Alla inlägg under september 2009

Av Britta Hammarström - 21 september 2009 15:51

Karin och jag tackar för positiva kommentarer om Hundens DagSkrattande

Jo, visst tror folk oft att västgöten är en jakthund - blandar ihop den med älghund och jämthund. Och visst skulle man vilja att rasen var lite mer känd - men inte för mycket.......

Inte så att det blir ett nytt "Lassie"- eller "Pongo"-syndrom. Men det tror jag aldrig kan hända med den lilla göten.


Näst sista gången på valpkursen var det i dag, 7 ggr med kanonväder, får se hur det blir sista gången. Har bestämt mig - det blir inga valpkurser nästa år - nu vill jag ha ett kursfritt år - det övriga jag gör för klubben får räcka ett tag.


Gick en match med Telia i dag - ingen "bråkmatch", nej då, jag ville bara bena ut lite saker.

Jag har ju alla mina abonnemang i Telia, fast och mobil telefoni, fast och mobilt bredband. Ville kolla om en så trogen kund har möjlighet att få någon slags kombinationsrabatt - nähäää.

Jag läste någonstans att Tre eller 3G kanske dom heter, hade något erbjudande om att man kunde koppla hemnumret till mobilen och slippa fast telefoni - för något fantastiskt billigt pris förståss.


Kollade med Telia - nix det erbjudandet har inte dom, men det fanns andra varianter.

"Du kan ju göra en prisplan"! "Ähhh, en prisplan, vad är det"?? Och så kom en ström av ord där jag försökte hänga med - himmel och plättar vilken snårskog detta ärSkrikandes

Det finns "familj", "till vänner"," prata mer", "prata på"......och så "prisplaner".



Till slut lyckades jag (trooor jag) förstå att jag, för 30 penningar /månad (30 silverpenningar???) kan ringa gratis lördag-söndag och efter kl 18 -endast en uppkopplingsavgift på 69 öre tas ut - sen´kan man prata i flera timmar om man vill. (gällde fast telefoni,jämfört med den vanliga avgiften på 2.50/minut - rätt dyrt tycker jag)


Att ha endast mobilt bredband till båda datorerna, både den fasta och lap-topen gick rent tekniskt -men!! hastigheten blir ju väldigt låg och använder man mer än 5GB/månad så sänks hastigheten ytterligare -inge´bra.

Gör man t ex tidningar så hanterar man ju rätt tunga filer och då behöver man ett snabbare bredband - alltså får jag ha kvar båda bredbandsabonnemangen.


Kändes som om en liten härdsmälta var nära innan jag lyckades haja allt - om jag nu gjorde det Obestämd


Nu skall vännerna tas om hand, sen´åker Stina och jag till vår kurs tralala!




Av Britta Hammarström - 20 september 2009 21:32

..i Kungsträdgården 2009,  arrangerad av STOKK (Stockholms Kennelklubb) måste nog gå till hävderna som ett mycket väl genomfört "jippo".

Karin och jag anlände till kungsan kl 09 10 i morse, lastade ur våra bilar på anvisad plats och körde sedan iväg för att parkera bilarna för dagen.

Det blev bakom Nationalmuseum, varför vi inte fick så lång väg tillbaka. Alla fem vännerna vädrades på gräsmattorna bakom NM och så traskade vi tillbaka till kungsan.

Reste mitt utställningstält, plockade fram vårt material, vecklade ut vår eminenta "Hansesgårdshagar" coch placerade våra vänner i desamma. Helt sagolikt väder hela dagen - inte stekhett, men dock så pass varmt att vi fick flytta "solskydd" runt hagarna hela dagen. Vi tog ut vännerna med jämna mellanrum, gick ibland iväg till diverse gräsmattor runtom i Kungsträdgården för rastning, var också bara utanför hagarna för att de skulle få "kolla lite", hälsa (ännu mer....) på intresserade by passers, framför allt BARN - BARN är  BARA SÅ KUL!!!....

Överhuvud taget fick vi många kmmentarer  typ : "Så gulliga och sociala dom är"... "Är dom alltid så här bra med barn"....., "gud så keliga dom är".....


Här är Karin och jag i vår "monter" -  d v s mitt utställningstält med diverse material - rasinfo-broschyrer, bildalbum, lite vykort, årsböcker etc.

Den "utsmyckning" vi hade, förutom skylten,  var ett enris, där det hängde gul-och-blå-färgade västgötar - går inte att göra så mcket på ett sånt´här plejs!!

    


På stora scenen försiggick diverse aktiviteter under dagen - bl a Freestyleuppvisning - ett antal duktiga ekipage visade upp sig - den här tervueren vann dock mitt (och många andras ) hjärtan totalt  - vilken grabb :0)

  


Voj, voj, så många människor som kom och frågade om, ville veta mer om, och över huvud taget intresserade sig för våra 5 västgötar ;)


Så småningom drog det ihop sig till "RASPARAD"!

Vi samlades bakom stora scenen - gruppvis - det gällde att först ta sig uppför en metalltrappa med många hål i...

och sedan paradera på stora scenen , fram och tillbaka, medan speakern berättade om just min ras.

Ingen av våra 5 västgötar bangade för metalltrappan!!! Men jag kan säga att inom rätt många andra raser fick hundar med lock och pock trugas att gå i eller utför och till slut  resolut bäras upp- och nerför denna trapp....

  

 Vi hade den absolut yngste handlern med :0) -Karins barnbarn Egil, som duktigt klev runt på scenen med Ystra.

  


  

Det kan se lite oorganiserat ut - men det var det inte- vi gick in samlat, tågade över scenen, vände och gick tillbaka och stod sedan still medan speakern talade färdigt om just  vår ras....




Sist på programmet för dagen stod punkten "Stockholms charmigaste hund" - ca 40-45 hundar deltog - Bitte-dotter Ida (Oxbergergets Birka ) och extramatte Elin (barnbarn till Idas matte) deltog.

Vid sista varvet på stora scenen - när det verkligen gällde - inbillade sig Ida att hon såg matte vid scenens ena kant - fel! matte var inte alls där utan på annan plats -Ida utförde dock sin imitation av "kålmask"- och hamnade därför på en 10:e plats -  strunt samma, bra jobbat Elin och Ida :0)

  


Vid 16-tiden drog , först jag och mina vänner, iväg och hämtade karetan, därpå Karin och hennes vänner, i samma ärende.

Vi plockade ihop våra prylar, inklusive tält, och lastade i bilarna. "Hejsan svejsan - tack för i dag och vi hörs!!!"

Under vår hopplockning ringde min mobil - vännerna Ulla och Lasse inbjöd till middag med grillad lammstek kl 18 00 - UNDERBART!

Åkte hem från Kungsan, hämtade och gullade med  glad och pratsam Hippie på Helgö - hemma igen fick vännerna "hänga" i trädgården medan jag lastade ur bilen och gjorde lite annat.


Nu är det hög tid att sträcka ut sig i paulunen....

G´natt!!






Av Britta Hammarström - 19 september 2009 16:05

...om de visste hur den gamle galten lider - ur sagan om Ragnar Lodbrok - som kastades i en omrgrop.

(Ragnar lär under dödskampen ha yttrat följand ord: "Grymta månde grisarna om de visste hur den gamle galten lider".)


Di här små nassarna kan faktiskt grymta - låter "oooiiinkkk, oooiiinnkk" när man trycker på dem. Ser inte ut att lida så mycket ;)

Vännerna gillar dom skarpt och går gärna runt och grymtar med dom. På något sätt har de lyckats placera dem stående, bredvid varandra på den ena trappan i trädgården. Såg så roligt ut att jag måste ta en bild :0)

  


Dagen har tillbringats med hemmapyssel, hängt två tvättar i trädgården, vilka skall tas in nu.

3,5 timmar tog collie-mötet på MBK - men det var konstruktivt och det känns som om det kom fram "braiga" saker och synpunkter.


Hippie är avlämnad till Bettan och nu skall jag packa bilen inför morgondagens event i Kungsan.



Av Britta Hammarström - 18 september 2009 16:55

...och dillar med inställningarna, vi får väl se vad det blir till slut. Just nu verkar det hela rätt läsbart...eller.....

Carina kom punktligt kl 09 00 och nu är oxbärshäcken klippt och fin, alla löv och kvistar borta. På tisdag går hon lös på aplarna.

Det hör med ROT-avdrag är inte dumt ;) - för det här betalar jag bara halva arbetskostnaden (häckklippningen, inte för äppelträden) och Carina begär tillbaka avdraget från Skatteverket. Häckklippning sorterar nämligen under "hushållsnära tjänster" och berättigar till avdrag.


Marianne, Sören och jag träffades på klubben och tränade duktigt, hjälpte också varandra med budföring (vilket alla hundarna bara vrålälskar :0) och avslutade med en platsliggning. Fika i solen på verandan, där Stina fick vara med. Efter fikat gjorde Stina och jag lite "krumelurer" och så åkte vi till skogs.

Handling, intitt hos Eva och Lena i hundshopen - köpte kex, mer torkat oxkött och ett nytt halsband + koppel till Stina. På rallylydnaden får man inte ens ha halvstryp, måste vara "vanligt" halsband och helst ett koppel med lite tung karbinhake, som hänger rakt ner.

Kopplet var ok, men halsbandet var faktiskt i  minsta laget, bytes i morgon.


Presentade mig själv med en DVD - "män som hatar kvinnor" - som jag skall kika på i kväll.

Presentade förresten - numera heter det ju inte presenter, utan "give aways" (ja jösses) - det här fick väl bli en "ge te´mej" då :0)


Skall nu ta ett tag med trimmern - men inte så väldigt allvarligt...

I morgon blir det klubben igen - då för diskussionsmöte och grupparbete kring uppföljningen och utvärderingen av SCK :s RAS-dokument - handlar alltså om collie.

Alla lokalområden har fått samma underlag för diskussioner och grupparbeten - resultatet sammanställes inför RAS-konferens på Kydingeholm 31/10.


Bettan och Mia har varit på snabbvisit på Mia och Ronnys landställe nära Tierp. Det här hittade dom i dag på förmiddagen.

  


Och här är Hippie med sin slutbelöning efter träningen (under träningen gäller beröm och gotter) - tänk att detta är sååååå kuuuul!

  






Av Britta Hammarström - 17 september 2009 19:31

...och det underbara vädret består :0)

Undrar dock om det inte t o m var lite frost i natt - riktigt kallt när man stack ut näsan i morse - men solen värmde snart upp.

I denna dag i nådens år 2009 hade jag inget inbokat i min almanacka - hur kan detta komma sig? Ett totalt blankt blad - så härligt!

Vännerna och jag tog oss en lugn morgon. Så småningom masade vi oss iväg till klubben, där det blev en tur i skogen. Ett par klubbkompisar var där, snälla Åsa ställde upp och ropade igenom appellprogrammet åt mig och Bitte, sedan hjälpte vi varandra, Lotta, Åsa och jag med budföring.

Hippie fick jobba med klass II och Stina och jag roade oss med  "rallyfigurer". Det kändes så sköönt att i lugn och ro kunna ta hand om varje hund utan att ha mellejoners småsaker som skulle uträttas.


Så gled vi hem och jag drog av gräsmattan på framsidan. Därefter vidtog lite pyssel inför "Hundens Dag" som bryter ut på söndag - i Kungsträdgården.

Där skall Karin Ernflo och jag, tillsammans med våra fem götar göra reklam för och berätta om rasen. Mitt utställningstält blir "monter" och vi har med lite informationsmaterial,bilder m m - och framför allt - levande klappvänligt material :0)


Nu skall sista handen läggas vid Mälarös tidning, men det känns lugnt, allt är under kontroll. Väntar bara på lite (som vanligt....) sent material. Jag får börja införa böter vid för sent insända prylar :0)


kl är 19 44 och nu är det nästan helt mörkt ute - det går fort!




I morgon är åter en blank dag i agendan - den enda noteringen är att Carina, "min" trädgårdsmästare, kommer och klipper häcken och eventuellt tar vattenskotten på aplarna.

Sen´blir det nog klubben igen - bäst att passa på när det är så trevligt träningsväder - vi har ju också tävlingar framför oss.


Ni glömmer väl inte att rösta på "mission possible" på Aftonbladets hemsida - i tävlingen om Sveriges roligaste husdjur!









Av Britta Hammarström - 16 september 2009 20:23

...för att det skall gå bra för Volvo :0)

Så här såg det ut vid dagens sökträning

  

1 st Opel fanns med - ville ej vara med på bild :0)

Jag framförde en liten fråga vid träningens början "kan vi kanske försöka vara lite strukturerade och spara snacket till fikat"? Jag tycker att hundarna, både de som jobbar och de som inte jobbar får sitta för länge i bilarna - gillar inte det! Gruppen tyckte att idén var glimrende och si! på 2 timmar hade vi kört 7 hundar! Det är väldigt lätt att det blir en massa snack mellan hundarna - bort det!

Nästa gång skall vi även ha med ett block (Ingers idé) och när vi bestämt startordning kan var och en skriva hur man vill ha dagens träning. Också en sak som kan ta tid - "hur var det hon sa nu"? "X-figge och så en hare och så tomslag", "nä, det var väl haren först".....

Med blocket är det bara att läsa innantill.

Jag är lite osams med bloggen i dag, var det i går också. Den fånar sig när man skall lägga in bilder - då sägs det plötsligt "du är utloggad" och så får man gå ut totalt och börja om. I går var det hart när omöjligt att få in bilder och dessutom jättesvårt att logga in över huvud taget - det skreks bara "fel inloggning" eller hur det nu var,ett flertal ggr, trots att jag visste att det var rätt.

Sen´undrar jag varför det blir dubbelt radavstånd fast man inte begär det....

Skickade en fråga till info@...i går men inget svar har kommit.

Och så en rätt häftig historia - om Den djärfve Yerry!

Grålötens Yerry Yetöga (brorsa till min Stina) har en matte som heter Anki. Anki är medlem i MBK sedan många år och har nu även en Malinois ("majonäs" :0) vid namn Masse. Anki och make Reidar var i fjällen (Anki är bördig från Vilhelmina), gick med hundarna. Plötsligt rusar Yerry fram mot en stor sten, börjar stampa och vrålskälla. Då hör Anki och Reidar björnen, som de bara kan skymta bakom stenen, den brummar, morrar och frustar. Yerry står kvar och talar om för björnen vad han tycker. Anki och Rediar backar, kallar in Yerry, som kommer snällt och så tar de sig därifrån. Jag säger bara huvva!  Och vilken modig göte! Jag frågade anki vad Masse gjorde - "ingenting", sa Anki, "han bara stod där".

Förstod också efter samtal i dag att min lilla idé om hur man kan planera och genomföra aktiviteter för SKV:s medlemmar runt om i landet, så att de kan bli fler (aktiviteter) och kanske mer välbesökta - har slagit rot hos SKV:s styrelse - kul! Gäller inte utställningar och dylikt, utan andra, lite enklare saker.




 






Av Britta Hammarström - 15 september 2009 17:48

Jo, den arma själen har väl kravlat sig upp ur pölen och håller som bäst på att frottera sig torr - med hjälp av vänliga tillrop och samtal.

Och allrasombästa Snygg-Göte - du har så rätt! " A 70% chocolate bar works wonder" - det är utrikiska Göte och betyder helt enkelt "choklad gör susen" :0) (just det-" works wonder" heter det, kom jag på efter ett tag...)


Söt-Stina och jag var på rallylydnadskurs i går kväll. Åh, så roligt det var - Stina och jag hade lika kul. Stina kom ihåg i stort sett allt från förra kursen och jag själv kom faktiskt ihåg en hel del.

Jättetrevlig och duktig instruktör och lika trevliga och mycket engagerade kurskompisar. Det här vill jag tävla i med Stina. Who cares om tävlingarna inte är officiella!!


  

"Men asså´matte, här förstår jag inte riktigt - hur var det man gjorde"????


Bitte gjorde ett kanonsök i dag och i morgon är det Hippies tur. Om en stund skall jag åka till klubben och höra på en föreläsning om hundar och mentalitet - föreläsare är Ingrid Tapper.


Av Britta Hammarström - 14 september 2009 17:08

Vid skogspromenaden på förmiddagen, före valpkursen, stpd de här och lyste mitt på stigen-

  

Vackert, men farligt.


Hippie verkar så sakteliga vakna upp ur skendräktigheten - börjar ta initiativ till bus.

  


Vi gör vågen och gratulerar Bettan och Olle på Kennel Fornborgen till Fornborgens Isidor/"Snygg-Götes-     " senaste framgångarSkrattandeOch självklart lika mycket grattis till Götes "handler-husse" och (utan tvekan) stolta matte!

  

1:a pris och 1:a plac. Juniorklass. CK och 2:a plac. i Bästa hanhund.


Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards