat fram med tre godisbitar och så körde vi trippelfotgående förbi där räven korsat stigen - med lösa hundar förståss. Visst blev det sniffande och lite "påtågående", men inte en rörelse gjordes för att dra iväg. Satte alla tre, delade ut godis, fram med flera bitar, beröm, och så gick vi vidare.


Jaha, så nu har vi inte bara en vuxen räv på fältet, utan också minst en ungräv - det är tammetjyven som att bo mitt i Skansen :0) Fasaner, harar, rävar,grävlingar, rådjur, älgar...

Och nere vid sjön finns det iller, jag har inte sett dem, men andra har.











Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards