Alla inlägg den 6 juli 2007

Av Britta Hammarström - 6 juli 2007 18:09

Det känns åskdigert i dag - sol i morse men så smög sig molnen upp, nu ör det jämngrått och så där stilla och väntande som det kan vara innan ett oväder bryter ut - vi får väl se vad det blir av det hela.


Tog en ordentlig skogspromenad, inte bara trampa på rakt fram på stigarna, utan vi zig-zagade i skogen, jag plockade kantareller och hundarna åt blåbär. Hippie har nu kommit underfund med vad Stina och Bitte går och stoppar i sig - hon gjorde ett smakprov i dag - mums! Efter det åt hon lika ihärdigt som västgötarna.



 Kantareller ja - ingen jätteskörd men fullt tillräckligt för en god sås till min kyckling i dag och så en portion att frysa in. Det är mycket kantareller nu, kommer det regn blir det explosion i skogen.


Men! Jag begriper mig inte på hur en del människor plockar kantareller? Jag ser överallt hur mossan är uppriven i stora sjok, man ser spår av kantareller - men varför i hela friden lägger inte folk tillbaka mossan igen? Hajar dom inte att dom förmodligen förstör det här stället för framtiden?

Man plockar kantarellerna, lyfter försiktigt på mossan och plockar Kalle kantarell som finns under densamma - men sedan lägger man tillbaka mossan!


Passade på att klippa stigarna på gärdet när jag kom hem  - de växer snabbt igen om man inte håller efter dom, även om folk och djur går där och trampar dagligen. Nu är det rena E4:an :0)

I morgon kommer Bettan och Olle hit för lite projektering av min trädgård - låter väldigt pretentiöst:0).

Det handlar dock bara om att fixa en gammal misskött rabatt/liten ört- och tomatplantering, som ligger mellan garageväggen och hallonhäcken.

Min totala areal är av det mindre formatet , 500 kvadrat - räcker bra för mig att sköta - det här området är bara ca 3 x 4 meter. Här har jag nu planerat en "bassäng", d v s här skall läggas tryckimpregnerade slipers 3 x 4 meter, så att planteringen blir jämnhög, tidigare var den liksom i två plan.


När sliprarna är på plats skall jag fylla upp "bassängen" med ny jord, et voila! Här kan jag nu åter plantera lite köksväxter och tomater och jorden kommer inte att rinna iväg som den gjorde tidigare.

 Detta jobb är lite för mastigt för mandrom att utföra ensam, alltså kommer snälla dottern och svärsonen och kavlar upp ärmarna och hjälper till.


Janne och Pernilla är på väg till London, för vidare transport med hyrbil en bit norrut, för att övervara kompisens bröllop - känns inte helt bra kan jag säga.....

Vill gärna ha ett sms när de är på plats.




 

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards