Alla inlägg den 1 juli 2007

Av Britta Hammarström - 1 juli 2007 20:18

Kan bara inte låta bli att lägga ut de bilder som dotter Bettan i dag tog på mina tre fyrfota vänner.

Bilder på västgötarna togs för en god väns räkning, skall införlivas i en "ytländsk" publikation - bilden på Hippie togs bara för att jag och Bettan vill ha lite uppföljning på hennes växande och utveckling.


Vill också passa på att tacka alla er som läser min blogg - blir helt förstummad när jag ser att ca 80-90 personer regelbundet läser mitt babbel!

Jag har alltid gillat att skriva, som barn skrev jag "böcker" - de mest fantastiska historier växte fram, illustrerade också alstren själv -  definitivt inget som någonsin skulle lämpa sig för publikation, men ett sätt att kanalisera energi och  (kanske) utveckla  förmågan att uttrycka sig. Att min pappa, som var operasångare, regissör, drev en teaterskola under många år, även  arbetade som talpedagog och uppmuntrade med "tal- och röstvård" ,hjälpte väl  till..


Har annars grälat på mig själv  i dag, klumptant!!! - höll på med en del krukor i garaget i går, stod framåtböjd och när jag reste mig med ett antal krukor i famnen (dom höll!) lyckades jag köra in ett hyllhörn i ryggen, närmare positionsbestämning , nedre revbenen på höger sida - obra!!!

Har förmodligen irriterat benhinnan på ett par revben, tror inte att något är brutet  - ont som fanken gör det i alla fall - att böja sig ner, alternativt resa sig upp, är ingen barnlek kan jag säga.


Dotter Bettan jobbar ju som distriktssköterska hos familjens husläkare här på Ekerö, kollade när vi tog bilderna och gav lite råd - om jag åkte till dr Thomas skulle  denne lugne, saktmodige, duktige distriktsläkare titta på mig över glasögonkanten och säga - "jaha du, det här kommer att göra ännu mer ont ett par dagar framöver, sedan lättar det" - så är det nämligen med revben - man gör inget, man väntar, det går över.......

(om man inte gjort en riktig vurpa och kan befara en pneumothorax=punkterad lunga - vilket appselut inte är fallet)


Så! Nu har jag fått gnälla av mig lite! Det var mitt eget fel - taskig koordination - men det känns alltid lite bättre om man får oja sig ett tag....









Av Britta Hammarström - 1 juli 2007 12:32

Bortskämd collievalp? Jajamensan :0)

Av Britta Hammarström - 1 juli 2007 11:49

Efter perioden med tropisk hetta är nu ordningen återställd - svensk normalsommar har inträtt - d v s regn, regn och så några timmars sol däremellan. Det ser också ut som om vi får behålla denna bekanta väderlek ett tag framöver.


Vaknade i morse vid ljudet av två helförbannade katter som satt och svor åt varandra precis utanför tomten. Tre hundhuvuden reste sig som kobror runt mig i sängen, spänt intresse!

Jag gick upp, öppnade altandörren och släppte ut hundarna varvid det naturligtvis omedelbart blev tyst utanför, såg bara en väldigt uppburrad svart katt svischa förbi grinden.


Stod kvar en stund och kneippade med tårna i det fuktiga gräset (inget regn just då), njöt av doften från schersminbusken och tittade ut över Brunna gärde. Såg en råget med sitt lilla kid, studsade in efter kameran och lyckades faktiskt få en bild på dem, innan kidet fick syn på mig och båda skuttade iväg. Hundarna sa ingenting, jag tror inte ens att de såg det lilla paret.


Är nu inkommen efter 45 minuters prommis med hundarna, har bytt i princip varenda plagg jag hade på mig - klissvått alltihop. Hade "fel" regnjacka på mig, den gamla som inte håller tätt ett dugg längre.

Köpte ett nytt ställ  häromdagen (tyvärr Anna, hade de inte Tenson), det blev ett Didrikson-ställ.

Didrikson är ju ett välkänt och bra märke tänkte mandrom, expediten lovordade också stället i flera tonarter.

Använde stället för första gången i går - sökgänget var ute i tre timmar och tränade och det regnade i princip hela tiden - inte ös- men stril-.

Inte fanken var jag torr efter detta :0) axlarna var klart vattenskadade, men visst var regnstället rätt hyfsat och avsevärt mycket bättre än mitt gamla.

 Får ta och impregnera axelpartiet på jackan.


När hundarna och jag närmade oss hemmet efter förmiddagspromenaden passerade vi tätt buskage på gärdet, där stod råbocken och brölade, märkligt ljud de har! Rådjurens brunsttid är juli - augusti om jag inte minns fel, han vill väl försvara sitt revir.



Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards