Alla inlägg den 17 juli 2008

Av Britta Hammarström - 17 juli 2008 19:30

D v s vinbergssnäcka - aldrig tidigare har jag sett dem i sådana mängder!

Hur jag än bär mig åt när jag går på stigarna ute på fältet så blir det:

Kras! Ursäkta..      Knaster! Förlåt...       Krack! Sorry...

Och mördarsniglarna - det bara kryllar av dem, men dem har jag inget förbarmande med, äckliga typer!


De här tre bilderna är tagna på totalt ca 3 meter!!

Haja hur svårt det är att undvika att trampa på dem, särskilt när det börjar bli skumt. Märkligt nog har jag inte mer någon enstaka vinbergssnäcka på tomten, gäller även murder snails - tacksam för det naturligtvis, men undrar varför?




Av Britta Hammarström - 17 juli 2008 14:03

..plockade mandrom hela släkten Kantarell.

Minst lika mycket som i går, men av den lite blekare, knubbiga sorten, som växer i lövskog.Man går där och strosar och så "aha, där", "och där", "och där" - man blir så lycklig när man ser dem :0)

Lite luriga är de också kantarellerna, kommer inte alltid precis på samma ställe år från år. På vissa ställen verkar de som fastrotade, men så plötsligt kommer man till ett plejs där det brukar finnas - tomt! Men går man bara en bit  bort så finns det där i stället.


Bitte blir hövligt men bestämt förvisad till blåbärsätande, numera gör hon bara en liten dykning ner, så hejdar hon sig och tittar på mig, man nästan hör sucken, och så ägnar hon sig åt blåbär och smultron i stället.

Nu blir det rensa i kväll igen. Det brukar bli så efter ett tag, när jag plockat, rensat, förvällt och frusit in,så att det  räcker gott och väl till nästa år, att jag fortsätter att plocka, går inte att låta bli liksom.

Men så lämnar jag skörden till barnen och vänner - orensad....bussigt va..

Fast det brukar dom ta med jämnmod ;)


Åkte till klubben för att träffa träningsgänget efter svampplockningen - men när vi försökt gå ner på planerna tre  gånger och det bara började störtregna varje gång, så gav vi upp - visst, man skall träna när det regnar också, men inte i ösregn :0)

Vi gör ett nytt försök i morgon.Just nu lyser solen hur fint som helst här hemma, jag tar en liten träningsomgång på egen plan om en stund, när det torkat upp.


Lilla Bitte, hur var det där med att löpa? Tänker du hoppa över den här gången? Nu får du väl ändå vara lite samarbetsvillig!

Jag har ju bara sett ut make åt dig utan att fråga dig, skall delta visuellt  i det allra mest privata och sedan sälja dina barn - det är väl inget att bråka om......

Seså! Löp!!

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards