Direktlänk till inlägg 25 september 2007

värstigg sdubad har slagit till

Av Britta Hammarström - 25 september 2007 20:06

.. och det rejält! Tyckte i går att den här förkylningen var väl inget att tjafsa om - men i dag!

På en timme var det tvärsnorigt, mandrom frös och ruggade sig, paket efter paket med pappersnäsdukar öppnades och tillintetgjordes. Tack och lov för dylika - betydligt mer nasus-skinnbesparande än hushållspapper. Jag kommer ändå att få Rudolf med röda mulen att jämförelsevis se ut som en blekfis i morgon :0) Var kommer allt snor ifrån? Ursäkta samtalsämnet, men man undrar - naturligtvis kan man enkelt förklara det med att jag snyter ut min lilla hjärna :0)

Jag kan höra förjusta skrän - men det bjussar jag på :0)


Har tagit det lite lugnt i dag, stod över sökträningen, delvis beroende på iråkad sduba, delvis beroende på att jag måste diskutisera diverse detaljer med snickare Andrei. Nu håller han på på tre olika ställen i och utanför huset. Rivit ner alla stuprännor och -rör - såg för gräsliga ut när de kom ner, hål i en del, rostiga och fula. Det har man inte sett så mycket av så länge de satt uppe, bara den avflagade färgen.


Ny omgång fuktspärr på golvet i tvättstugan, tvättmaskinen står nu i köket och kommer inte att kunna användas förrän i slutet på nästa vecka. Här blir det tvätt å Helgö eller i Kungsberga om det behövs - såg dock till att ha allt tvättat innan den disconnectades.

Sedan har den flitige gossen kastat sig över badrummet i nedervåningen, jag har sett att det ser lite mysko ut längs en vägg i duschkabinen - den är byggd där, inte en lös kabin alltså, utan med träväggar, fuktspärr och kakel till ca 1.70, sedan våtrumstapet upp till tak. Nåja, Andrei muttrade, petade med skruvmejsel, tog bort kakelbit efter kakelbit  - och inte såg den träväggen för kul ut :( - klart fuktskadad och läbbig. Som tur är är det en kort vägg, vättande ut mot resten av badrummet, bara en kabinvägg så att säga, ingen  vägg i själva huset.

Väck med den och där kommer en ny vägg att fixas. Det finns både golvklinker och väggkakel kvar i garaget - en del saker har t o m jag begripit är "braåhaprylar" - annars är jag väldigt stor vän av "slängskitenvikommerändåaldrigattanvändadet", medan Peter var precis tvärtom  "manvetaldrig"- in absurdum :0)


Har trots detta förfärliga sjukdomsutbrott (voj-voj) lyckats gå två rätt ordentliga promenader med vännerna - dock ingen träning i dag. Vädret har varit strålande så altandörren har stått öppen hela dagen och de har kunnat strosa ut och in som de behagar. Sedan  måste de ju också hålla lite koll på vad Andrei gör och tid efter annan sticks en eller annan nos fram och följer hans minsta rörelse. Hundvan och stor hundvän som han är, fixar han detta med  lugn  precision, låter dom hänga på och sniffa, pussa och undersöka ett tag, sedan skjuter han vänligt men bestämt bort nosen och viskar till dom (vad vet inte jag, kan inte ryska ;)) förmodligen att nu är det nog - och dom dryper snällt av.


Tog ett par bilder - med telefonen tyvärr - på sista promenaden i dag.

Hippie beväpnar sig ofta med den längsta pinne hon kan hitta - antingen slår hon mig med den alternativt kör in den mellan mina ben så att man bara med stor tur och vaksamhet undgår att stå på roten - eller också bankar hon den i huvudet på Bitte - som här  (kolla Bittes min)- i hopp om att få igång en dragkamp.


 Oftast lyckas det!  Och pinnen blir mindre och mindre...


 Stina har viktigare saker att göra - undersöka sorkhål!

Attans också - inte heller här var sorken hemma......

Hon har knipit en, höll den i ett järngrepp i munnen, men gav den snällt till mig när jag sa till - fick en hastigt avliden liten stackare i näven och kastade den i smyg långt bort när Stina kollade nya hål. Antagligen dör hon inte av att käka upp den -men jag vet inte jag.......hon lider inte av att inte äta upp den heller....


Dags för däsdroppar.....






 








 
 
Ingen bild

Lisbeth

25 september 2007 22:02

Kanske är snuban ett resultat av snickare Andreis rivande runt i panelerna? Ho vet vad som kommer fram?

Har upplevt detsamma när mandom stått i "rök & damm" vid saneringen av vårt översvämmingsdrabbade hem.

Någonstans ger immunförsvaret upp, man nyser 200 gånger och sen sätter det igång, snor snor, snyt snyt, harkel...

Till all lycka går det över på några dar.

Håll uuut!

PS Helosansalva är bra för den röda mul... förlåt, däsan...

 
Ingen bild

Britta

25 september 2007 22:07

Nädå, den här snuvan började vid kontakt med giftigt, 2,5-årigt barnbarn, förra veckan och i helgen - hela hans familj och mandrom snorar nu i kapp.
Storsnoret började i morse/förmiddags och Andrei tog inte itu med badrummet förrän långt efter lunch.
Helosansalvan är givetvis framplockad :0)

 
Ingen bild

skogstroll

25 september 2007 23:12

Är du snubig Dom är rent livsfarliga dom små som finns på dagisar på dagtid dom är vandrande virusar Krya på dig min vän.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britta Hammarström - 15 november 2012 18:50

I går var det glad familjeträff på Skytteholms golfbana - västgötaspetsfamiljeträff! 8 götar och en collie flängde runt och hade kul. Mina tre - Stina,Bitte, Skrållan och Hippie förståss- och så matte Birgitta och grabbarna Feldt-von Otter, Valle (...

Av Britta Hammarström - 6 oktober 2012 17:26

.....efter mycket funderande har min lilla hjärna kommit fram till detta:   Jag har bloggat sedan 2007, snart 6 år. Jag tänker inte ta bort bloggen - förutsatt att inte själva sajten tänker lägga av. Har haft lite tankar på att flytta den till ...

Av Britta Hammarström - 28 september 2012 20:14

.....bara lite "snapshots" från dagens eftermiddagspromenad i Myra. Lite gråmulet, men ändå en vacker och framför allt fridfull prommis.   Ormbunkar är vackra även när di är vissna.         Collie...      Bitvis ganska brant ......

Av Britta Hammarström - 26 september 2012 20:54

I dag åt vi lunch hos Ida med matte, i Järfälla. (Ida = dotter till Bitte och mamma till "mina" valpar från förra sommaren). Idas matte Britta Asp har stor del i den kullen, hon "lånade ut" Ida och ställde upp alldeles otroligt fint under hela tiden,...

Av Britta Hammarström - 24 september 2012 18:15

...att fullkomligt bombardera oss med sin fantastiska färgprakt - liksom för att mildra det bistra och ofrånkomliga faktum vi står inför  - nämligen  att nu är " de långa kalsongernas natt " väldigt nära...   Mina dahlior går nu på 10:e året. Blo...

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards