Alla inlägg under juli 2007

Av Britta Hammarström - 1 juli 2007 12:32

Bortskämd collievalp? Jajamensan :0)

Av Britta Hammarström - 1 juli 2007 11:49

Efter perioden med tropisk hetta är nu ordningen återställd - svensk normalsommar har inträtt - d v s regn, regn och så några timmars sol däremellan. Det ser också ut som om vi får behålla denna bekanta väderlek ett tag framöver.


Vaknade i morse vid ljudet av två helförbannade katter som satt och svor åt varandra precis utanför tomten. Tre hundhuvuden reste sig som kobror runt mig i sängen, spänt intresse!

Jag gick upp, öppnade altandörren och släppte ut hundarna varvid det naturligtvis omedelbart blev tyst utanför, såg bara en väldigt uppburrad svart katt svischa förbi grinden.


Stod kvar en stund och kneippade med tårna i det fuktiga gräset (inget regn just då), njöt av doften från schersminbusken och tittade ut över Brunna gärde. Såg en råget med sitt lilla kid, studsade in efter kameran och lyckades faktiskt få en bild på dem, innan kidet fick syn på mig och båda skuttade iväg. Hundarna sa ingenting, jag tror inte ens att de såg det lilla paret.


Är nu inkommen efter 45 minuters prommis med hundarna, har bytt i princip varenda plagg jag hade på mig - klissvått alltihop. Hade "fel" regnjacka på mig, den gamla som inte håller tätt ett dugg längre.

Köpte ett nytt ställ  häromdagen (tyvärr Anna, hade de inte Tenson), det blev ett Didrikson-ställ.

Didrikson är ju ett välkänt och bra märke tänkte mandrom, expediten lovordade också stället i flera tonarter.

Använde stället för första gången i går - sökgänget var ute i tre timmar och tränade och det regnade i princip hela tiden - inte ös- men stril-.

Inte fanken var jag torr efter detta :0) axlarna var klart vattenskadade, men visst var regnstället rätt hyfsat och avsevärt mycket bättre än mitt gamla.

 Får ta och impregnera axelpartiet på jackan.


När hundarna och jag närmade oss hemmet efter förmiddagspromenaden passerade vi tätt buskage på gärdet, där stod råbocken och brölade, märkligt ljud de har! Rådjurens brunsttid är juli - augusti om jag inte minns fel, han vill väl försvara sitt revir.



Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards