Alla inlägg den 8 juli 2009

Av Britta Hammarström - 8 juli 2009 18:17

..hela dagen - nu får det vara slutjobbat.

Gick ut hårt på förmiddagen - efter promenad och tvätthängning - klippte gräsmattor både på bak- och framsida.


Baksidan var jobbig! Jag brukar klippa så pass ofta att jag inte behöver uppsamlaren - men nu var gräset så tjockt och långt att den var nödvändig. Stööön! Klippa, klippa, tömma uppsamlaren i skottkärran, klippa, klippa, tömma uppsamlaren i skottkärran.

Ut med rullebören på fältet, tömma den, tillbaka, börja klippa igen.....

9 gånger tömde jag skottkärran !

På framsidan var gräset inte alls lika långt, härligt, här var det bara att klippa.


Precis när jag var klar kom första regnstänken. Tor for runt en stund, blixtrade och  bankade med hammaren, men kom av sig rätt snart - han lär komma igen sägs det.

Förväntas 60-70mm nederbörd i morgon - simfötter kanske vore ett bra inköp :0)

Åkte så ut till son med familj i Kungsberga, bjöds på sillunch och kaffe.


På hemvägen svängde jag in till "Bilteknik" i Skå - helt på vinst och förlust, var nästan säker på att de hade semesterstängt - men si!

Där jobbades det och snäll mek kom ut och bytte mina halvljus, lätt som en plätt - fast han muttrade över hur idiotiskt och trångt de var placerade.

Nu har jag bytt positionsljus bak och fram samt halvljus - finns inte mycket mer att byta....


Svängde upp till klubben och gick i skogen med vännerna - rakade åt mig ett gäng kantareller.....

Handlade lite, åkte hem och gav vännerna mat.

For ut med gräsklipparen igen och klippte utanför tomten - övervägde att ta ett varv med trimmern, men min nacke och mina axlar skrek NEJ - LÄGG AV, så det projektet skrinlades.


Stod och tittade på min baksida - det prunkar både här och där - men man är ju inte precis någon trädgårdsarkitekt, som sätter rosa och röda rosor i samma rabatt :0)


Olivträdet som jag fick av Janne och Pernilla för två år sedan, växer kolossalt, undrar när och om det kommer några blommor .


Schersminen är översållad av ljuvligt doftande blommor - mmmmm, doftar smultron...


I "klubbskogen" gick jag och funderade på det här med utställning och bruks- och lydnadsarbete.

Varför finns det så många avarter? Inom lydnad och bruksarbete, hör man om folk som "tar ut" misslyckanden på hundarna (dock inte så vanligt i dag, mer förr), man hör om domare som "finbedömer" sina favoritraser och "fuldömer" andra.

Inom utställning hör man om folk som kör upp sin hanhund i baken på framförvarande, för att irritera den, man hör om "snörbedömning", domare som dömer si eller så beroende på vem som håller i snöret. Man hör om "kompisbedömning" mellan domare, man hör om hundägare som har domarkompisar och "informerar" om att konkurrenter eller antagonister skall ställa ut för denna domare och att dom helst skall hamna så långt bak som möjligt - fina takter...

Man hör också - tyvärr - varje år om utställare som lämnar sina hundar i stekheta bilar - bara så ofattbart - tur att sådant ändå ger kännbara påföljder för ägarna.

Huvva!

Men det är nog så inom de allra flesta sporter - dumnäsor finns det överallt.


Man får tat´med en klackspark och bara se till att man själv uppför sig hyfsat. Jag har en stark känsla av att "dumnäsorna" ramlar i en stor grop en vacker dag....




Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards