Alla inlägg den 5 juli 2008

Av Britta Hammarström - 5 juli 2008 16:35

God eftermiddag.

Har huset för mig själv ett par timmar innan gänget strömmar in igen - ganska skönt med en liten andhämtningspaus faktiskt.

Onsdag hämtades Jacquie och Chris på bussterminalen - när jag hade väntat en timme gick jag ut till bilen och fick fatt på Jacquies mobilnummer - då står de i andra änden på terminalen och har inte hajat var main entrance är någonstans, där har de stått i en timme......


Nåja, vi hittade varandra, kramfest utbröt och gäster och bagage langades in i bilen och vi susade ut till Ängby camping.

Stugorna var väldigt fräscha inuti och utföll till belåtenhet - jag fick extra många plus i kanten för att jag lagt in frukostprylar i båda kylarna :0)

Torsdag åkte jag med Hippie till Almare-Stäket - VARMT!!!!!  Ingen särskild kö, en liten snutt på slutet gick det trögt men annars helt ok.Marianne, som åkt med mig  och jag ,travade upp med Hippie och Exi, grindar och diverse annat.Hittade snabbt våra ringar och fixade hage i mitt tält som Bettan och Mia riggat kvällen innan.


Alla Fornborgenhundar samlades, även Mias Tilda var med oss, henne skulle jag visa i bruksklass.

Bettan och Mia var totalt involverade i marktjänst hela dagen - herremindag så de slet!Varmare och varmare blev det, vi fixade hela tiden så att hundarna hade det svalt och skuggigt, de hade det mycket svalare än vi :0)Men tror ni inte att det fanns samvetslösa idioter även på denna utställning???

SOM det har tjatats om att inte ha hundar i bilar - men likförbannat fick polisen slå in rutorna i två bilar där det fanns total 5 flat coatet retriever, nära att kollapsa av värmeslag. Fyyyyy f-n!!


Men ägarna ropades ut med reg.nummer på bilar och med namn - kunde dom gärna ha. Undrar hur det kändes att gå och hämta hundarna hos veterinärerna....

Och att bli uteslutna ur SKK....


Det gick fint för alla Fornborgenhundarna, alla utom en fick 1:a pris, d v s "very good", en fick "good" och det beroende på att hon ser mer ut som en korthårscollie, bland det mest urfällda jag sett, men hon var ju anmäld...

Jag visade sex (6) hundar - var faktiskt riktigt stolt över mig själv, orkade springa fort och med långa steg med alla hundarna och visade fram Azlan och Gamma till 2:a plats i parklass, Mias Tilda (som inte tillhör Fornborgenhundarna men liksom är en del i familjen ändå) till ett förstapris och 3:e plac. i bruksklass. Jessica blev så glad över att jag visade Ester och hon fick etta, så i dag kom hon med en liten pava whisky som tack :0)


Hippie skötte sig galant och fick sin etta hon med.

Hem, hämtade campingfolket på vägen, började fixa middag och så kom resterande sex gäster inströmmande. Stort glam och tornej - verkligen roligt att träffa alla!

Mikaela och Ulrika har ju bara träffat mig tidigare, men smälte snabbt in i gänget.Skjutsade tillbaka campingfolket vid 23.30-tiden och stöp i säng hemma vid 00.30

Fredag - upp kl 5 och iväg till WDS  med Hippie. Här gick det ännu bättre för Fornborgenhundarna. Den lilla korthåriga saken stannade hemma och lät pälsen växa, men Hippie och Gamma fick "very good" igen - Azlan och Speedy fick "excellent" minsann - inte dåligt i den konkurrensen.


"Gänget" flöt in till WDS vid lunchdags, lagom för att se rasparaden. När colliesarna var klara åkte jag hem med Hippie, hämtade upp götarna, som både torsdag och fredag under dagen härbärgerats hos den ständigt fantastiskt uppställande Birgitta - vad gjorde vi utan henne....

Innan jag hämtade götarna, duschade jag , bytte kläder och tog ut fällen i buren och la in en ny. Fällen åkte i tvättmaskinen, skorna gjordes ren under (ställdes direkt i tvätthon, bytte skor i bilen) och kläderna åkte i tvättkorgen. (samma procedur dagen innan)Visserligen kommer alla hundar att ha varit på utställning, men lika bra att minimera riskerna så mycket som möjligt.

Åter på mässan fikade vi och strosade runt lite, bänkade oss sedan vid stora ringen och såg den fina inledningen till dagens gruppfinaler - vilket enormt jobb det är nedlagt på detta program - en årstid presenteras varje dag, med tillhörande helgdagar och hur man firar dem i Sverige, fredag var vinterns dag, med luciatåg, advent, dans kring granen, mycket vacker sång, Nobelfest mm och i detta invävdes presentation av de svenska raserna. Lördag är det vårens tur och söndag sommaren - varje dag presenteras de  svenska raserna.


Natten till fredagen födde Hippies mamma Nadia 7 välskapta och pigga valpar, tre tikar och fyra hanar.

Olle fick hjälp med valpningen av mycket erfaren collie-schäfer-labradoruppfödare (Brantastigs kennel) - skönt för honom eftersom Bettan hela helgen susar runt på olika uppdrag.

Fredag afton bestämde vi att käka pizza, 9 pizzor beställdes och vi satt ute på min baksida, käkade, och höll dessemellan på att storkna av skratt - inget dystert sällskap detta :0)


Jag föste (skjutsade) vänligt men bestämt hem campinggänget redan vid 22-blecket, kände att jag måste få lite mer än 3-4 timmars sömn, som det blivit de senaste nätterna, före lördagens appellsöktävling.

I morse var alla uppe samtidigt, både här och på campingen, jag drog till Södertälje BK, härboende hämtade upp därboende och for till Almare-Stäket.

Hippie har skött sig jättebra på tävlingen, med tanke på att det är hennes första, hon är ung och har ge´nomlevt två otroligt intensiva utställningsdagar - plus att huset är fullt med folk och det även finns en extra hund här. Vi fick lite pinsamt lågt med poäng, men det hon gjorde gjorde hon bra och vi hamnade i alla fall på pallplats - tredjeplacering.


Hon tog en figurant på söket, snabbt och med tydlig skallmarkering - mattes hjärta svällde av stolthet - hon skallade på vilt främmande person på främmande mark - innebär att hon har fattat vad det här med sök går ut på :0)

Att hon bara tog den ena figgen var naturligtvis mitt fel - jag skulle ha gått längre på den sidan där den figgen fanns - men fem minuter går fort......

7 år sedan mandrom tävlade sök - man är ringrostig.....


På platsliggningen hände det som man inte vill skall hända - framför allt inte när ens unga hund är med om sin första  tävling! Hunden bredvid (hane) reser sig, och går glatt svansviftande fram till Hippie, sticker in nosen under hennes bak och puttar och puttar på henne, nästan lyfter hennes bak från marken. Hippie var så otroligt duktig, hon verkligen sög sig fast i marken, tittade bort, försökte nonchalera inkränktaren - jag såg på att hon tänkte "stick och brinn ditt äckel, jag skall ligga kvar här för det har matte sagt". Till slut blev det för mycket och hon vände på huvudet, snäste av honom och satte sig upp. Hanhunden fick gå och vi andra fick lägga om. Jag undrade om Hippie skulle tycka att det var obehagligt att lägga sig igen, men det gick fint. Dock! 10 sekunder före full tid på denna andra platsliggning reste hon sig, såg helt tom ut i blicken "men hallå, nu vet jag inte riktigt".....

Och så vart det en fet nolla förståss.

Budföring - Hippies älsklingsmoment - precis innan hon skulle skickas börjar en kelpievalp rulla runt och pipa och sprattla på marken, bland publiken - "wow, den vill jag gå och leka med" stod att läsa i Hippies ögon och hon tappade koncentrationen, när jag skickade henne gick hon ett par meter och så "nää, jag drar till valpen"....Lilla gumman, du har långt kvar :0)

Ung, omogen, orutinerad, men med mycken arbetslust och positiv anda.

Det fick jag höra av "bystanders" - att hon såg så glad och positiv ut, även på söket fick hon goda vitsord om "jobbar bra, går ut bra, positiv".


Sådant tar vi med oss hem - plus alla fina priser vi fick :0)

Nu väntar jag på gänget från Almare-Stäket. Bedömningen bör väl vara klar nu och efterföljande möte börjar väl snart.

Så vitt jag förstått på knastrig mobilkontakt så blev Nora Supernova BIR och Lill-Tegens Karl-Alfred BIM - med reservation för felhörning, efter BIR och BIM var parklass och uppfödarklass kvar.

SMS från Grålöten-Eva förtalte också att Grålötens Zvenne ZnöZlask blev 4:a i bästa hane - kul!


En dag kvar......


Återkommer med mer rapport och bilder.

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards