Direktlänk till inlägg 29 september 2007

Man skall träna i alla väder!

Av Britta Hammarström - 29 september 2007 20:51

I väntan på att Bettan och Mia skulle dyka upp på klubben, tog flickorna och jag en promenad i skogen.

" Giv oss i dag vår dagliga dragkamp"


 "Dragkamp - pfuii  - kolla mig! Jag kan balansera - får man lite godis nu"?


Mia och Tilda kom och Bettan + alla fyra vovvarna, Olle var i Jönköping på Tjänstehunds-SM.

Vi drog igång och tränade, duggade lite, men inget att bråka om.

Jag tog ner Hippie till agilityhagen - inga problem whatsoever med gungbrädan, jag låter henne inte själv väga ner den förståss, men hon trippar så fint upp och över, väntar medan jag sakta väger ner den och travar av i lugn takt.

Tack och lov att matte inte gjorde bort sig värre ;)


Tränade rutan med Bitte,momentet börjar så sakta få fäste. Hon har svårt att stå  still i rutan, tar gärna ett steg , annars hajar hon nu bra att på "framåt" fortsätta rakt fram tills jag säger "stanna". Fjärrdirigeringen börjar också fungera, ingen förflyttning framåt, bakdelen ligger kvar och hon sätter sig och lägger sig ok  - lite svårt ännu med "sitt upp" på större avstånd - undrar vad skillnaden är för henne?  När jag står ca 1-2 meter framför och ger tecken, så sätter hon sig upp pronto, gör jag samma sak på ca 5 meters håll - då sprutar frågetecknen runt huvudet på Bitte - "ähh, vad skulle jag göra nu då"?  Man skulle gärna vilja veta vad som rör sig i det lilla huvudet :0)


Mia tränade lägrelydnad med  collie-Tilda och Bettan tränade med riesen-Siri. DÅ kom ösregnet! Vi hukade nere på plan, jag fortsatte en liten stund med Bitte, men vi var i stort sett klara så jag gick upp till bilen med henne. Tog ut Stina och gjorde lite "skojsan-hejsan" med henne  och en tennisboll i ösregnet - hon måste få känna att hon får sin tid också.

Gick in i klubbstugan och Eva (Grålöten) och jag tog oss varsin  cappuccino och lite tilltugg. Jag fick ta en handduk ur bilen och torka håret - klissvått!

När Eva och jag suttit en bra stund och filosoferat, kom Bettan och Mia in - snacka om dränkta katter :0) - gamle Acke Ackspett fick följa med in i stugan och blev trakterad med både grishjärta, annat godis, klappar och allmän uppmärksamhet  - mycket nöjd Acke :0)

Hemåt - ut med de genomblöta påslakan som hundarna legat på i bilen + likaledes våta handdukar som jag torkat av dem med, hundarna var riktigt torra när vi kom hem.


Fick en laddning ren tvätt av Bettan - väldigt geschwindt att kunna lämna över smutstvätt till dottern och få den ren,torr och hopvikt tillbaka :0)

Min tvättmaskin står nämligen i köket och kommer att göra så minst en vecka till . Med det här vädret blir det säkerligen en omgång tvätt till,till Helgö, innan tvättstugan är klar.


Då hundarna fått mat vid 16-blecket och varit ute en sväng i trädgården, la vi oss allihop i sängen och sooov gott i 1,5 timme. Jag lyckades hitta en smärtfri ställning och efter den slummern kände jag att nu börjar det släppa -halleluja! Hade för säkerhets skull långkalsingar på mig ute i dag :0)

 När jag vaknade - så ljuvligt att vakna av sig själv och känna sig pigg och utvilad :0) - då lyste solen och jag så blå himmel genom fönstret  -  snabba växlingar minsann.







 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britta Hammarström - 15 november 2012 18:50

I går var det glad familjeträff på Skytteholms golfbana - västgötaspetsfamiljeträff! 8 götar och en collie flängde runt och hade kul. Mina tre - Stina,Bitte, Skrållan och Hippie förståss- och så matte Birgitta och grabbarna Feldt-von Otter, Valle (...

Av Britta Hammarström - 6 oktober 2012 17:26

.....efter mycket funderande har min lilla hjärna kommit fram till detta:   Jag har bloggat sedan 2007, snart 6 år. Jag tänker inte ta bort bloggen - förutsatt att inte själva sajten tänker lägga av. Har haft lite tankar på att flytta den till ...

Av Britta Hammarström - 28 september 2012 20:14

.....bara lite "snapshots" från dagens eftermiddagspromenad i Myra. Lite gråmulet, men ändå en vacker och framför allt fridfull prommis.   Ormbunkar är vackra även när di är vissna.         Collie...      Bitvis ganska brant ......

Av Britta Hammarström - 26 september 2012 20:54

I dag åt vi lunch hos Ida med matte, i Järfälla. (Ida = dotter till Bitte och mamma till "mina" valpar från förra sommaren). Idas matte Britta Asp har stor del i den kullen, hon "lånade ut" Ida och ställde upp alldeles otroligt fint under hela tiden,...

Av Britta Hammarström - 24 september 2012 18:15

...att fullkomligt bombardera oss med sin fantastiska färgprakt - liksom för att mildra det bistra och ofrånkomliga faktum vi står inför  - nämligen  att nu är " de långa kalsongernas natt " väldigt nära...   Mina dahlior går nu på 10:e året. Blo...

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards