Alla inlägg under mars 2009

Av Britta Hammarström - 4 mars 2009 08:08

Fick denna betraktelse via mail - ganska rolig tycker jag :0)

HUR SKA MAN PRIORITERA?
Det sägs att det är nyttigt att varje dag äta ett äpple, och en banan för kalcium. Man ska också äta en apelsin för C-vitamin! Och det är ett måste att dricka en kopp grönt te (utan socker för att undvika diabetes) för att minska kolesterol i kroppen!
Man måste också dricka 2 liter vatten varje dag och sedan kissa lika mycket, vilket fördubblar tiden man hittills har tillbringat på toa. Man måste också dricka ett glas yoghurt varje dag för att få de bra bakterierna i magen, som ingen vet vad de exakt är, men du MÅSTE ha minst en miljon sådana i magen, annars är det illa!


Du ska också ta ett glas rött vin för att undvika hjärtinfarkt. Och så ett glas vitt vin för att skydda ditt nervsystem! Och ett glas öl (jag minns inte varför det var nyttigt!) Men om du tar dessa tre samtidigt kan du få stroke, fast det gör inte så mycket, du kommer inte ens att märka det.
Man ska också äta nötter och bönor/ärtor varje dag. En hel massa nötter/bönor/ärtor. Du ska äta 4 till 6 måltider per dag, lätta måltider, men glöm inte att du ska tugga varje tugga minst 36 gånger. Bara för det behövs det 5 timmar!
Och så en sak till: efter varje måltid ska du borsta tänderna. Borsta dina tänder efter äpplet, yoghurten, bananen, nötterna, bönorna och ärtorna. Detta ska du göra så länge du har tänder, och glöm inte tandtråden, tandköttsmassagen och munvattnet. När du ändå håller på med detta, kan du ju städa badrummet, kanske installera CD-spelare eller TV där inne, för med tanke på allt vattendrickande och tandborstande lär du tillbringa en hel del tid i badrummet.
Man måste också  sova minst 8 timmar per natt och jobba 8 timmar per dag, plus de 5 timmarna som behövs för att äta, det blir 21 timmar. Det är 3 timmar kvar, under förutsättning att det inte är trafikstockning när du åker till och från jobbet. Enligt statistiken tittar folk på TV 3 timmar per dag. Det fungerar inte längre, eftersom man måste ta en promenad varje dag i minst en halv timme (ett råd: efter 15 minuters promenad, vänd tillbaka, i annat fall tar din promenad en hel timme).
Du måste också hinna med att träffa dina vänner, för de är som växter, måste tas hand om dagligen.
Bland allt annat måste du också hålla dig informerad, dvs. läsa minst två dags- och några stycken kvällstidningar, för att kunna ha en kritisk inställning i livet.
Du ska också ha sex varje dag, men utan att det ska bli rutinmässigt. Du ska vara innovativ, kreativ och varje gång på nytt förföra din partner. För detta krävs ju tid. Och då har vi inte ens nämnt tantriskt sex.
Du ska också hinna med din familj, hinna moppa golv, diska, tvätta, för att inte tala om allt du måste göra om du har barn eller husdjur.
När man räknar ihop allt detta ovan behövs det minst 29 timmar.

Den enda lösningen är att göra flera saker samtidigt!

T.ex duscha med kallt vatten och håll munnen öppen så får du dina 2 liter vatten per dag. Medan du lämnar badrummet med tandborsten i munnen kan du samtidigt ha sex med din partner, som i sin tur tittar på TV och läser tidningar medan du torkar golv.
Då har du fortfarande en hand ledig, med vilken du kan ringa till dina vänner och släktingar. Drick vin efter det , du kommer att behöva det.

Av Britta Hammarström - 3 mars 2009 19:32

.....njae....man skuttar inte riktigt som en gasell, men gångstilen är definitivt mindre märklig.

Slänger i mig en Ipren ett par gånger/dygn, men det behövs nog inte i morgon. Är inte vän av att tuta i mig tabletter om det inte är absolut nödvändigt.

Kunde t o m träna med flickorna i dag - oh bliss!

Hippie verkar vara på väg ur sin melankoliska skedräktighetsperiod - pigg som en pelikan i dag. Vi tog ändå bara ett kort träningspass - Hippie gjorde faktiskt det allra mesta så himla bra att det inte fanns n¨ågon anledning att göra momenten mer än en gång.


Även Bitte visade sig på styva linan - rutan - lätt som en plätt, rakt in och perfekt placering i mitten, ve mig om jag hade dummat mig och gjort om det "bara för att det gick så bra" - något jag lärt mig att inte göra.

Gör hunden ett moment bra och så skall man envisas med att göra om det, som en slags försäkring om att det sitter - vad händer?

Jo, i 99 fall av 100 så blir det inte lika bra och då blir det i stället ett dåligt avslut för hunden alternativt en massa "omtagningar" av helt moment eller delar - inge´bra, tycker i alla fall jag.

Bra jobb - beröm och lek och så inget mer av det momentet förrän vid nästa träningstillfälle.

Stina fick göra "lattjolajbansprylar".

Det blev fika x 2 på klubben, eftersom det ramlade in lite fler personager, som ville ha sällskap.

En sväng i skogen och så hem.


Bjussade barnbarnen på hemkörd pizza i dag - det är inte ofta! Men väldigt populärt när det sker :0)

En hel plåt - en bit finns kvar, lagom för mig att dela med kompisen Birgitta i morgon efter söket.

Jag har kommit på hur jag skall fixa figurantandet i morgon, för att inte göra bort mig med den dumma nerven.

Man tager förståss med sig sin trädgårdspall!

En utmärkt historia, man kan sitta på den, man kan vända upp och ned på den och stå på knä i den(skumgummiskydd för knäna), benen på pallen fungerar då som stadiga handtag när man skall resa sig - kanon!!

I kväll skall jag titta på "the mentalist", en deckarserie på TV3 som jag fastnat lite för, så här kan man läsa om den:


"Hjälten i The Mentalist är oemotståndlige Patrick Jane (Simon Baker), ett före detta TV-medium som bytt bana efter att hans familj mördats brutalt. I dag jobbar han med att hjälpa CBI, California Bureau of Investigation, att lösa mordgåtor. Hans unika förmåga att genomskåda människor har visat sig ytterst värdefull trots att han ofta möts av skepticism. Många tror att han är synsk – eller låtsas vara det. Men sanningen är en annan. Det finns ingen som är synsk. Patrick är bara extremt duktig på att snappa upp små detaljer i människors beteende och omgivning. Detaljer som ingen annan lägger märke till. Och hans observationsförmåga har visat sig vara skrämmande träffsäker. "










Av Britta Hammarström - 2 mars 2009 17:36

Inte mycket att babbla om i dag.

Nerveländet börjar väl så smått bestämma sig för att lugna ner sig, men jag kör med Ipren och stavgång ett tag till.

En vända runt gärdet på förmiddagen och en knapp timme på golfbanan på eftermiddagen, roligare har det inte blivit för vännerna i dag.

Lika härligt som vädret var i går, lika o-härligt är det i dag, snålblåst, grått och så snöar det.


Hoppas kunna åka till klubben i morgon och kanske kunna aktivera damerna lite.

Pratade med Karin Ernflo tidigare och fick lite mer detaljer om gårdagens utställning. Det hade som tidigare nämnts varit trevligt och glammigt värre, det blev en lång dag, men allt hade fungerat bra.

All heder åt SKV:s ordförande Jan Helgesson som var primus motor för det här projektet - och lovord till er som hjälpte till, bl a du Karin :0)

Av Britta Hammarström - 1 mars 2009 20:25

Har på löddrga mobiler, med dålig täckning, fått fragmentariska besked om utställningen i Katrineholm.Grålötens Zvenne ZnöZlask blev inte bara BIR, utan BIG-1 och BIS!!!Visst, inofficiell utställning, men ändå nära 400 hundar - toppen Zvenne!BIM (om  jag uppfattat rätt) blev Sänningegårdens Botilda - grattis Jan och Eva (ägare) och Bitte (uppfödare).!Dagen förflöt, efter vad jag uppfattat, väl, trevligt folk, allt fungerade bra. Ekonomiskt slutresultat verkar landa på närmare 20 lakan till varje klubb!

Av Britta Hammarström - 1 mars 2009 12:30

Vilket väder!

Livsandarna gnuggar sig i ögonen, själen sträcker på sig, mungiporna åker uppåt.

Detta trots den fortsatt något märkliga gången och fastnitad ischiasnerv. Inte lika illa som i går, men ridhuset i Katrineholm hade jag inte fixat i dag.

Funderade på hur det skulle gå att vädra vännerna. Olle erbjöd sig vänligen i går att komma hit och gå med dem i dag (Bettan är kvar i Kydingeholm och har konstituerande möte med collieklubben), men skam den som ger sig!

Kom att tänka på mina gå-stavar - Ha! Jag kan ju bli en av dessa "vandrande pinnar"som kliver runt i terrängen:0)

Länge sedan jag använde stavarna - nu tog jag fram dem och det gick utmärkt (om än något långsamt) att ta sig runt vår "lilla runda" på ca 20 minuter.


Skall försöka ta mig in i bilen och fara till skogs med vännerna lite senare. Gå på något ställe som inte är så välbesökt. Vid sådana här tillfällen är man extra glad att man har vovvar som kan gå lösa :0)


Undrar om Mikaela och Ulrika har landat ännu :0)

Lovis BIR-valp och Julie BIM, Mara skötte sig också bra, men har ju tyvärr ett överbett.


Här är Lovis´kritik:

4 månaders tikvalp. Femnint och rastypiskt huvud och uttryck.

Vackra ögon. Fin ansättning av öronen, utmärkt hals

och överlinje. Goda vinklar fram. Välvinklad bak.

Passande benstomme. Rör sig med effektiva steg.

Lovande helhet!

HP och BIR-valp.


Nu skall jag fixa lite lunch, lägga något värmande på baksidans trätrapp och sätta mig och njuta av marssolen.






Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards