Alla inlägg under december 2007

Av Britta Hammarström - 15 december 2007 20:39

Ser att Oxbergsbloggen i dag haft 128 besökare- kan det verkligen var riktigt? Jo, det verkar så.

Hoppas ni alla fått åtminstone lite valuta för besöket.


Skall bara tillägga om dagen - vännen Birgitta tog ju ut götarna på promenad på förmiddagen.

Kommer in, hej, hej, talar om för götarna att nu är det promenaddags - Stina studsar runt "JA JA! Jag vill gå med" - vad gör Bitte? Jo, tittar på Birgitta (som hon träffat ett antal gånger på promenad och i andra sammanhang, men aldrig så att säga varit med, vilket Stina hunnit med, under sina 7 år) och Bittes hela kropp och ögon säger "du är inte min matte, jag tänker nog inte gå med dig" och så kliver hon uppför trappan och försvinner upp i övervåningen...

Nåväl, Birgitta kunde förståss locka ner henne igen och så begicks lång och bra promenad - inga problem, Bitte travade på och med. Men när kosan styrdes hemåt igen, då attans, var det inte trav som gällde för Bitte, då ökade farten och kopplet sträcktes - homeward bound! Mattefixerade knäppgöte :0)


Som min man sa, när han var ensam hemma med tre västgötar "de ligger i en hög på dörrmattan och stirrar på dörren, jag försöker umgås med dem och de kan komma en liten stund och pliktskyldigast vara trevliga (ändå har alla mina hundar älskat sin husse högt och dyrt), sedan är det dörren och dörrmattan som gäller. Och hela tiden ser man ett litet svart moln över deras huvuden och i det molnet regnar det hela tiden".

Som sagt - knäppgötar.







Av Britta Hammarström - 15 december 2007 14:35

.. gick det för 'hippie. Domaren var så liten och skör att jag inte hade hjärta att sopa till henne :0)Hippie fick ett blått band - hade för lätta öron. Hon har tipp på dem men just nu är tipparna mindre än tidigare, beroende på att hon har löpt. Fråga mig inte varför, jag kan inte förklara det, men collietikarnas öron liksom reser sig vid första löpet.

Nu skall vi köra hårt med hästsalva ett tag så skall det nog ordna till sig.Domaren var annars trevlig och vänlig, handskades mycket bra med hundarna - men hon var stenhård i bedömningen, ringsekreteraren fick hämta fler blåa band, dom tog slut....Av 15 hanar blev 4 kvar till bästa hane, samma sak med tikarna, blått,blått, blått....


Tack i alla fall för alla glada tillrop och tumhållningar!



Hippie fick annars rätt hyfsad kritik - och framför allt! Hon uppförde sig exemplariskt - 10 månader, första inomhusutställningen och dessutom St. Sthlm! Ni vet ju hur det är, knökfullt med folk och hundar,trångt att ta sig fram, högtalare och andra konstigheter. De första 10 metrarna in på mässan tittade Hippie lite på mig och såg undrande ut "vad är detta för ett konstigt ställe"? Men sedan travade hon på som om hon varit där hur många gånger som helst.

Sprang och rörde sig jättebra, stod snyggt och fint och lät domaren knåda och pilla  hur hon ville - mattes duktiga flicka :0)



Kritiken:10 månader gammal  sobel och vit feminin junior, som behöver mer tid för att utvecklas (kära nån´, 10 månader och behöver ändå tid för att utvecklas...) Välskuret huvud, bra ögon, korrekt bett. Tyvärr något för lätta öron, aningen låg i fronten just nu. Kunde ha något mer benstomme. Bra kropp och bakställ, rör sig ännu lite trångt bak och fram. Trevligt temperament.

Som sagt, jag är kolossalt nöjd med Hippies uppträdande. Speciellt som man till sin fasa såg minst tre tikar som kröp över golvet, fick panik och bara ville ge sig iväg. De kunde smyga fram 1cm över golvet på mattan, men ICKE på golvet och inte var det kul att bli tagen på av domaren heller - bedrövligt!


Bettans Gamma åkte också ut med blått band - för lätta öron...Speedy fick blått band för att han var för tjock - där blir det bantning!Azlan räddade "familjeäran" och vann unghundsklassen med 1:a och HP.Azlans stackars husse stod hela tiden, han vågade inte sätta sig, då skulle han inte komma upp igen. Jag hade grundat med en Pronaxen på moprgonen för säkerhets skull, så min rygg funkade rätt bra.

Däremot hade jag något som skavde på ena sidan inne i vänsterdojan, gjorde dö´ont! Kunde inte komma underfund med vad det var - det blir andra skor i morgon.Gjorde ett hastigt besök vid västgötaspetsmontern, där Karin, Anna och Lena höll ställningarna. Det var lite mindre "rekvisita" i montern i år, men den hade klar lagårdskaraktär och det var meningen. Mjölkmaskin, grep, kogrimmor (om det nu heter det), kotavlor (sådana som hänger över båsen).

Nu måste jag ut med vännerna innan det blir mörkt, återkommer senare.


Forts. på St.Sthlm-dagen

Bedömningen i collieringen blev försenad ca en timme under hanarnas öppenklass, beroende på att en stackars ägare fick ett kraftigt EP-anfall inne i ringen och blev liggande på golvet. Det räckte inte med ett anfall utan hon krampade upprepade gånger. Bettan (som är distriktssköterska) var inne och gjorde vad hon kunde och även andra personer hjälpte henne, så småningom kom en läkare och efter ca 50 minuter kom ambulanspersonal, gav en injektion, väntade en stund och så kunde de ta med patienten.Jag har sett den här damen få anfall tidigare och undrar lite om det är så klokt att hon visar sin hund själv. Miljön på mässan med mycket ljud,mycket folk, underligt ljus som kommer oppifrån, är som gjord för att framakalla ett EP-anfall.

Hennes hund är servicehund, varnar matte när ett anfall är på gång - han lägger sig ner. Nu la han sig i ringen och mycket riktigt! Matte fick ett anfall inom en mycket kort stund.


Vi var alltså inte klara i ringen förrän ca kl 13 00 - bedömningen av 56 collie började 09 00! Domaren var inte bara hård i bedömningen, hon var otroligt noggrann, och det märktes att det var inte för att hon var osäker, hon visste exakt vad hon gjorde, men gav väldigt mycket tid till varje hund.


När bedömningen var klar, svischade jag som sagt förbi västgötaspets- och colliemontrarna, men kände att nu fick det vara nog, jag ville uuuut!

Hippie tyckte att det var hejsan värre att vara vid montrarna, försökte klättra in i båda två :0) Västgötapolare i den ena och colliepolare, bl a MAMMA, i den andra.


 

 Karin tillsammans med Ystra och Asco i montern. Ystra tycker att killarna är lite jobbiga, därav vinklingen på öronen och den låga svansen:0)


Packade mig iväg ut och gick förhoppningsfullt med Hippie på gräsmattor - kissa! HAH! Glöm det! Hon kissade kl 04 30 på morgonen, när jag släppte ut dem första gången, på promenaden innan vi åkte till mässan - no kissing!

Hemma igen kl 14 15, då jag släppte ut henne tillsammans med götarna - då var det läge. Jag har aldrig varit med om tikar som (helt obesvärade) kan hålla sig som collie - det är tydligen så över lag - snälla flickor, ni måste tänka på njurarna!!!


PRESSTOPP PRESSTOPP!!!

Fick just meddelande från Karin att västgötaspetsmontern återigen fått ett hedersomnämnande, med trumpetfanfarer och diplomöverlämning!

För tredje gången!!!!

Motiveringen var att montern var så lättöverskådlig och "ren", men ändå visade ursprunget.

Toppen tjejer! GRATTIS!



Av Britta Hammarström - 14 december 2007 18:11

Förlåt blasfemin, inte illa ment, men så känns det.Ända sedan jag badade och fönade Hippie, har nedre delen av ryggen krånglat. I flera månader har jag haft ont av och till (kommer då och då, har varit så i många år) - så blev det lite bättre, men efter märklig arbetsställning vid bad och föning....ujujuj...Räcker med att jag flyttar lite möbler eller bär tungt - smack, så trycks bäcken och rygg ihop som ett dragspel och så tar man sig fram som en märla.Irriterande!!!Detta verkar vara lite av ett collieägarsyndrom.



 Vid träningen i dag på klubben, rörde sig Azlans husse med stor värdighet, hade besökt naprapaten som utövat voodoo på honom och fått det hela någorlunda under kontroll - orsak? Badning och föning av Azlan!Insåg att jag måste vidtaga åtgärder i dag på eftermiddagen, när jag skulle borsta och kamma igenom Hippie inför morgondagen. Kollade runt i huset, var kan jag ställa henne? - jag har ibland ställt henne på en av lavarna i bastun, höjden är rätt ok, men det är lite för smalt och lyset är inte nog starkt.Valet föll till slut på bordet i matrummet, ett gammalt stabilt bord i päronträ (jag vill langa ut det och skaffa ett nytt matbord , men Bettan fick krupp när jag andades om detta, "farmors matbord, det får du väl inte kasta bort" :0) Vi får diskutera saken - det kommer nog att försvinna på ett eller annat sätt...)



Bordet har rätt bra höjd och är stort nog. Ergo! Plockade bort fruktskålen och den lilla hyacinten från bordet, lät den ganska grova duken vara kvar, tog fram en stor vetbed och bredde ut på bordet.Ropade på Hippie och hivade upp henne på bordet - hon är verkligen oerhört samarbetsvillig, inga fånigheter, bara står eller ligger på bordet, alltefter mina önskemål. Vidtog så borstning och kamning - mest borstning. Nu är hon så fluffig och fin så att hon kan flyga bort :0) Västgötarna cirklade upprört runt bordet - detta är ju förbjudet område. "Vad försiggår?, Skall du ta upp henne på MATBORDET? Och varför får inte vi vara med?? Hallååå..."




Har också dammsugit upp en del Stina från golven samt tvättat bort de sista bevisen på att jag haft löptikar i huset (det har jag gjort varje dag i 4 veckor nu :0), men jag vägrar att ha tikar med byxor på). Tvättar hellre golv och byter ofta i sängen - det känns förfärligt konstlat och onaturligt att sätta brallor på tjejerna när dom löper - det mesta sköter di ju bra själva och resten tar jag hand om - så farligt är det inte.



Packat sittryggan, utställningshandlingar+stamtavla, vatten,små bitar av  kokt hjärta, liten skål, utställingshalsband+koppel, plånbok, kamera + lite annat smått och gott.Gjort god macka som ligger i kylen, kaffe fixas i morgon bitti.Tar med lite kaffebröd som räcker till Fornborgen-gänget (Bettan har säkert laddat också).


Klippt ut 10 stycken västgötar i styv kartong, 5 gula, 5 blå - skall hängas i tallris i västgötarnas monter i morgon. Den montern jobbar Karin Ernflo och Anna Jarander med i kväll, blir jättespännande att se resultatet - beskrivningen jag fått låter väldigt bra.Detta är första året på väldigt länge,som jag inte är direkt inblandad i montern, har bara bidragit med lite material, känns konstigt och lite "svikigt", men nästa år kör jag igen.Tidig revelj i morgon, upp 06 15 (fast då har vi redan varit uppe halv fem och så somnat om en stund), duscha och klä sig, fixa kaffe, ta ut vännerna minst en halvtimme och så iväg till mässan.Räknar med att vara där kl 08 00 och hoppas slippa gå en kilometer från parkering.



Birgitta kommer kl 10 00 och tar ut Bitte och Stina på en rejäl promenad tillsammans med Nadja, innan hon själv åker in till mässan för att titta, ställer inte ut i år.

Så får vi se hur det går, får Hippie åtminstone ett rött band? Kan vi gå in med en grupp? Blir det en fortsättning på eftermiddagen?Äh, jag sätter ribban lågt, som jag brukar, jag kör Jantelagen "tro inte att du är nåt´" och "förvänta dig att det går dåligt, så blir du så mycket gladare om det eventuellt skulle gå bra- men kämpa för f-n"!

G´afton!

Av Britta Hammarström - 13 december 2007 21:43

..inför Stora Stockholmutställningen.


Hippie: Är alltså badad , fönad och genomborstad för några dagar sedan, skall grundligen borstas i morgon. Klorna är klippta, tassarna formklippta, öronen vederbörligen ryckta, hasorna klippta och formade i dag.

Hippie är kanonfin! Åker hon ut med en tvåa så får domaren allt huka sig :0)


Stina: Klippte någon mm på klorna i dag. Har kardat och borstat ur lös underull, skall karda igenom henne på mässan strax före entre´i ringen på söndag - fertig!


Bitte: Är sur :( för att hon inte får vara med i helgen....


Fredag i morgon - någon julklapp kvar att införskaffa, i övrigt sökträning på förmiddagen sedan  aktivering av icke-sök-deltagande hundar.

Förhoppningsvis en prommis på golfbanan. Tvätta bilen på hemvägen, köpte biljett med kodnummer häromdagen, men då var kön ca 10 bilar lång....

Hoppeligen tvätt i morgon, in case of emergency, sker detta på garagegången, "fintvätten" får i så fall bli någon annan gång.


De sprillans nya dörr/ och fönsterlåsen (säkerhetslås) muppade sig häromdagen -pannrumsdörren gick varken att låsa eller låsa upp (motsägelse, men så var det :0) ).

Doktor låssmed kom ilande, fixade justering på ca 5 minuter, sedan var det som att vrida runt nyckeln i smör, både pannrums- och stiora ingången.


Snart läggdags, måste bara fråga - har någon av mina kära bloggläsare sett TV4+ serien " "Skenet bedrar (keeping up appearances)"? Om ej, försök för all del att se den :0)

Går (för all del rätt sent) kl 23 00 på tisdagar på TV4+, kanske någon mer dag, skall kolla.







Av Britta Hammarström - 12 december 2007 16:47

Undrade man förvånat, när dagen hunnnit bli knappt halvgammal  - ett gult ljussken bredde ut sig och lyste in genom fönstren (som  behöver tvättas före jul).

Ljuset följde envist och ljuvt efter oss på skogspromenaden, gömde sig ibland, men så rätt som det var svejsan så var det där igen mellan några träd.


SOLEN! Mina vänner - solen :0)

Och tittade man uppåt så såg det ut så här

Vilket lyft! Man drog djupa andetag, mungiporna åkte upp, man nynnade små truddelutter alltmedan man travade på i skogen, vännerna log de också - och dom var och förblev torra, hela promenaden.

Miljöhunden Hippie är suverän på att hitta varenda Red Bull- öl- och läskburk som slängts av miljögrisar i skogen.


Och här är vi - "mossa, mossa alla mänskobarn".....


Mot böttjullarna!



Av Britta Hammarström - 11 december 2007 21:07

... men dagen försvann som en avlöning.

Jobb på förmiddagen, innan dess prommis. Hem, snabblunch, till skogs med vovvarna, slänga sopor i returcontainers, handla - bl a en kalkon på 4,7 kg, till nyårsafton - bör räcka till 5 personer va :0) Får väl äta kalkon till trettonhelgen....

Sam kom från skolan, Lisa ringde och sa att hon åkte direkt till Elis dagis, så kunde jag hämta dem båda där. Sam dammsög kylskåpet och fruktskålen, fördjupade sig sedan i historieläxan.

Iväg till Elis dagis, han visade stolt en jättefin variant på pärlplatta som han gjort alldeles själv. Hem med Eli och Lisa, i dag var det ingen judo, så vi kunde ta det lugnt hemma.

Fixade middag, lite onyttig mat i dag, chicken nuggets med sweet chili sauce och fullkornsspaghetti + grönsaker, i varje fall chicken nuggets är väl inte den ultimata näringen, men gott :0)


Janne kom och hämtade barnen, jag beväpnade mig med ficklampa, satte på alla tre hundarna blinkhalsband och så drog vi en repa på fältet.

Mutade med kvällskexet och smet..

Det var medlemsmöte på klubben, med glögg, kaffe och lussebullar.

Mysigt med tallris i vaser, tända ljus, doftade glögg och kaffe, adventsstakar i fönstren.


Trevligt möte,inga märkvärdigheter, däremot kunde kassören meddela att ekonomin är god, klubben har hämtat sig efter att en kassör drog med 66.000 av våra pengar, runt 140.000 av distriktets pengar samt en betydligt större summa från SBK. Personen finns inte i Sverige längre, men det glunkas om att han skall bli utlämnad.

Dessutom kunde ordförande Malou berätta att vi kommer att sponsras av en medlems man, han skall fixa fönster till stugan, vi kommer att få en massa färg från ett annat håll, att fräscha upp inomhus med. Ett par snickare kommer att titta på hur de kan bygga tak över verandan och på framsidan, så att man kan stå ute och ha regnskydd - men det får vi betala för.

Toppen att stugan får en ansiktslyftning.

Man har inte riktigt vågat satsa på detta eftersom vårt område ligger med i statsplanering och där skall byggas - men när???

Nu verkar det som om vi får vara kvar minst 5, kanske 10 år till, kommunen är positiva till vår verksamhet och klubben är lovad andra lokaler vid eventuell flytt, var och hurdana lokaler vet vi inte - dessutom behöver vi ju rätt ordentliga utrymmen till appell- och agilityplaner. Men den dagen, den sorgen.

Nu känns det jätteroligt att det händer saker i och omkring stugan. 

Dags att ta sig en balja the´och titta på lite nyheter eller något annat en liten stund och varva ner före sänggående.


I morgon skall jag göra julköttbullar - undrar hur många gånger köttfärsen märkts om???? :( Nä, det tror jag inte, den var färsk när den köptes och jag har haft den i frysen en vecka.

Men det är för vidrigt att en stor livsmedelskedja som ICA sänker sig till sådan lumpen och direkt hälsovådlig hantering av livsmedel - fyyyy!








Av Britta Hammarström - 10 december 2007 19:43

Det finns nog få saker som är så o-vackra som en nybadad collie :0)


Hippie traskade snällt in i duschkabinen och stod stilla med behärskad min

medan jag champonerade, sköljde, hade i balsam och sköljde. Det tog ett bra tag innan jag hade lyckats blöta igenom pälsen.

Hon är bara champonerad en gång tidigare och det var till förra utställningen, i somras. I dag var det betydligt mer hund att bada.


Torkade av henne med stora handdukar - hjälpte föga.... Det var mest för att det inte skulle droppa om henne när hon gick ur badrummet.

Fram med fönen - det går inte att stå  på golvet och föna henne - ryggen (min rygg) protesterar vilt efter ett par minuter. Jag måste lägga ett stort skynke på min säng, Hippie lägger sig där och jag fänar först ena sidan, sedan andra sidan. Jemine vilken päls hon har! Förra gången jag fönade henne hade hon inte hälften så mycket päls. Borsta, blåsa, borsta blåsa, borsta, blåsa......

Hippie gillar att bli fönad, hon ser verkligen ut att njuta, ligger blick still och nästan somnar. Bitte och Stina stog först och  flinade lite ute i hallen när Hippie blev badad - "hähä, vi slipper i dag"- men sedan var de idel omsorg och deltagande, stod eller satt bredvid henne i sängen och hjälpte till att torka henne medelst små slick här och där.


Så här blev resultatet efter drygt en timmes blåsande och torkande - stiligt!

Nu är det bara kvar att trimma lite på hasorna, det skall Bettan göra på torsdag, sedan kan Hippie blända domaren på Stora Stockholm på lördag :0)

 

Av Britta Hammarström - 9 december 2007 20:06

"Se döden på dig väntar", heter Maria Langs deckare, vilken tilldrar sig till stor del på anrika Drottningholmsteatern - hittade den i bokhyllan.

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards