Alla inlägg den 16 juli 2007

Av Britta Hammarström - 16 juli 2007 19:12

Kors i karamellen vad mycket kantareller det finns i markerna. Jag vet inte hur många gånger jag har plockat. I går blev det en försvarlig hög, hälften plockade jag i skogen ovanför Mälarö BK:s klubbstuga, när jag rastade hundarna före träningen. Andra hälften i Jungfrusundsskogen - en outtömlig svampterräng.

Grillafton i går kväll med bästa kompisarna som är hemma och tittar till huset, åter till Öland i dag. Ulla och Lasse blir lika lyriska varje gång jag bjuder på gräddstuvade kantareller på rostat bröd, till förrätt.


I dag har jag ägnat mig åt trädgården - det var varmt!!!!! Klippt gräsmattor, klippt bort visset på blommor och buskar, planterat om olivträdet i större kruka, plockat hallon m m.

Ser att jag måste plocka av både svarta och vita  vinbärsbusken tämligen snart, krusbären är också mogna.

Krusbären ja - i dag har jag ställt grindar runt den busken, tre hundar står på huvudet i den och mumsar, jag vill ha lite till marmelad tack!!!

Hippiemagen kan också vila sig ett tag från den intensiva bärätningen, innan hon blir dålig  - krusbär, hallon, smultron och i skogen käkas det oavbrutet blåbär - nu stryper vi åtminstone krusbärstillförseln ett tag.

Västgötarnas magar måste vara plåtfodrade, de tål allt!!! Det är antagligen livsfarligt att säga så, rätt som det är........


 Västerås till helgen - och jag kommer att trava  in till den utställningen lika förväntans- och hoppfull, som till alla andra - man har nog ett gäng skruvar lösa :0)


Helgen därpå blir det Collie- SM, även det tilldrar sig i Västerås, inte på samma ställe (tror jag), men jag bor på samma camping.

Collie-SM verkar bli ett jättejippo - 160 (!) hundar anmälda till utställningen - och det som jag tycker är ändå roligare - 30 collies kommer att tävla i bruksgrenar! Hur många det är på lydnaden vet jag inte ännu, där är det flera andra raser också. Jag tävlar ju med Bitte, vi har våra tre förstapris, men det skadar inte att ge henne mer tävlingsrutin på ytterligare en ny plats.

Ser fram emot den helgen - Bettan och Olle kommer naturligtvis att vara där,flera trevliga träningskompisar kommer dit och Hippie plus flera av hennes kullsyskon skall ställas ut.


I morgon skall jag jobba!! 2 1/2 timme - jösses, man måste planera morgonen. Ordentlig promenad med hundarna innan jag skall vara på jobbet 09 30, Hippie får halv lunch innan jag åker och resten när jag kommer hem, strax efter 12. Bekvämt att ha jobbet på 3 minuters avstånd med bilen.











Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards