Alla inlägg den 29 juli 2007

Av Britta Hammarström - 29 juli 2007 19:33

My home is my castle! Home sweet home!

Väldigt skönt att komma hem efter denna helg :0) Har tagit hand om vännerna, packat upp, ätit, duschat skållhett och länge (mest på min återigen svårt värkande nacke...) och slappar nu runt iklädd Jasuragi-badrock - himmelskt!


Åkte alltså mot Västerås fredag at lunchtime, drog direkt till Skantzö camping i Hallstahammar, installerade oss i stugan, plockade ut en hel del ur bilen, rastade vännerna och drog tillbaka till Västerås för att delta i collie-paraden genom valda delar av centrum. Samling vid stadshuset. Körde på måfå in vid ett av de otaliga moten efter E18 och lyckades ganska snart hitta ett P-hus strax intill stadshuset.

Gav vännerna mat i bilen - visste ju inte hur länge detta evenemang skulle pågå, inte skall dom behöva vänta på middagen ;) - letade upp samlingsplatsen och minglade med diverse colliekompisar (under dotterns 15-åriga uppfödargärning har man blivit bekant med ett antal collieägare).


Så tågade vi mot V-ås centrala torg, där det även fanns en liten estrad, med en radda bänkar framför - lite Kungsan i miniatyr :0)

Paraden beledsagades av musik - någon i täten bar en bergsprängare som om och om igen spelade "Jag mötte Lassie", med Ainbusk singers - mandrom som tjuter så snart ett barnbarn visar sig på en skolgård vid en avslutning eller vid lucia-julfirande ( det räcker i princip med att någon viftar med en svensk flagga - NEJ! Jag är inte nationalsocialist)

 


Två trevliga tal hölls, av Västeråsbo och av collieklubbens vice ordförande. Shoppande V-åsbor stannade upp, tittade, log, lyssnade och en del klappade lämpligt belägna collies.

Själv fick också jag besök av en proper, praktisk,  hundälskande dame - men hon var mest intresserad av mina västgötar - faktiskt helt bedårad! Ville återkomma i höst när jag förhoppningsvis parat Bitte - en väldigt tilltalande presumtiv valpköpare som man bara stilla kan bedja om kommer att finnas kvar....


Efter talen upplöstes paraden,jag knallade tillbaka till P-huset med mina flickor - det P-huset var tammefan (fritt efter Jacob Dahlin) helt hermetiskt tillslutet ! Vet att jag tog mig ut genom någon liten dörr men att komma in igen....

Tog resolut och vandrade uppför den smala trottoaren, upp till plan 5.

SUCK! Skulle ha tagit med mig "billetten" när jag parkerade, för att kunna dra den genom "happaraten" vid återkomst.

Bara att ta biljetten, åka ner med hissen, fixa betalning, upp igen och så änteligen kunna styra kosan mot Skantzö-campingen igen.


Här ber mandrom att få dra sig baklänges för att SOVA!! Vovvarna har redan klart signalerat att det är "g'nattdags" :0)

Återkommer med mer referat i morgon!



Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards