Alla inlägg under december 2007

Av Britta Hammarström - 9 december 2007 17:14

Jag blev hämtad av Janne och Pernilla kl 11 00, Eli var förståss med, men Sam och Lisa är hos sin mamma den här helgen.

Vi åkte till Drottningholm, där det är julmarknad utanför slottet. Det var knökfullt på de stora parkeringarna i parken och vid slottet, vi var sista bil in på "runda parkeringen", sedan var det stopp.

Det är vackert i Drottningholmsparken vid alla tider på året.




















 

 Hej hå, hej hå, mot marknaden vi gå...


 Massor med folk, massor med stånd, massor med fina saker - faktiskt ovanligt mycket snyggt! Ofta finns det rätt mycket "krafs" på marknader, men det var det absolut inte här. Pernilla och jag hittade lite julklappar och jag hittade en kul mössa till mig själv - hatar mössor, men man måste ju ha dem ibland.

Den gula byggnaden rakt fram är Drottningholmsteatern - där ges föreställningar varje sommar, alla kulisser etc är original. Förekommer åska t ex så framkallas den genom att man tippar en kista med stenar i fram och tillbaka. Om jag inte minns fel så förekommer åskmaskinen i en deckare av Maria Lang, "Drottningholmsmorden " eller något sånt´.

Jag undrar hur många länder som skulle arrangera en marknad med tusentals människor på och ikring, bara ett stenkast från huset där landets kungafamilj bor :0)


Vem behöver sittvagn, när man har en jättestark pappa :0)











Av Britta Hammarström - 8 december 2007 20:04


 Halleluja!

Jag har hittat de underbara hästarna igen. Hade den här länken i min gamla dator och gick in på den lite då och då - hästarna är bara sååå ljuvliga!

Klicka på hästarna, en efter en och ni får ett slags "horses barber shop choir" - sedan kan man stänga av eller klicka igång dem efter behag - åhh, jag älskar de här kusarna :0) Trodde faktiskt inte att länken fanns kvar, men di här pållarna har tydligen fler fans än mig.


http://mahony.no-ip.org/Horse/hestekor.html

Av Britta Hammarström - 8 december 2007 16:51

..är ett populärt hatobjekt. Varje gång jag tar fram dammsugaren, börjar Hippie gnissla som en gisten dörr, Bitte småbjäbbar och Stina morrar.

Säger jag ifrån (eller till :0) ) ordentligt så går dom småsvärande någon annanstans, ibland får dom härja lite med monstret en stund, som i dag t ex , när det varit dåligt med aktivering.

Inkonsekvent säger säkert någon, javisst, men det funkar, gänget vet när de får och inte får.

Hippie är verkligen en "attackhund", både när det gäller dammsugare, sopborste, golvmopp, piassavakvast, kratta, för att inte tala om skottkärra och gräsklippare (men den får hon bara komma i närheten av när den inte är igång). Skulle jag låta henne göra som hon vill, skulle det aldrig bli något gjort. Småråttorna har ju lärt sig vad som går an och inte.


Före dammsugningen gick Birgitta och jag ett varv runt blå lagunen med hundarna. Birgittas flat Nadja badade säkert 10 gånger på vägen runt - kallt, nähä då, bara uppfriskande tyckte Nadja.

Stina fäller - alla som har västgötar vet hur det är :0) så det blir rätt tätt med dammsugning ett tag, sedan är det dags för Bitte och så skall väl Hippie langa av sig valppälsen...

Jag funderar starkt på att införskaffa en industridammsugare.

Stina hinner inte bli nakenhund till Stora Stockholm, men det mesta av underullen går nog.




Av Britta Hammarström - 7 december 2007 21:55

Ja du vet, en klåfingrig bloggare kan ju inte låta bli att babbla iväg lite, när man varit på kalas :0)

Per och Marianne bor en bit från allfarvägen, hade väldigt smart och stämningsfullt laddat med marschaller - inte helt lätt att hitta och kolande svart - marschallerna var välkomnande och vägledande bloss i mörkret, ända från stora vägen.

Massor med folk var det och stämningen var hög - släkt och vänner, mycket hundfolk förståss. Det kommer att ta Per ett bra tag att öppna alla paketen..

Vi försåg oss av all den goda maten och bänkade oss i trimrummet (var annars:0) ). Här satte sig också gamla klubbkompisarna, tillika labradorägarna Conny och Marit (Conny är en av de absoluta stöttepelarna i MBK:s styrelse).

Det åts, dracks och glammades, unisont hurrande och sjungande för "föremålet" skedde och så glammades det igen.

Vi hade hur trevligt som helst vid vårt bord och fick även rå om Per en stund.


 Marianne var på rörlig fot mest hela tiden - mycket att stå i var det, man vet hur det är...


Och här är Conny , klubbkompis som sagt, ända sedan 80-talet. Både Conny och Marit är också trogna läsare av Oxbergsbloggen - man tackar ödmjukast ! Det undrades om jag skulle skriva något om 40-årsfesten - därav rubriken :0)

Conny umgås med en av husets tre softisar.

Jag tog ett kort av Marit också, men det blev alldeles för mörkt - verkligen ett obra kort, gick inte att få tillräckligt ljust - ursäkta Marit!


Vännerna utförde sedvanlig krigsdans när jag kom hem - fick gå ut, men var inte särskilt intresserade av det - ville in igen och höra allt om festen :0)

Kvällskexet fick de när jag blev hämtad av Bettan och Olle, nu blev det en bit leverpastej till var och en.

Förlåt, jag hörde inte? Bortskämda??? Nu förstår jag inte alls............


Av Britta Hammarström - 7 december 2007 16:43

Det är snart dags att börja utveckla gälar - om det här vädret fortsätter.

I dag.....aammeen det är bara för gräsligt.....

Valpkurs kl 11 00, innan dess skogen med doggarna, sanering och så fick de faktiskt vara hemma, så att di hade en chans att få torka ordentligt.

Teddy ooch Douglas fick prova på lite på agilitybanan, göra lite kontaktövningar och inkallning, sedan fick dom springa och leka. Det gick bara inte att de skulle stå still i strilregnet. Vi vandrade runt på appellplanen och killarna fick springa och hålla sig varma. Sedan gick vi in i stugan, gjorde varm choklad och tittade på Memea Mohlins film "prata med hundar på hundars vis". Jag la en stor filt på golvet som grabbarna kunde ligga på. Lite råd och dåd och så klippte jag klorna på Douglas - gick utmärkt.


Så for jag hem, satte på mig ett torrt regnställ, snodde ihop ett par mackor, in med hundarna i bilen och tillbaka till klubben, snabb prommis i skogen med allihop. Vi skulle ha sökträning - Hippie får stå över ett par gånger, hon var väldigt ointresserad förra gången, hade fullt upp med sitt första löp, nu är hon i höglöp och förmodligen ännu mindre intresserad. i dag fick Stina "gå på banan" och hej vad kul det var. Träningen satt i, hon var jätteduktig - hmmm, skall man ta upp söket igen med henne.....

Stina var väldigt duktig och "på" i början när jag tränade mer på allvar med henne, men efter 6-7 skick sackade hon, inte fysiskt, men motivationen varinte längre på topp och det duger inte om vi skall tävla. Det är precis som om hon säger "men för göta petter, nu får dom väl för fanken hitta hem själva"! Får fundera över detta.

Stina är uppflyttad till lägreklass sök, men som sagt, motivation behövs om det skall gå vägen.

Kaffe och macka i stugan tillsammans med sökgänget, sedan blev det golfbanan ett tag. Mörkret sänkte sig och det bara toköste regn över oss.

Snabb handling av ny säck hundmat och ett förtjuuuuusande balsam till Hippies päls, garanterat välfungerande för utredning av lång päls - vi får väl se...

Nu skall jag börja fixa till mig själv, om tre kvart kommer Bettan och Olle och hämtar mig, då skall vi till hundkompisarna Per och Marianne - Per fyller 40 och har öppet hus.

Tre kvart för att bli presentabel, oj, bäst att sätta fart - undrar om det räcker :0)






Av Britta Hammarström - 6 december 2007 21:02

Jobba, jobba på förmiddagen.

Hem och sleva i sig lite lunch, på 2,5 minuter. Ut med vännerna, såg till att vara tillbaka strax före 13 30, då min goda vän Birgitta skulle komma med sin flat-dam Nadja. Birgitta skulle på julmiddag med jobbet och Nadja fick vara på "dagis" hos oss under tiden - annars är Nadja med matte på kneget.


Birgitta och jag träffades första gången 1980, när jag började med min första goldentik Honey, på Mälarö BK - Birgitta hade redan gått på valppromenad (som det hette då) med sin flat Skippy, hon var något halvår äldre än Honey.

Där började en vänskap som kommer att hålla livet ut - Birgitta och hennes barn blev snabbt mer som medlemmar i vår familj,har umgåtts lika bra med mig som med dotter Bettan och hennes man Olle och  Peter uppskattade Birgitta oerhört mycket.


Trots att Janne et consortes  inte är i "dog business" alls lika mycket som resten av familjen, är Birgitta och hennes familj en självklar ingrediens även i deras liv.

Vi har upplevt så mycket tillsammans under de här 27 åren, glädje, oerhörd sorg, både för Birgitta och oss  -pratat, pratat,gråtit, skrattat, varit förbannade tillsammans, gått kurser tillsammans,gått långa promenader tillsammans, tränat tillsammans,tävlat tillsammans,bott i militärtält under rätt spartanska förhållanden, hjälpt varandra med hundar, barn, bilar, you name it....

Att ha en vän som Birgitta är en så fantastiskt fin gåva - den måste vårdas väl - vi gör vårt bästa :0)


Inga problem att Nadja kommer in i min flock - "tjenare på dig du", lite gap och skrik från götarna i vanlig ordning, mest för att det så skall vara "HALLÅ! Det kommer någon ny in i huset - HALLÅ - äsch då, var det bara du Nadja"...

Hippie krumbuktade sig förståss och gjorde hovnigningar för Nadja, de har träffats flera gånger och gillar varandra.

Birgitta åkte, friden lägrade sig, jag pysslade runt lite. B. kom tillbaka strax före halv åtta, då hade hela gänget varit ute och rejsat i trädgården tre gånger, fått middag, pussat på varandra lite till höger och vänster - intresserat följt min rengöring av kylskåpet, framtagande av strykbräda, hängning av tvätt samt upphängning av nystruken  gardinkappa i mitt sovrum - allt skall övervakas in i minsta detalj!

Här har vi då 4 tikar (varav en bara kommer in i flocken högst "fläckvis"), olika raser, olika åldrar,en i höglöp, en på väg in i höglöp - inte en tillstymmelse till mobbing eller aggressivitet - nu vet de i och för sig att jag aldrig skulle tillåta något sådant - men ändå, detta är doggar som är välmöblerade i knoppen!


Här är hela gänget - ber om ursäkt för "Baskervilles hund x 4" - försökte verkligen ordna till ögonen, men det blev inte bra, både Stina och Nadja såg helt galna och vindögda ut när jag målat färdigt :0)















Av Britta Hammarström - 5 december 2007 19:32

Tomtar var ju ett aktuellt ämne häromsistens, på Ulvus´blogg. Ca 60cm:s tomte med lykta efterlystes.

Plockade fram min egen tomte i dag och kollade om den fungerade - behövde nya batterier, sedan var det full fart.

Jag köpte den här till mig själv förra julen - den var så gräslig att den blev rolig. En väldigt utstyrd tomte, som sjunger "jingle bell rock" och steppar lite stillsamt :0) Notera den lätt lyfta högerdojan.


Barnbarnen gillade den skarpt, Janne och Bettan tittade överseende på sin mor....


Samma sk-tväder i dag, dock ej fullt så ihållande regn, mer dugg. Men ett tag när vi strävade fram på golfbanan vid klubben, så tog det i och blåste småspik och regnade duktigt.

Tillbaka vid bilen torkade jag alla tre med en stor frottéhandduk, la torrt påslakan på duntäcket (jojomensan!) i buren och så fick flickorna ligga där ett tag medan jag gick in i stugan och fikade med några klubbkompisar. Det satt ett litet gäng där med ljus tända och nybryggt kaffe - trivsamt.


Jag har verkligen sett till att brudarna har varmt under sig i buren. Först turf (sån´där dörrmatta), sedan vetbed, ovanpå den ett duntäcke och så påslakan. Känns skönt att veta att di inte ligger och blir kalla om magen.

Är det svinkallt ute så åker täckena på, men inte när det är runt nollan.


Kompisen Lasse med son Gustav kom och fikade på eftermiddagen, sen´var det dags för en promenad till innan tvärmörkret slog till - det går fort!

Sanering och middag till vännerna, sedan ägnade jag mig åt grundlig städning av övervåning. Här uppe, där jag nu sitter vid datorn, använder jag egentligen bara detta rum, men klart att hela plejset måste städas ibland, dock långt från lika ofta som där nere.

Nu behövs bara en liten dammsugning strax före jul.


Här kommer ett viktigt meddelande till alla som skall bevista Stora Stockholm-utställningen!!


På lördagen kommer Anna Jarander att ha freestyle-uppvisning med Grålötens Yra Yrsnö, i stora ringen, kl 13 45.

På söndagen blir det 11 30.

Även  min klubbkompis Linda Laikre och hennes dansk-svenska gårdshund Holly, samt  Frida Binnette och hennes hund kommer att deltaga.

Missa inte detta!


I morgon blir det jobb på förmiddagen.





Av Britta Hammarström - 4 december 2007 18:57


Animal planet och djurpolisen i Houston?

Nej - Ljusdal i Sverige!


Hade 29 hundar - på 20 kvadrat Ägaren bodde med sina 29 hundar i en lägenhet på 20 kvadratmeter.
Magra, uttorkade och misskötta hundar mötte djurskyddsinspektör Joel Selberg när han tillsammans med veterinär och polis kom till bostaden i Ljusdals kommun.

- Det var avföring överallt. Hundarna var så törstiga att de slickade snön av våra stövlar, säger han till Ljusdals-Postens nätupplaga.
Ingen hund var i så dåligt skick att den behövde avlivas. I stället har nu samtliga transporterats till ett hundpensionat för att återhämta sig.


Stackars djur! Självklart ligger någon form av personlig tragedi bakom, men det gör det inte lättare för djuren... Måtte de inte komma tillbaka till ägaren.


 Jobbade  några timmar i dag, alltså blev det lite tidigare promenad med vännerna i morse (fast jag började inte förrän 09 30 - pensionärens privilegium :0) När jag traskade iväg över fältet med hundarna skuttande runt benen, undrade jag var det var som kändes annorlunda???

OJ! Det regnade inte! Fantastiskt. Som vanligt trevligt att träffa jobbarkompisarna och dessutom var det lugna gatan i dag, inga upprörda samtal eller förtvivlade personer, gick därför att få en hel del skriverier utförda.

Hem och tryckte i mig lite yoghurt och en macka. In med hundarna i bilen och så åkte vi till Skytteholms golfbana. Jag gick med väldigt lång hals och spanade över greener och ruff - tomt! Hippie höglöper och Bitte är på god väg, inga problem att låta dem springa lösa, men jag vill nog koppla åtminstone Hippie när jag ser en annan hund. Första löpet, jag vet inte hur jag kan lita på henne - förmodligen inte alls :0) med tanke på damens "rävdrag". Vi knallade runt i ca en timme och jag såg bara två hundar + matte på väldigt långt håll, mina hundar reagerade inte alls på dem.


Hann med en kopp thé hemma, så var det dags att hämta Eli på dagis, i dag var Sam och Lisa hos sin mamma efter skolan. De bor ju 14 dagar hos vardera föräldern och det fungerar mycket bra. Pernilla är alltså "riktig" mamma till Eli, men Sam och Lisa är hennes bonusbarn och hon är helt enastående med dem, kärleken är ömsesidig.

Hemma igen fick hundarna mat och släpptes ut en stund. Eli satt i köket och ritade lite, men ville sedan titta på Disney channel.

 Det gjorde ha i vardagsrummet, jag var i köket och började med maten. Efter en liten stund hördes små nödpip från Eli, alla tre hundarna fullständigt belägrade honom i soffan, han syntes knappt under dem - dom är verkligen hopplösa! Alla tre skall vara så nära honom som möjligt och gärna tvätta all synlig hud - fåntrattar! såg till att Eli fick frid i soffan och höll ett öga på fyrbeningarna medan jag fortsatte med maten. Hippie föärsöker gärna via ålning meddelst hasning ta sig upp i soffan igen och sakta krypa fram mot Eli, men jag brukar hinna före och väser åt henne - då rinner hon ner ur soffan med en min som säger "jag går mot döden vart jag går"...hon liiiiider....

Så småningom lägger hundarna ner "rå om Eli"-projektet och han kan röra sig runt i rummen utan att behöva ha intimkontakt med gänget. Då brukar Eli ta kontakt själv, d v s han plockar upp bollar eller märgben från golvet och bjuder hundarna på - dom tar snällt emot och håller pliktskyldigast  i vad det nu är han ger dom, åtminstone några sekunder.

Efter en liten stund tröttnade Eli på detta och vi övergick till att titta på Bolibompa, tills pappa Janne kom och hämtade Eli.

Men först tyckte Eli att han kunde fixa lite med farmors adventsljusstake - det tyckte INTE farmor!

Nu skall jag försöka göra lite nytta här hemma. Sådana här dagar, när jag både jobbar och har barnbarn, bara försvinner som en fingerknäppning.

Det låter något va :0) "Både jobbar och...." Jobbar 2,5 timmar och hämtar barnbarn 15 30 - men ändå, dagen bara försvinner.

Tänk då, när man verkligen jobbade, ungarna kom hem, det skulle has mat, det skulle övarvakas läxläsning,det skulle skjutsas till olika aktiviteter ibland,  man skulle fixa tvätt m m och allt inför nästa dag  - och det gick ju bra :0)






Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards