Direktlänk till inlägg 3 juli 2009

Dag 2 av Collie-SM

Av Britta Hammarström - 3 juli 2009 22:02

Betydligt svalare väder i dag, faktiskt snudd på kyligt i morse - dock finfint väder med sol hela dagen.

Mandrom hade sovmorgon, så även Mia och Ronny. Bettan pch Olle försvann i ottan.

Vi sjusovare tog det lugnt fram till cirkus 10 30, då packade vi oss iväg till Piteå BK.

Hade fått sms från Bettan att Gamma dittills hade dubbla 10:or på spåret och dubbla 10:or på platsliggningen. Spädde på med 10 och 9,5 på budföringen - specialen var alltså i hamn med råge!

 Marianne och Exi hade också mer än nog på specialen, men skulle behöva mer på lydnaden för att få uppflyttningspoäng.


Bettan hade dragit "spiken" - gick alltså som nummer 1 .

Olle satt beredd med kameran och jag hade papper och penna redo när Bettan och Gamma travade ut på lydnadsplanen - gjorde ett mycket bra lydnadsprogram - mycket bra!!!  Uppflyttningen var säkert i hamn, jag vädrade också "pallplats".

Marianne och Exi jobbade fint, men lite strul på linförigheten och en nolla på apporteringen drog ner - strunt samma - Exi och matte har gjort ett jättejobb!


Långt om länge var det tajm för prisutdelning - och si på rackarn´- Bettan och Gamma blev 1:a med väldigt fina 261,5 p, Marianne och Exi blev godkända - bra jobbat.

(De åkte nattåg upp i tisdags, har harvat på bussar, bor på hotell - Exi klarar allt galant - men vilken omställning och så många nya intryck - och så tävla ovanpå detta! Den person som skulle ha delat bil med Marianne fick ett hastigt dödsfall i familjen och fick åka utomlands för begravning).


Inte nog med att Bettan och Gamma tog 1:a placeringen - de blev också Appellmästare 2009 !


Kära nån´- det går väldigt bra för Fornborgen these days :0)


I afton har hela gänget samlats här på vår camping - vi har ätit gott, skålat i skumpa för alla duktiga hundar, glammat och skrattat.


I morgon blir det utställning - för mig och götarna i Skjulnäs (SKK) - för colliegänget på Piteå BK. Hippie är nyborstad och fin ( d v s det som är kvar av henne - funderade ett ag på att ställa ut henne bland korthåren :0) - Bettan eller Mia dansar med henne i ringen, spelar ingen roll, hon älskar båda lika mycket .


Jag har aldrig ställt ut för Dan Ericson - blir en ny upplevelse - en svensk domare som väl förhoppningsvis är oförvitlig och har ett "gott öga" till västgötarna.


Time to hit the sack!







 
 
Annethe

Annethe

3 juli 2009 22:48

Jätteroligt att läsa dina rapporter om hur det går och hur roligt ni verkar ha det!
Jättestort GRATTIS till Er och Era duktiga colliesar!!
Och välkommen ner till södern i slutet på nästa vecka!

http://www.lejondalenskennel.se

 
Ingen bild

Solan

4 juli 2009 10:48

Jag håller tummen hela dagen!

 
Cissi

Cissi

4 juli 2009 14:12

Hälsa Bettan ett STORT GRATTIS!!
Håller tummarna för fortsatta framgångar även i dag :)

http://www.tripora.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britta Hammarström - 15 november 2012 18:50

I går var det glad familjeträff på Skytteholms golfbana - västgötaspetsfamiljeträff! 8 götar och en collie flängde runt och hade kul. Mina tre - Stina,Bitte, Skrållan och Hippie förståss- och så matte Birgitta och grabbarna Feldt-von Otter, Valle (...

Av Britta Hammarström - 6 oktober 2012 17:26

.....efter mycket funderande har min lilla hjärna kommit fram till detta:   Jag har bloggat sedan 2007, snart 6 år. Jag tänker inte ta bort bloggen - förutsatt att inte själva sajten tänker lägga av. Har haft lite tankar på att flytta den till ...

Av Britta Hammarström - 28 september 2012 20:14

.....bara lite "snapshots" från dagens eftermiddagspromenad i Myra. Lite gråmulet, men ändå en vacker och framför allt fridfull prommis.   Ormbunkar är vackra även när di är vissna.         Collie...      Bitvis ganska brant ......

Av Britta Hammarström - 26 september 2012 20:54

I dag åt vi lunch hos Ida med matte, i Järfälla. (Ida = dotter till Bitte och mamma till "mina" valpar från förra sommaren). Idas matte Britta Asp har stor del i den kullen, hon "lånade ut" Ida och ställde upp alldeles otroligt fint under hela tiden,...

Av Britta Hammarström - 24 september 2012 18:15

...att fullkomligt bombardera oss med sin fantastiska färgprakt - liksom för att mildra det bistra och ofrånkomliga faktum vi står inför  - nämligen  att nu är " de långa kalsongernas natt " väldigt nära...   Mina dahlior går nu på 10:e året. Blo...

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards